שתף קטע נבחר
 
צילום: אורן דאי

עגולות ומפתות: לחמניות לוהטות

הלימודים מתחילים ומחירי הלחם עולים. ארז מציע פתרון יצירתי - להתחיל לאפות בבית לחמניות מיוחדות עם תירס, סלק וגבינה

שנת הלימודים שבפתח משיקה באופן רשמי גם את עונת הסנדוויצי'ים. למרבה הצער ובמקביל לפתיחתה, הסתבר לאחרונה שמחירי הלחם צפויים לעלות.

 

עוד בערוץ האוכל:

עשר של הפסקה - שפע כריכים ומתכונים לרגל החזרה לבית הספר

תנו לו סמבוסק: ארז קומרובסקי מכין מאפי בוקר להפסקת עשר

לחמניות חמאה ועוד: מתכונים כיפיים לביה"ס

 

בדרכם העקלקלה, החיים שוב מפצירים בנו להכין מהלימונים שניתנו לנו לימונדה, או יותר נכון - לאפות מתירס לחמניות פופקורן.

 

העליתי לפניכם מספר מתכוני לחמניות צבעוניים, שמחליפים בהצלחה את הלחם האחיד שמשמש לכריכי ההפסקה. תנו להם צ'אנס ותראו שגם אתם וגם ילדיכם לא יתאכזבו.

 

לחמניות פופקורן

 

המרכיבים (ל-12 לחמניות עגולות):

150 גרם גרעיני תירס ושתי כפות שמן תירס עשויים יחד לפופקורן

500 גרם קמח חלה

20 גרם שמרים טריים

1/4 1 כפות מלח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

150 גרם גבינת פרמזן מגוררת

350 מ"ל מים

 

לחמניות פופקורן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לחמניות פופקורן(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את השמרים לתוך הקמח ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים יחד 8 דקות.
  2. מוסיפים את הפופקורן שהתקרר בינתיים ואת גבינת הפרמזן והמלח. לשים כשתי דקות נוספות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה רכה ומכסים בניילון. מתפיחים שעה.
  3. לאחר שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים יפים.
  4. מניחים על התבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים כ 3/4 שעה עד שעה.
  5. מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות.

  

לחמניות גבינה - פאו דה קאז'ו

 

מרכיבים (ל-12 לחמניות):

150 מ"ל חלב

85 מ"ל שמן תירס

350 גרם קמח טפיוקה

125 גרם גבינת ברינזה צאן

1 ביצה

3/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את החלב יחד עם השמן. מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומוסיפים את קמח הטפיוקה.
  2. בוחשים היטב ומבשלים יחד כשתי דקות. מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבל. מוסיפים את גבינת הברינזה מפוררת לגמרי. כאשר התערובת מתקררת מעט מוסיפים את המלח והביצה.
  3. ממשיכים לבחוש במיקסר עד שהתערובת חלקה, כ-3 דקות במיקסר.
  4. נותנים בצק מנוחה של 15 דקות. מכינים תבנית אפייה מרופדת נייר. בידיים לחות יוצרים מהבצק כדורים בגדול פינגפונג. מניחים על תבנית האפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. אופים במשך כ-30 דקות עד שהלחמנייה זהובה וקלה. כדאי להוציא לחמנייה אחת מהתנור ולבדוק אם נאפתה מבפנים. לעיתים נראה כי הלחמנייה מוכנה אבל בפנים עדיין דביקה.

 

לחמניות סלק

 

המרכיבים (ל-20 יחידות):

500 גרם קמח לחם

1כפית שמרים ישבים

200 גרם  סלק טרי מגורר גס בפומפייה

1 כפית מלח

2 כפות דבש

1/2 כפית זרעוני כמון קלויים וכתושים

3 כפות בזיליקום טרי קצוץ

2 כפות שמן זית

200-250 מ"ל מים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את השמרים בתוך הקמח, מוסיפים את שאר החומרים מלבד מים, הבזיליקום והכמון.
  2. מתחילים ללוש את הבצק תוך כדי הוספת המים. הבצק שמתקבל רך ומעט דביק. לשים 7 דקות רצופות. מוספים את הבזיליקום והכמון ולשים דקה נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ-45 דקות. טופחים עליו כדי להוציא את האוויר, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד ללילה.
  3. על משטח מקומח מחלקים את בצק הלחמניות ל-20 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק בצק לחמנייה מאורכת, מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר ומתפיחים כחצי שעה.
  4. מורחים במעט שמן זית את הלחמניות, נעזרים במברשת עדינה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לאפייה של 20 דקות.

 

לכל הכתבות של ארז קומרובסקי

שף ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לחמניות פופקורן
צילום: ירון ברנר
צילום: דודו אזולאי
ארז קומרובסקי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים