הפלסטינים מתכוננים לאו"ם: "זה לא דרמטי"
גורמים מדיניים ברמאללה הבהירו כי בקשתה הצפויה של הרשות להכריז עליה כעל מדינה משקיפה באו"ם אינה דומה למאבק המדיני שניהלה בעצרת האו"ם הקודמת. "יש לנו אנשים שעובדים במרץ, ונשלחו לכל העולם כדי לדון בעניין"
עוד בערוץ החדשות של ynet:
ההבדל הוא שבפנייה הקודמת הרשות הפלסטינית פנתה ישירות למועצת הביטחון, שהיא הגוף בר הסמכא באו"ם לקבל מדינה כחברה מלאה בארגון. הפלסטינים נכשלו, כזכור, כשלא הצליחו להשיג את הרוב המינימלי שנדרש מהם. הפעם הם שמים את יהבם על העצרת הכללית, שם מובטח להם רוב אוטומטי וגדול, אולם העצרת אינה יכולה להצביע על חברות מלאה של ישות מדינית.
הבדל נוסף הוא שהפעם, הנשיא הפלסטיני אבו מאזן יישא נאום שבמסגרתו הוא יודיע על הבקשה. הפנייה הפלסטינית תופקד בעצרת הכללית, אך לא תהיה הצבעה עליה ועדיין לא נקבע תאריך שבו תתקיים הצבעה שכזו. שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מלכי, הסביר כי הפלסטינים מעוניינים להעביר את ההצבעה בתמיכה מוחצת של 180 מדינות, אולם הגורמים העריכו כי ישנו קשר ישיר בין העובדה שלא תתקיים הצבעה לבין הרצון הפלסטיני להימנע מצעדים חד-צדדיים עד לבחירות לנשיאות בארצות הברית, שיתקיימו בנובמבר.
בכל מקרה, הגורמים המדיניים הבהירו כי העבודה על השגת תמיכה גדולה ככל האפשר לקראת יום ההצבעה כבר החלה. "יש לנו אנשים שעובדים במרץ, ונשלחו לכל העולם כדי לדון בעניין. עתה, לדוגמה, אנו מארחים נציגים של המדינות הבלתי מזדהות בכנס מדיני ברמאללה, וזה גם חלק מהמאמץ הדיפלומטי".
בין שתתקיים הצבעה בעצרת הכללית ובין שלא, הרשות הפלסטינית כתבה בתקופה האחרונה מסמך פנימי שבו מובאות התגובות הישראליות האפשריות להצלחה של פנייה שכזו. על פי המסמך, עשויה תגובת ישראל לנוע בין ביטול הסכמי אוסלו וסיפוח גושי ההתנחלויות, הבקעה וירושלים המזרחית, ועד לנסיגה חד צדדית של ישראל לגדר ההפרדה. בנוסף, מוצגות אפשרויות נוספות, כמו הקפאת העברת המסים הפלסטיניים והצבת מחסומים בגדה כדי להקשות את חופש התנועה.
הפלסטינים גם ניסו להעריך במסמך את התגובה האמריקנית להצבעה שכזו, וטענו, בין היתר, כי ארצות הברית עלולה להעניש את הרשות בהקפאת חלק מכספי המימון שלה וכן בסגירת משרדי אש"ף בוושינגטון.
היום, כאמור, ייפתח ברמאללה כנס בינלאומי בן יומיים, בהשתתפות נציגים מ-13 מדינות מגוש המדינות הבלתי מזדהות מאפריקה, אסיה ואמריקה הלטינית. בכינוס ישתתף גם אבו מאזן, שצפוי לקרוא למשתתפות לתמוך בפנייה. במהלך הכינוס צפויות המדינות להביע את תמיכתן בפלסטינים ולגנות את הבנייה בהתנחלויות.
Read this article in English