איראן: לימודי משפטים אאוט - לימודי סוהרים אין
הרפובליקה האיסלאמית מציעה לצעיריה תואר ראשון בלימודי כליאה כדי להתמודד עם מספרם ההולך וגובר של האסירים בבתי הסוהר. במקביל, מספר תארים במדעי החברה בוטלו באוניברסיטאות: "מבוססים על חומרנות שעוינת את האיסלאם"
עוד חדשות בעולם :
- בקרוב ביריד אוכל: גלידת ספגטי עם כדורי בשר
- דיווח: הג'וקר שלח לפסיכיאטר מחברת עם תוכניתו
- אין כוח אדם, אין כסף, אין ציוד: מי יתפוס את קוני?
- זונה מקולורדו: 'פגשתי את הג'וקר והוא היה נחמד'
התואר החדש, שיוצע תחת השם "עבודת סיוע משפטית", מראה למעשה מה סדר העדיפויות של המשטר התיאוקרטי בטהרן, בזמן שבתי הסוהר שלו מלאים עד אפס מקום באסירים פוליטיים.
לדברי מפקד השב"ס האיראני, רולאם חוסיין איסמעילי, באיראן יש 220 אלף אסירים ובבתי סוהר מסוימים יש פי 6 אסירים מהתקן.
במקביל לתואר החדש המוצע, בוטלו באיראן מספר תארים במדעי החברה במוסדות בולטים להשכלה גבוהה. בין היתר, באוניברסיטת עלאמה טבאטבאי נאסר לפתוח קורס עיתונאות בשנה האקדמית הבאה.
מנהיגה העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, הורה לעצור את התרחבות התארים במדעי החברה, כולל בלימודי נשים, משפטים וזכויות אדם. חמינאי טען כי תחומים אלה "מבוססים על חומרנות", שעוינת את האיסלאם.
לדברי בכיר בשב"ס האיראני, 80 אחוזים מהסטודנטים יהיו סוהרים מבתי הסוהר הקיימים, לאחר שבאגף החינוך של הארגון עמלו במשך שלוש שנים על הכנת הקורסים לתואר.
הכיוון האקדמי החדש מגיע לאחר סערה ציבורית באיראן בעקבות מותם של מפגיני אופוזיציה בבית המעצר קהריזק בטהרן, לאחר המהומות שפרצו בעקבות הבחירות לנשיאות ב-2009. ועדה של הפרלמנט בטהרן מצאה כי חלק מהעצורים מתו בשל פציעות שגרמו להם הסוהרים שלהם.