רופאי המשפחה: בואו אלינו, קבלו כדורים פסיכיאטרים
סקר שערך איגוד רופאי המשפחה מגלה שלמעלה ממחצית מהציבור לא מודע שגם הם יכולים לרשום תרופות נגד דיכאון. בקמפיין חדש הם קוראים לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי, במקום להמתין חודשים לתור אצל פסיכיאטר. סיסמת הקמפיין: "גם רופא המשפחה יכול לשחרר אותך מדיכאון"
אם אתם סובלים מדיכאון או דכדוך, אל תמתינו חודשים ארוכים לפסיכיאטר: כך ממליץ איגוד רופאי המשפחה בישראל, שפותח בפעילות הסברה בה הוא קורא לציבור לפנות אליהם על מנת להתחיל טיפול תרופתי בדיכאון, במקום לפסיכיאטרים.
עוד על דיכאון:
כורכום לשיפור מצב הרוח: איזה אוכל נוגד דיכאון?
10 מיתוסים על דיכאון שהגיע הזמן לנפץ
20% סובלים מדיכאון בחייהם: איך מזהים ומטפלים?
הקמפיין, שיהיה תחת הסיסמה "גם רופא המשפחה יכול לשחרר אותך מדיכאון", יעלה השבוע, והוא נועד להגביר את המודעות של אלה הסובלים מדיכאון לכך שגם רופאי המשפחה מוסמכים לאבחן ולטפל בו ולנפק תרופות מתאימות. במסגרת פעילות ההסברה יפעל אתר אינטרנט שדרכו ניתן יהיה להגיע לאתרי קופות החולים על מנת לקבוע תור לרופא המשפחה. האתר כולל גם מידע על דיכאון, תסמינים, שאלון לאבחון עצמי, סיפורים אישיים של מטופלים הסובלים מדיכאון, סרטוני וידאו, שאלות ותשובות וסקירת הטיפולים בדיכאון הכוללים תרופות רפואיות וממקור צמחי. לפעילות באינטרנט תתלווה חלוקת גלויות הסברה על אבחון וטיפול בדיכאון על ידי רופא המשפחה.
מסקר שערך מכון ברנדמן בקרב 241 נשים בגילאי 20 עד 40 עלה כי רק כמחצית מהנשאלים מודעים לעובדה שרופא המשפחה מטפל בדיכאון. שליש מהנשאלים דיווחו שרופא משפחה כלל אינו מטפל בדיכאון. כחמישית ציינו כי אינם סומכים על רופא המשפחה שיתן טיפול מתאים.
עוד עלה מהסקר כי 5% משתמשים בנוגדי דיכאון וכי 11% השתמשו בתרופות אלה בעבר והפסיקו. 61% מהנשאלים ציינו כי יפנו לאיש מקצוע כלשהו אם יחושו תסמיני דיכאון, מתוכם 22% יפנו לרופא משפחה, 18% לפסיכולוג 9% לפסיכיאטר ו-6% לרפואה משלימה.
"חשוב לאבחן ולטפל בדיכאון כבר בשלבים המוקדמים", אומר יו"ר איגוד רופאי המשפחה בישראל, פרופ' שלמה וינקר, "לכן החשיבות הרבה בפניה המיידית לרופא המשפחה. לנו, כרופאי משפחה הנמצאים בקו הראשון של הרפואה בישראל ובמגע קבוע עם הקהל הרחב, חשוב ליידע כי ברשותנו מגוון טיפולים יעילים ובטוחים לטיפול בדיכאון וכן כי יש באפשרותנו לתת מענה זמין, נגיש, מהיר ונח".
האם הפסיכיאטרים כועסים על הקמפיין החדש? ynet פנה בבקשת תגובה ליו"ר האיגוד הישראלי לפסיכיאטריה, פרופ' זאב קפלן, אך זה סירב להגיב.
דיכאון. לא צריך להמתין לפסיכאטר
צילום: index open
מומלצים