אלפי ילדים לא יחוסנו נגד פוליו כי הטליבאן מתנגד
בארגון הטרור עוד זוכרים את הרופא שסייע ל-CIA ללכוד את בן לאדן במסגרת מבצע חיסון נגד צהבת נגיפית B ולכן מתנגדים לתוכנית של ממשלת פקיסטן לחסן ילדים באזורים השבטיים
עוד חדשות בעולם :
- השגריר שערק: אסד לא יהסס לתקוף בנשק כימי
- טיים-אאוט: צפו בזוג אובמה מתנשק במגרש
- ארה"ב מקדימה שליחת נושאת מטוסים למזה"ת
- הודו: תקפו נערה וכיבו עליה סיגריות. איש לא עזר
אחד ממפקדי הטליבאן בפקיסטן, חאפיז גול בחדור, שנאמניו מנהלים קרבות נגד הכוחות המערביים באפגניסטן, אסר על קיום החיסונים נגד פוליו באזור המערבי של וזיריסטן במחאה על תקיפות המל"טים האמריקניים.
מבצע החיסון הגדול נפתח אמש ובטליבאן הפקיסטני טוענים כי הוא נערך במטרה להסוות פעולות ריגול. בארגון הטרור לא שוכחים את הרופא הפקיסטני ד"ר שאפיק אפרידי, שנידון בחודש מאי ל-33 שנות מאסר בגין סיוע ל-CIA לאתר את אוסמה בן לאדן.
אפרידי ניהל עבור סוכנות הביון האמריקנית תוכנית חיסון שמטרתה לאסוף דגימות DNA מבני משפחתו של בן לאדן באחוזת המסתור שלו בעיר אבוטבאד כדי לוודא שהארכי-טרוריסט אכן נמצא במקום.
ד"ר אפרידי הגיע לאבוטבאד במרס 2010, וטען שגייס כספים לחיסון לצהבת נגיפית B. הוא עקף את שירותי הבריאות המקומיים באמצעות תשלום לפקידים זוטרים במערך הבריאות, שהשתתפו במבצע החיסונים בלי לדעת דבר על הקשר לבן לאדן.
האחות שחדרה לאחוזת הארכי-טרוריסט
אחת האחיות בתוכנית החיסונים של ד"ר אפרידי הצליחה לחדור לאחוזת בן לאדן כדי להזריק את החיסונים. לפי כמה מקורות, הרופא שהמתין בחוץ ביקש ממנה להכניס למקום תיק יד שאליו הוכנסו מכשירים אלקטרוניים. לא ברור אם בסופו של דבר הצליח ה-CIA להשיג DNA של משפחת בן לאדן, למרות שלפי מקור אחד - המבצע לא נחל הצלחה.
גורמים בפקיסטן מסרו כי הלחימה בין כוחות הצבא לבין אנשיו של מפקד הטליבאן מנגל באג מקשים על חיסון כל הילדים במחוז חייבר. "מבצע החיסון נדחה בצפון ודרום וזיריסטן ובבארה במחוז חייבר", אמר מזהאר ניסאר, אחד האחראים מטעם הממשלה הפקיסטנית על מבצע החיסון.
גורמים בעיר מירנשה בצפון וזיריסטן אמרו כי פגישה שנועדה להתקיים בין זקני שבט מקומיים לבין השלטונות נדחתה בעקבות עוצר צבאי שהוטל באזור. אירפאנוללה ואזיר, גורם ממשלתי, סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי המטרה העיקרית הייתה לחסן 200,163 ילדים, אבל הודה שמבצע החיסון ייפגע בחלקים של בארה ועמק טירה, שם זקוקים 111,556 ילדים לחיסונים נגד מחלת הפוליו.
"נעשה כל מאמץ כדי להגיע למקסימום ילדים מחוסנים באזורים האלה, בסיוע של כוחות הביטחון והלשקרים (מיליציות שבטיות פרו-ממשלתיות)", אמר ואזיר.
פאווד חאן, מנהל שירותי הבריאות באזור השבטים, אמר בשבוע שעבר ל-AFP כי לפחות 160 אלף ילדים בצפון וזיריסטן ו-80 אלף ילדים בדרום וזיריסטן עלולים להיפגע אם לא יחוסנו נגד מחלת הפוליו.
נגיף הפוליו נפוץ בעולם השלישי ועושה שמות בעיקר במדינות כמו אפגניסטן, פקיסטן וניגריה. ההדבקה בפוליו היא בדרך כלל דרך הפה על ידי מזון מזוהם או ידיים לא נקיות, שבאו במגע עם הפרשות שמכילות את הנגיף. ברוב המכריע של המקרים, נגיף הפוליו לא גורם לפגיעה במערכת העצבים, אלא לסימפטומים כלליים לא ספציפיים כמו למשל חום, כאבי בטן ושלשולים.