שתף קטע נבחר

 

זעם בלונדון: איך אין כרטיסים אם המושבים ריקים?

חודשים ניסו חובבי ספורט בריטים להשיג כרטיסים לאולימפיאדה, בעיקר במכרזים מסובכים באינטרנט. רובם נותרו מאוכזבים בבית, ונדהמו לראות בטלוויזיה קרחות ביציעים. הוועדה המארגנת פתחה בחקירה, אוהד שנשאר בחוץ: "שיתנו לנו להיכנס במקום"

מארגני האולימפיאדה בלונדון עשו היום (א') מאמצים כבירים בניסיון לצמצם את מימדי הסקנדל, שהתעורר בעקבות תמונות בשידורי הטלוויזיה שבהן נראו יציעים ריקים למחצה במשחקים האולימפיים. שר בממשלה בריטניה אמר כי נפתחה חקירה דחופה, בניסיון לברר מדוע היו היציעים ריקים, ומיהם האנשים שלהם נמכרו הכרטיסים אך לא הופיעו.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

חובבי ספורט מכל רחבי בריטניה שלא הצליחו להשיג כרטיסים למשחקים בהגרלות השונות הגיבו בזעם על התמונות שבהן נראו מושבים רבים ריקים בזירות אולימפיות מרכזיות, כמו למשל מגרשי הטניס בווימבלדון, שהטורניר האולימפי המתקיים בהם כעת הוא מהחשובים ביותר.

 

חובבי ספורט נטולי כרטיסים צובאים על הכניסה לפארק האולימפי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חובבי ספורט נטולי כרטיסים צובאים על הכניסה לפארק האולימפי(צילום: EPA)

 

"מתסכל לראות כל כך הרבה מושבים ריקים בטלוויזיה", אמר אד שורתוס, אב לשניים מלונדון שניסה להשיג כרטיסים

למשחקים במשך חודשים. "בטוח שזה לא מעבר ליכולת של המארגנים לאפשר לחובבי ספורט אמיתיים למלא את המושבים האלה על בסיס הרעיון של הראשון שתופס - זוכה".

 

המארגנים אומרים כי הם נמצאים במגע עם הוועד האולימפי הבינלאומי כדי לגלות מה הסיבה לכך שכל-כך הרבה מושבים נותרו פנויים בפועל. גורם רשמי המעורב בארגון המשחקים אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי לא ברור אם המושבים הריקים בכמה אירועים, כולל משחקי הטניס בווימבלדון ותחרויות השחייה, ההתעמלות והכדורסל, הוקצו לספונסרים, לאנשי התאחדויות ספורט בינלאומיות או למשפחות הספורטאים. "אנחנו עדיין מנסים לברר למי שייכים הכרטיסים האלה", אמר אותו גורם רשמי.

 

המתעמל הישראלי שטילוב, ושלל מקומות ריקים ברקע (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המתעמל הישראלי שטילוב, ושלל מקומות ריקים ברקע(צילום: אורן אהרוני)

 

יו"ר הוועד האולימפי הבריטי, קולין מויניהאן, אמר בתדרוך לעיתונאים היום כי אחד הפתרונות שייתכן שייושמו הוא "חוק 30 הדקות", שבהתאם לו יורשו אוהדים לתפוס מושבים ריקים אם צופים אחרים יאחרו או לא יגיעו. מויניהאן העריך שבקרוב יתברר מי הם האנשים שמחזיקים בכרטיסים אך לא התייצבו לתחרויות, בשל העובדה שמדובר בגושי מושבים.

 

"הכרטיסים אזלו"

גם היום דווח על מושבים ריקים, זה היום השני ברציפות באולימפיאדה. מושבים כאלה נראו בין השאר בתחרות ההתעמלות

לנשים, במיוחד קרוב למשטח עצמו. חיילים, כנראה בתפקיד, התיישבו בכמה מהם. כיסאות ריקים נראו גם באחד האירועים המרתקים של היום, תחרות הרכיבה על סוסים, שבה השתתפה זארה פיליפס, נכדתה של המלכה אליזבת המתמודדת במסגרת נבחרת בריטניה.

 

שר התרבות ג'רמי הנט, השר האחראי על המשחקים האולימפיים, אמר כי הוא מאוכזב מכך שיש מקומות פנויים, וכי הוועדה המארגנת של האולימפיאדה בודקת את הנושא. "הוועדה מקיימת חקירה מלאה סביב מה שקרה", אמר ל-BBC בשבת, אחרי טקס הפתיחה. "אנחנו חושבים שאלה מושבים שהוקצו לספונסרים, אבל אם הם לא מתכוונים להתייצב, אנחנו רוצים שהכרטיסים האלה יועברו לאוהדים כיוון שהם אלה שיוצרים את האווירה הטובה ביותר. כך שאנחנו בוחנים זאת בדחיפות רבה מאוד כרגע".

 

ראיין לוכטה שוחה אל הזהב, אתמול. גם בשחייה מקומות פנויים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראיין לוכטה שוחה אל הזהב, אתמול. גם בשחייה מקומות פנויים(צילום: EPA)

 

ההלם בבריטניה גדול במיוחד לאור העובדה שהוועדה המארגנת התרגלה להציב שלטי "אזלו הכרטיסים" דקות אחרי תחילת המכירה של כל קבוצת כרטיסים שהוקצתה לציבור הרחב. בכמה משרדי כרטיסים באתרים המארחים את המשחקים עדיין היו בשבת תורים של אנשים שניסו להשיג כרטיס לתחרויות השונות. לפי הערכות הוועדה המארגנת, שלא מסרה נתונים מדויקים על מספר הכרטיסים שנמכרו, 11 מיליון איש יצפו במשחקים מקרוב.

 

עד לתחילת יוני, 7 מיליון מתוך 8.8 מיליון הכרטיסים האולימפיים נמכרו, וכך גם כמחצית (2.45 מיליון) מהכרטיסים

למשחקים הפראלימפיים. הליך מכירת הכרטיסים החל בשנה שעברה, אך נראה כי מערכת מכירת הכרטיסים המסובכת באינטרנט התקשתה לספק מענה לביקוש האדיר, ונטתה לתת עדיפות למי שהסכימו לגשת למכרז על כרטיסים בשווי אלפי פאונד.

 

ג'ין הורן, אנליסטית כלכלית בת 29, אמרה בדרך לאולם ההתעמלות הבוקר כי לא הצליחה להשיג כרטיסים עבור ידיד שלה המבקר בעיר. "שמעתי שלחברה שלי יש המון כרטיסים, אבל הם נשמרו רק עבור אנשים חשובים מאוד", סיפרה.

 

בכשל נוסף היום, מאות אוהדי כדורגל שקיוו לראות את המשחקים בין נבחרות ניו-זילנד, ברזיל, בלארוס ומצרים נתקעו בלונדון או נאלצו לשבת על רצפת הרכבת, בשל עומס ברכבות בין לונדון למנצ'סטר. אוהדים רבים אמרו כי לא אפשרו להם לעלות על הרכבות בתחנות בצפון לונדון, בעוד אחרים הצליחו לפלס את דרכם אל הקרונות - אך נותרו ללא מקומות ישיבה. חברת הרכבות המפעילה את הקווים המדוברים האשימה את אוהדי ברזיל, שלטענתה הגיעו מוקדם מהצפוי למשחק של נבחרתם בצהריים מול בלארוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ראיין לוכטה. גם בשחייה יש כיסאות פנויים
צילום: AFP
צילום: אורן אהרוני
אלכס שטילוב. מקומות ריקים ליד המשטח
צילום: אורן אהרוני
מומלצים