לוח קטן - אינסוף גאדג'טים
פותח דלת בהקשה, מוזג לך בירה, ואפילו מתריע מחריץ חשוף: לוח ארדואינו, הפלטפורמה שהפכה אלקטרוניקה ליותר מתחביב למבינים בלבד
ארדואינו היא פלטפורמה ליצירת התקנים אלקטרוניים אינטראקטיביים המתחברת למחשב. עם קצת ידע בתכנות, אפשר להשתמש בה כדי לעשות דברים מדהימים. עידו גנדל סיפר לנו עליו במארס השנה ולכבוד זה שזה מגניב, החלטנו לקבץ שבעה פרויקטים מעניינים ומוזרים שנוצרו על בסיס לוח ארדואינו:
פוקוס ידני בשלט רחוק
עדי סופר הרכיב מערכת לשליטה מרחוק על הפוקוס במצלמה שלו. צילום וידאו מקצועי ועכשיו גם צילום במצלמות SLR הפופולריות כל כך, הוא לעיתים בעייתי שכן אי אפשר לסמוך על הפוקוס האוטומטי שיעשה עבודה טובה, ואם המצלמה נמצאת על מנוף, השליטה הופכת בעייתית עוד יותר. בהוליווד משתמשים במכשירים יקרים מאוד, אבל במסגרת צנועה יותר, צריכים להשתמש בפתרונות יותר יצירתיים. סופר בנה מערכת השולטת בעדשה על בסיס פלטופרמת ארדואינו וכך חסך לעצמו מאות דולרים על מערכת מסחרית.
תוכלו ללמוד איך להכין פולו פוקוס משלכם דרך הטאמבלר שלו.
פתח לי את הדלת
לולנטין היון ממכון MIT שבארה"ב הייתה בעיה. כדי להגיע למשרד שלו הוא היה צריך לעבור דרך שתי דלתות, אחת מהן עם כרטיס RFID, והשניה עם מפתח. היון החליט שזה יותר מדי מאמץ ולכן בנה בעצמו מערכת שתקרא את התג שלו ותפתח את הדלת, ממש כמו המסחרית בדלת הראשונה. עכשיו הוא שיכלל את הפרויקט והגדיר אותו ככה שלא דרוש כרטיס, אלא רק רצף מדויק של הקשות על ידית הדלת.
את התוכניות אפשר להוריד מכאן, הוראות הרכבה כאן.
מחשב, תמזוג לי בירה
יש לכם ברז בירה ואתם מתקשים לעקוב אחרי המזיגות? ה-קגבוט יעקוב אחר המזיגה ויסכם עבורכם את הבירות לכל אחד מהמשתמשים. בסופו של דבר תוכלו להפיק סטטיסטיקות על הרגלי השתייה של אותם משתמשים וגם להעלות תמונות ישר מהקגבוט של השותה המתמיד. האתר של הפרויקט מכיל תוכניות מפורטות ומדריך צעד אחרי צעד כיצד להרכיב בעצמכם את המכשירים ולהתקין את התוכנה העוקבת אחר המזיגות.
זוכים ושותים
לכל אחד יש דרך משלו לחגוג מדליית זהב באולימפיאדה. עבור החבורה הזו מארה"ב הדרך הכי טובה היא על ידי שתיית שוטים לפי המדליה. הבקר מחובר אל האינטרנט ומגלה מי זכה באותה תחרות, ולפי המיקום שלו בפודיום, הוא מוזג משקה שונה. יש משהו אירוני בכך שהממציא משתמש בכל כך הרבה תאי מוח כדי להמציא את היצירה שלו שכל מה שהיא עושה זה להרוס את תאי מוח הללו. תוכלו לגלות איך הוא בנה את זה בוידאו כאן.
רואים לי תחריץ?
מראה מראה שעל הקיר
על ידי שילוב ערכת חיישנים תואמת ארודיניו עם מסך של לפטופ ותוכנת קוד פתוח, נוצרה מראה אינטראקטיבית המתקשרת עם מבקרים ואומרת הודעות שהוגדרו מראש דרך מערכת טקסט-לדיבור. מראת הקסמים מיועדת לברים ומסיבות ואם תחברו לה מכשיר כמו "ינשוף" היא תוכל למדוד את רמת האלכוהול בנשימה של החוגגים. להבדיל מהשאר כאן מדובר בערכה מסחרית שנמכרת ב-139 דולר, אבל מי שמעוניין לעשות זאת לבד ישמח לדעת שההוראות להרכבה וגם התוכנה נמסרים בחינם באתר היצרן.
עקיבת ראש אוטומטית
מפתחי סימולטורים משקיעים רבות בהטמעת השחקן בתוך החוויה. תוספת מעולה לאותם משחקי מרוצים וטיסה, היא מערכת לעקיבת ראש. המערכת מזהה את מיקום ראש השחקן ביחס לעולם ומזיזה אותו בתוך המשחק בהתאם. ככה כשאתם על הכסא מסתכלים שמאלה, גם הדמות במטוס מסתכלת שמאלה. אם יש כמה מסכים העסק הופך מאוד ריאליסטי.
רובוט המכבד את המתים
המצאה ישראלית - איתמר שמשוני הגה רובוט לניקוי מצבות. לאחר שניקה, הרובוט מניח אבנים ופרחים על הקבר. הפרויקט בנוי מעל iRobot Romba - רובוט שואב אבק מסחרי רגיל, שעליו הותקן הרובוט הקודר.
לאתר של שמשוני