בדרום קוריאה אוכלים כלבים להתמודד עם החום
דרום קוריאה חווה בימים אלה את גל החום הארוך ביותר זה 20 שנה. על פי מסורת מקומית, אכילת בשר כלב מסייעת לגוף להתגבר על החום. ארגוני בעלי חיים יצאו להפגין בכלובים
אצלנו יש "קור כלבים", אבל בדרום קוריאה "ימי הכלב" הם דווקא כינוי לימי הקיץ הלוהטים, שבהם נוהגים התושבים לאכול בשר כלב כדי להתמודד עם עומס החום. פעילים למען זכויות בעלי חיים לא מצטרפים למסורת, וערכו היום (יום ג') הפגנות מחאה בסיאול ומול שגרירויות דרום קוריאה בלונדון ובארה"ב, שבמהלכן כלאו את עצמם בכלובים.
דרום קוריאנים אוכלים בשר כלב כל השנה, אך ימי שלישי בתקופת החום ידועים כ"בוק-נל" – ימים מסורתיים לאכילת בשר כלב ומיני מאכלים נוספים שעל פי האמונה המקומית מחזקים את כושר העמידה של הגוף נגד חום. סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" דיווחה כי המדינה חווה בימים אלה את גל החום הממושך ביותר מאז 1994, שבמהלכו לא יורדות הטמפרטורות מתחת ל-35 מעלות.
בהתאם לכך, מסעדות לתבשילי כלב בסיאול דיווחו כי פקדו אותן לקוחות רבים מהרגיל.
"הסבל משפר את הבשר"
אך ארגון IDAUSA לזכויות בעלי חיים, שארגן את אירועי המחאה העולמיים, טוען באתר האינטרנט שלו כי הכלבים והחתולים המיועדים לשחיטה מוחזקים בתנאים אכזריים ובלתי היגייניים ונשחטים באופן ברוטלי.
"כלבים מומתים בחשמול שנמשך בין 30 שניות לשלוש דקות, הם נתלים ואפילו מוכים למוות על פי בקשת לקוחות שמאמינים שהבשר רך וטעים יותר ככל שסבלם גדול יותר, ושתכונותיו הרפואיות כביכול מתחזקות... לעתים קרובות חתולים מוכים באלה ונזרקים לתוך מים רותחים בעודם בחיים".
"סבל הוא סבל", נכתב באתר, "לא משנה היכן הוא קורה ומי אחרי לו ולא משנה כמה פעמים משתמשים במונחים 'תרבות' ו'מסורת' כדי לחפות על האמת". על פי הארגון, "2.5 מיליון כלבים מחושמלים למוות, נתלים או מוכים למוות כל שנה בדרום קוריאה". התעשייה מגלגלת שני מיליארד דולרים.
סועד מתענג על בשר כלב. "תעשייה של שני מיליארד דולר"
צילום: EPA
מומלצים