רצח נשים פלסטיניות מעורר גל מחאה ברשות
בעלה של ננסי זבון, אם לשלושה בשנות ה-20 לחייה, דקר אותה למוות ברחוב - מעשה רצח שלישי של אישה בשבועיים האחרונים, שעורר את חמתם של ארגוני הנשים ברשות. על הכוונת: המוסדות הפלסטיניים הממשלתיים
מחאה אזרחית ברשות: תהלוכת שתיקה תצא היום (ה') מכנסיית המולד בבית לחם לכיוון המקום שבו נרצחה בתחילת השבוע ננסי זבון בידי בעלה, תושב הכפר בתיר שליד בית לחם. הבעל דקר את אשתו, בת 27 ואם לשלושה באמצע הרחוב, מעשה שהפך לשיחת היום בתקשורת הפלסטינית, ואף עורר את זעמם של ארגוני הנשים ברשות. האירוע הצטרף לשני מעשי רצח נוספים שביצעו גברים בנשותיהם בשבועיים האחרונים, אחד מהם בטול כרם והשני במחנה הפליטים שאטי שברצועת עזה.
נשים בכותרות - דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
זאת נהגת המשאית הראשונה באיראן
מודיעין עילית: שוטרות שרו - ראש העיר נטש
לא תתאפשר הדרת נשים בפרסום באוטובוס בי-ם
ארגון "האיחוד הכללי של האישה הפלסטינית" גינה את הפשע וכינה אותו ברברי ולא אנושי. חברותיו קראו להטיל על הבעל עונש חמור כדי ליצור הרתעה, והזכירו כי זבון סבלה מהתעללות קשה מצד בעלה מאז שנישאה לפני 10 שנים. היא ביקשה להתגרש ממנו ולהשאיר את שלושת ילדיהם, בני שמונה, שש ושלוש בחזקתה, ואף התלוננה במשטרה נגד האלימות שלו כלפיה אך זו לא פעלה בנחרצות מספקת, לטענת הארגון. הן פנו בהודעתן ישירות לנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, בדרישה שיקים ועדת חקירה רשמית למקרה ותוביל למעצר המעורבים בו.
בני משפחתה של זבון דורשים להטיל על הרוצח עונש מוות, ואף הודיעו כי לא יקימו סוכת אבלים עד אשר אבו מאזן יחתום על צו הוצאה להורג לבעל. בהלווייתה נכח בין השאר גם מושל בית לחם, עבד אל-פתאח חמאיל.
אתמול המשיכו פעולות המחאה בעקבות הרצח: עשרות נשים פלסטיניות הפגינו בבית לחם תחת הכותרת "לא לרצח נשים". חולה אזרק, אחת הפעילות שהשתתפה בהפגנה, ציינה כי זו רק פעולה אחת מתוך כמה שמתוכננות, במטרה לשים קץ לפשעים שמהווים סכנה לכל אישה פלסטינית. היא האשימה את המוסדות הממשלתיים והחברתיים אשר לא שמרו על הנרצחת, זאת אף שהיא הגישה תלונות נגד בעלה.
גם היום צפויות פעולות המחאה להימשך והפעילים יקיימו תהלוכת שתיקה שתצא מכנסיית המולד בבית לחם אל עבר מקום הרצח. הם הדגישו את חשיבותה של ההשתתפות בתהלוכה וציינו כי היא מהווה מסר המשקף את התרבות של החברה הפלסטינית שמתנגדת למעשים שפוגעים בזכויות נשים.
סוכנות AP פרסמה כי נתונים שבידי ארגוני זכויות אזרח מצביעים על כך שבמהלך שנת 2011 נרצחו 13 נשים בידי קרובי משפחתן. בשנת 2012 כבר נפלו קורבן 12 נשים למעשי רצח. על אף השיפור שהצליחו לרשום נשים במרחב הציבורי, החוק הפלסטיני עדיין נשען בחלקו על מסורת שבטית, והמשטרה נוטה לראות במעשי אלימות נגד נשים בעיה פנימית משפחתית שאין להתערב בה.
לשכתו של אבו מאזן פרסמה הודעה, שלפיה כינס אתמול הנשיא הפלסטיני את ראשי מנגנוני הביטחון בחברון והורה להם לשמור על כבוד האזרחים ולספק להם ביטחון ובטיחות.
Read this article in English