עיתונים במצרים חוגגים: "מורסי הראיס"
עיתונים עצמאיים במצרים נתונים במאבק על חופש העיתונות עם הנשיא, אך שיבחו את צעדיו נגד הצבא. "מצרים בצעדיה הראשונים לעבר מדינה אזרחית", כתב "אל-וטן". עורך "אל-קודס אל-ערבי": לבטח שורר דיכאון בהנהגה בישראל
הראיס החדש - עוד על הטלטלה של מורסי:
מורסי נטל סמכויות מהצבא: "רוצה בטובת העם"
סובחי וסיסי - המפקדים החדשים בחזית
בירושלים הופתעו: "רוצה להוכיח מי בעל הבית"המארס הטורקי של מורסי / רון בן ישי
העיתון המצרי "א-תחריר" שנוסד לאחר מהפכת 25 בינואר ומזוהה עם הזרם המהפכני פתח היום בכותרת: "מהפכתו של הנשיא נגד המועצה הצבאית – הדחתם של טנטאווי וענאן". לצד תמונתו של מורסי בעמוד הראשי נכתב "אני הראיס", ומתחתיה: "המועצה הצבאית – נמר של נייר".
העיתון המצרי העצמאי "א-שורוק" כינה את המהלך "הפתעה מרעישה", כמו גם "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון.
"מצרים צעדה את צעדיה הראשונים לעבר מדינה אזרחית לאחר 60 שנה של שלטון צבאי", נכתב ב"אל-ווטן" המצרי העצמאי. אחת הכותרות חגגה: "מצרים מציינת את ליל אל-קדר (היום החשוב ביותר למוסלמים ברמדאן – ר"ק) ואת ימיה האזרחיים הראשונים".
העיתון הסביר כי אף שמורסי הוא הנשיא האזרחי הראשון, המועצה הצבאית וטנטאווי בראשה היו המבצר הצבאי האחרון שמנע את השלמת דרכה של מצרים לעבר מדינה אזרחית: "כל בעלי הדרגות הצבאיות שסייעו למובארק נפלו אחד אחרי השני מאז הצלחת המהפכה ועד ההחלטה של מורסי להדיח את ענאן וטנטאווי".
"אל-אהראם", שהיה שופרו של משטר מובארק בעבר, וגם טנטאווי וענאן מזוהים איתו, דיווח באופן אינפורמטיבי ומאופק על ההחלטות הדרמטיות. הכותרת הראשית הייתה "הוצאתם של טנטאווי וענאן לגמלאות", בניגוד ל"הדחה". העיתון גם הקדיש כתבה לרגשות המעורבים בזירה המצרית ביחס להחלטותיו של מורסי בנוגע לטנטאווי וענאן.
עורך העיתון הלונדוני "אל-קודס אל-ערבי", עבד אל-בארי עטוואן, הפליג במאמר הדעה שלו בשבחי מורסי, תחת הכותרת "הפיכתו הרכה מאוד של מורסי". בפתח דבריו כתב עטוואן: "בהרף עין ולאחר שורה של צווים נשיאותיים שהרעידו את אמות הסיפים ושניחנו באומץ, כל העניינים התהפכו במצרים ומורסי הפך מנשיא חלש שחלק מהכותבים בעיתונים ובערוצי הטלוויזיה השייכים למאפיית אנשי העסקים של שלטון מובארק מעליבים אותו, לאיש החזק שמטהר את המוסד הצבאי מכל סמלי העידן הקודם ושמחזיר את כל סמכויותיו כנשיא המדינה". עטוואן ציין כי מורסי גם השיב לידיו את הסמכות להכריז מלחמה.
"שלטון הקלפיות"
עטוואן גם הזכיר את נבואתו של ראש המודיעין הכללי לשעבר, עומר סולימאן, שאמר כי תהיה הפיכה צבאית אם יגיעו האיסלאמיסטים לשלטון: "נבואתו של סולימאן לא התממשה, אלא קרה ההיפך. מי שביצע את ההפיכה נגד השלטון הצבאי הוא נשיא אזרחי נבחר אשר ברשותו שלטון עדין, שלטון של הקלפיות ושל התמיכה העממית המושרשת".
העורך התייחס במאמר גם לעמדה הישראלית: "לבטח, לאחר פרסום ההחלטות ההיסטוריות האלה שורר דיכאון בקרב ההנהגה הפוליטית והצבאית בישראל ובארצות הברית ובחלק מבירות המערב מכיוון שמצרים כבר לא נשלטת בידי שאריות המשטר הקודם והיא לא מצייתת לבכירים האמריקנים והישראלים כפי שהיה המצב במשך יותר מ-40 שנה.
ישראל לא תתייחס לצד המצרי בתחושה של עליונות כפי שהיה בעבר והממשל האמריקני לא יוכל לכופף את העם המצרי באמצעות סיוע כספי משפיל שמי שמפיק הכי הרבה תועלת ממנו הם שותפיו ומתווכיו".
ב"אל-אחבאר" הלבנוני, המזוהה עם חיזבאללה, דיברו על "ההפיכה של מורסי" ולא הזניחו את ההקשר של הלחימה בסיני. "בעוד עיניהם של אזרחי מצרים התמקדו בסיני כדי לעקוב אחר הפרטים של המבצע הצבאי הראשון מסוגו בגבול עם ישראל מאז 1973, החזיר מורסי את מרכז העניינים ללב הבירה, לאחר שהפתיע את כולם עם פרסום ההחלטות להוציא את המועצה הצבאית והנהגתה לגמלאות".