השופטת אלשיך התפטרה מראשות ועד השופטים
במכתב שהגיע ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet כתבה סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, עליה נמתחה ביקורת בפרשת זיוף הפרוטוקול, כי היא עוזבת את התפקיד שבו היא מכהנת שבע שנים
לא פורשת מכס המשפט: סגנית נשיא בית המשפט המחוזי תל-אביב, השופטת ורדה אלשיך, הודיעה הבוקר (יום ו') במפתיע על התפטרותה מתפקיד יו"ר נציגות השופטים הארצית.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
בגלל תקלה: עיכובים בתנועת הרכבות במרכז
שחם לא צפוי לחזור: "טיפוס חם שאוהב לחבק"
במכתב שהגיע לטובה צימוקי, כתבת המשפט של "ידיעות אחרונות", ונשלח לחברי נציגות השופטים הארצית, כתבה אלשיך כי חלפו שבע שנים מאז היא מכהנת כיו"ר הנציגות ואף ביקשה לפרוש ממנה לאחר שנבחרה שוב בדצמבר 2011. "אך בשל לחץ רוב החברים, הסכמתי להמשיך והכרתי בעובדה שיש עוד נושאים כבדים שעמדו על הפרק, הרגשתי חובה לסיים את הטיפול בהם. הבהרתי כבר אז כי אני עושה זאת אך ורק עד אשר אשלים את הטיפול בנושאים אלה ואז אפרוש". את תפקידה של אלשיך תמלא בינתיים השופטת ורדה וירט-ליבנה.
שופטים שקיבלו את המכתב הבוקר אמרו כי אין כל קשר בין התפטרות אלשיך מתפקידה כיו"ר הנציגות, שהוא "ועד העובדים" של השופטים - תפקיד רב עוצמה במערכת, לבין הבירור שמצוי בעיצומו בפרשת שינוי פרוטוקול הדיון, שעליו מנהל נגדה ראש לשכת עורכי הדין בתל-אביב, עו"ד אפי נוה מערכה.
ההערכה: גרוניס ונאמן ינזפו באלשיך
בימים הקרובים יודיעו נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, ושר המשפטים יעקב נאמן מה החלטתם בפרשת שיפוץ פרוטוקול דיון משפטי על ידי השופטת אלשיך.
ההערכה בקרב גורמים משפטיים היא שגרוניס ונאמן ינזפו באורח חמור בסגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל-אביב. מדובר בעונש חמור לשופטת ותיקה העומדת על סף פרישה. עוד אמרו הגורמים שנשיא בית המשפט העליון אינו יכול לעבור לסדר היום על קביעותיו של נציב התלונה נגד שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג בפרשה. מאידך, אלשיך היא שופטת ותיקה, רבת זכויות.
לפני שבועיים נועדה השופטת אלשיך לפגישת בירור עם הנשיא גרוניס עם שובה משהות ממושכת בחו"ל. גרוניס שמע את עמדת השופטת אלשיך בקשר להחלטתו של נציב תלונות הציבור.
מקור משפטי בכיר הבהיר כי זימונה של אלשיך אינו מעיד על כוונה להדיחה, אלא הוא נדרש בשל המסע של גורמים בלשכת עורכי הדין להדיחה. הוא אמר שבשל דו"ח הביקורת הקשה על אודות תיפקודה בתיק מסוים לא היה מנוס אלא לשמוע את גירסתה. הבירור התבקש לאור חוות דעתו של נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, מתחה ביקורת נוקבת על השופטת אלשיך, וקבעה כי ביצעה תיקונים טכניים ומהותיים בפרוטוקול, בניגוד לחוק. בין השינויים שנוספו לפרוטוקול הדיון, גם כאלה שנועדו להחמיר עם תיאור התנהלותו של עורך דין שלקח חלק בדיון בפניה, ונגדו היא הגישה תלונה ללשכת עורכי הדין.
התיק והשינוי
מדובר בתיק כינוס נכסיו של אברהם יעקובסון, שהנושה העיקרי שלו הוא בנק הפועלים. בדיון בתיק בחודש ספטמבר בשנה שעברה, נכח עו"ד רפאל ארגז, הנשוי לאחת הנושים בתיק ונציגת כונס הנכסים הרשמי, עו"ד כנרת הרמלין וגר. עו"ד ארגז ביקש בדיון להתמנות למנהל מיוחד בתיק, ואלשיך קבעה כי אין הדבר ראוי בהיותו נשוי לה. בהמשך החליטה לקבל את בקשת כונס הנכסים לביטול הליכי הכינוס.
לאחר שהכתיבה את ההחלטה, עו"ד ארגז אמר כי הבנק נתן את הסכמתו לבקשת כונס הנכסים הרשמי לביטול ההליכים. אלשיך שאלה מדוע הוא לא עדכן אותה בעמדת הבנק לפני שנתנה את ההחלטה, וארגז השיב כי אלשיך לא נתנה לו לטעון בדיון. אלשיך דחתה את דבריו, בהחלטה נוספת. לאחר שעו"ד ארגז חזר על דבריו ולפיהם לא נתנה לו לטעון, היא קבעה שהחלטתה תועבר להנהלת בתי המשפט לצורך הגשת תלונה נגדו בלשכת עורכי הדין.
לאחר שהוגשה נגד עו"ד ארגז תלונה על התנהלותו בדיון, ביקשה ועדת האתיקה של מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין את תגובתו. התברר כי קיימות שתי גרסאות לפרוטוקול הדיון: אחת שנמסרה לעו"ד ארגז במזכירות בית המשפט לאחר הדיון, והשנייה - נוסח שצורף לתלונת הנהלת בתי המשפט שהוגשה ללשכת עורכי הדין. בין שתי הגרסאות לא פחות מ-36 שינויים. ועדת האתיקה החליטה לגנוז את תלונת הנהלת בתי המשפט נגד עו"ד ארגז, וקבעה כי השינויים נעשו בסתר, וללא הסכמת עורכי הדין בדיון. הוועדה הוסיפה כי על פניו נראים השינויים לא כתיקונים תמימים אלא כמכוונים לבסס את הגשת התלונה. לשכת עורכי הדין ביקשה שהנושא ייבדק על ידי השופט בדימוס גולדברג, לאור העובדה כי אלשיך משמשת גם יו"ר נציגות השופטים הארצית.
אלשיך טענה מצדה כי אין שתי גרסאות של מסמך הפרוטוקול, אלא נוסח אחד שהוא
"פרוטוקול טיוטה", שאותו מסרה המזכירה שלה בטעות לעורכי הדין בסוף הדיון, ו"נוסח רשמי" שנחתם בחתימה אלקטרונית לאחר שעבר הגהה על ידה. היא טענה כי משום שהדיון היה סוער והיו הפרעות רבות לא הצליחה הקלדנית להקליד את כל מה שנאמר וכי בטעות החתימה מזכירתה את טיוטת הפרוטוקול בחתימת "מתאים למקור".
באשר לתיקונים בפרוטוקול, קבע גולדברג כי לצד תיקונים לא מהותיים של ניסוח ועריכה, נמצאו בפרוטוקול האחרון תיקונים מהותיים. כך, למשל, שרבוב המלים "הכל מתוך אינטרס", באשר למניעיו של ארגז. "לא ניתן שלא להתרשם, כי בתיקונים הוחמרו הנסיבות להגשת התלונה", כתב.