שתף קטע נבחר

עמיר פלג

תפסיקו עם הברדק הזה!

הגרטל קם על יוצרו. האיש שחשף ששחיינים עושים פיפי בבריכה ומעניקים למים "טעם מוזר", השתין לבאר ששתה ממנה. מהמקפצה. עמיר פלג על החבר'ה מרוממה

חיכינו חיכינו, ובסוף זה הגיע. אחרי תשעה ימים וחצי של שיכרון חושים, יש הודאה רשמית של מקור רשמי בשידור ישיר. ולא סתם מקור, אלא מקור הגאווה. אתמול, בשעה 16.29 בדיוק, כשתם עוד סבב של שקופיות חסות וחזרו למשחק הכדורמים בין סרביה לרומניה, פנה משה גרטל לחברים שלו ברוממה, ושאג למיקרופון הפתוח: "תפסיקו עם הברדק הזה! לא, טובי, לא".

 

 

טובי, למי שלא יודע, הוא טובי גאני, עורך מחלקת הספורט, ומי שאחראי לתאונת השרשרת הענקית שתחילתה בלונדון וסופה בווימות'. את גרטל, שרק יומיים קודם נפרד מהצופים בנאום אידיוטי למדי, אתם כבר מכירים. באחד משידורי השחייה הוא אמר: "כאן ד"ר גרטל ומיסטר צ'יש, או אם תרצו ד"ר צ'יש ומיסטר גרטל". אתמול גילינו את ד"ר משה ומיסטר גרטל. כשמכבים את המצלמות, הג'נטלמן החביב והאדיב הופך לקריזיונר כוחני ועצבני.

 

במהדורת הסיכום היומי במוצ"ש, בערוץ הראשון התגאו בטאלנט הגדול שלהם ושידרו את מקבץ הפנינים שלו. אתמול הגרטל קם על יוצרו, ומעניין אם הקטע של "תפסיקו עם הברדק הזה" ייכנס למקבץ הבא. האיש שחשף ששחיינים עושים פיפי בבריכה ומעניקים למים "טעם מוזר", השתין לבאר ששתה ממנה. מהמקפצה.

 

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:

 

שידור חי וחסר משמעות

אבל הברדק לא פסק! בשעות הצהריים, בין שתיים לשלוש, ברוממה הולכים לישון. באותה שעה אתמול נערך משחק כדוריד גורלי בין טוניסיה לארגנטינה, ומפגש חשוב בין רוסיה לסרביה בכדורעף. ואצלנו? ששש, טובי והחבר'ה נחים מהברדק.

 

משחק גורלי שלא שודר ברוממה. טוניסיה מול ארגנטינה בכדוריד (צילום: AP) (צילום: AP)
משחק גורלי שלא שודר ברוממה. טוניסיה מול ארגנטינה בכדוריד(צילום: AP)

 

כדי שלא תשתעממו, הם פתחו את הווידיאו, לחצו פליי, ונתנו לנו שעה של שידורים חוזרים משלשום, כולל טקס הצגת הרצים בשני חצאי גמר ה־400, לרבות שידורים חוזרים של ההילוכים חוזרים.

 

וזה לא שלפני הצהריים הם פחות עייפים. גם אז, במקום שמישהו ינהל את מבצע השידורים בהתאם לחשיבות התחרויות, שולחים את אורי לוי למשחק כדורסל לפרוטוקול בין רוסיה לאוסטרליה.

 

"שקול ומעניין, למרות שאין שורה תחתונה". רוסיה מול אוסטרליה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"שקול ומעניין, למרות שאין שורה תחתונה". רוסיה מול אוסטרליה(צילום: רויטרס)

 

"שקול ומעניין המשחק הזה, למרות שאין לו שורה תחתונה חשובה", אמר אורי ברבע השלישי. "צריך לקחת בחשבון שאין שום משמעות מבחינת המעמד בטבלה למשחק הזה", הוא הוסיף ברבע הרביעי, ובסיום, כשאוסטרליה ניצחה, שליחנו המיוחד למשחקים חסרי משמעות סיכם: "האוסטרלים מקום רביעי, הרוסים מקום ראשון, שום דבר לא השתנה!" אז מה תקעתם אותנו עם הגארבג' טיים הזה שעתיים?

 

אפלטון נגד נפוליאון

בשלוש אחה"צ, 13.00 שעון לונדון, עמית הורסקי אמר לנו "בוקר טוב מאולם ההיאבקות", מה שאומר שכמו שאנחנו נרדמים מהשידורים שלו, גם הוא נרדם כנראה משידורים של אחרים. בשלב הזה הורסקי הציג את הפרשן, מנפח שכל בשם רם גלבוע, שללא כל אזהרה מוקדמת פתח בהרצאה הבאה (לא נגענו): "היאבקות יוונית רומית, למרות השם הקלאסי שלה, או הניאו־קלאסי שלה, הוא באמת שם ניאו־קלאסי. זו היאבקות שהמקור שלה הוא בכלל בצרפת, בחייל נפוליאוני, שפיתח את סגנון ההיאבקות הזאת מתישהו באמצע המאה ה־19 בכלל, ומה שקרה, האירופאים מאוד התלהבו מההיאבקות הזאת, להבדיל מארצות־הברית שהם נכנסו אליה רק לאחרונה, עניין של עשור אחד או שניים.

 

הוא לפחות זכה בזהב בהיאבקות. סוריאן רייחנפור האיראני (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הוא לפחות זכה בזהב בהיאבקות. סוריאן רייחנפור האיראני(צילום: רויטרס)

 

"האירופאים התלהבו ממנה מאוד כבר בהתחלה, חיפשו דרך לקדם אותה. ובגלל שהיבשת נישאה אז על גל של התעניינות מחודשת בעבר שלה

, הם החליטו לקרוא להיאבקות הזאת היאבקות יוונית־רומית. ככה המעריצים של ההיאבקות הזאת קראו לה. חיפשו לה שורשים. מצאו אותה באפלטון וביוון העתיקה. אפלטון אמנם התאבק אבל לא התאבק ככה. היוונים העתיקים, זה היה נראה להם מוזר מאוד ההיאבקות הזאת, גם הלבוש הזה היה נראה להם מוזר, הם היו מתאבקים עירומים. הם היו עושים הכל עירומים. ולכן כך הם הגיעו לשם הזה, היאבקות יוונית רומית, והשם הזה שלח את ההיאבקות הזאת קדימה".

 

עכשיו, אחרי ששיננתם מה שלמדתם, השיבו על השאלות הבאות: 1. באיזה סגנון התאבקו, יווני־רומי או ניאו־קלאסי? 2. מדוע נישאה היבשת על גל של התעניינות מחודשת בעבר שלה? 3. האם החייל הנפוליאוני יצא פראייר? 4. איזו מדליה לקח אפלטון? 5. איך ייתכן שהלבוש המוזר של המתאבקים בלונדון 2012 נראה מוזר ליוונים העתיקים בשנת 400 לפני הספירה?

 

נבחרת סרביה בכדורמים. גם אותה ראינו על המסך (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נבחרת סרביה בכדורמים. גם אותה ראינו על המסך(צילום: EPA)

 

איך קובעים מי ניצח?

התחלנו בגרטל, ולכן נסיים. אתמול כאמור הברדקיסטים החליטו לשדר סוף־סוף גם כדורמים, ובחרו כמובן במשחק חד־צדדי ולא קובע. לפני הפתיחה

 שחקני שתי הקבוצות לחצו ידיים, וגרטל שאל את הפרשן באולפן, שחקן הכדורמים גדי הדר: "מה זה הטקס הזה?". הדר, מומחה בתחומו, הסביר ש"ככה זה בכל תחרות, השחקנים לוחצים ידיים".

 

גרטל הפנים, ואז ביקש מהפרשן שלו להסביר את החוקים הבסיסיים של הכדורמים. הדר לא חשב פעמיים והשיב: "המטרה היא להכניס כדור לשער, והקבוצה שמבקיעה יותר גולים מהיריבה היא למעשה המנצחת!"

 

כיוון שאני לא בטוח שגם בענפים האחרים נקבל פרשנים בהירים כל כך, חשוב שתדעו: באגרוף המטרה היא לתת בוקסים ומי שמרביץ יותר מנצח; בקפיצה לרוחק המטרה היא לקפוץ ומי שמגיע הכי רחוק מנצח, והכי מסובך זה 110 משוכות. שם המטרות הן גם לקפוץ מעל המשוכות וגם לרוץ מהר - והראשון שחוצה את קו הסיום, למעשה מנצח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים