שתף קטע נבחר
 

אושרה הקפאת הליכים לרשת האופנה גריפ

בית-המשפט אישר לרשת השקועה בחובות של 31 מיליון שקל, לחפש משקיע או רוכש באמצעות מכרז מהיר ומינה לה נאמן כבקשתה. אושרה גם הקפאת הליכים אישית נגד בעלי החברה ל-21 יום. הנושים: "החברה כבר מתה ברמה העסקית"

מה יעלה בגורלה של רשת האופנה גריפ? שופט ביהמ"ש המחוזי מרכז אילן ש. שילה קיבל את בקשת רשת האופנה גריפ להקפאת הליכים לתקופה של 21 יום, אחרי שהגיעה לחדלות פרעון, ומינה את רו"ח בועז גזית כנאמן. גריפ, שנוסדה בשנת 2000 ומעסיקה ישירות כ-110 עובדים, ביקשה הגנה מפני נושיה אחרי שצברה חוב של 31 מיליון שקל. 

 

אושרה גם הבקשה לצו הקפאת הליכים אישית נגד בעל השליטה עופר כהן ורעייתו ליבנת למשך 21 יום כדי לאפשר את הפעלת החברה בתקופת ההקפאה. לפי בקשת ההקפאה, בני הזוג כהן ערבים לחובות החברה בסכום המוערך ב-9 מיליון שקל.

 

הנאמן ימציא התחייבות בסך 150 אלף שקל ובעלי השליטה יגישו עד 2 בספטמבר בקשות לפשיטת רגל וכן תוך חמישה ימים יוגשו תצהירים מפורטים של שניהם באשר לנכסיהם לרבות נכסים שהיו בידיהם בששת החודשים האחרונים.

 

"ישנם גורמים שהביעו התעניינות ברכישה"

מטרת הבעלים, באמצעות הקפאת ההליכים, היא להפעיל את החברה לתקופה קצרה כדי למצוא משקיע או רוכש במהירות האפשרית, באמצעות מכרז מהיר בן 10-7 ימים. "יש לנו מספר גורמים שהביעו התעניינות לפני מועד ההקפאה וחיכו שהחברה תיכנס להליך משפטי. אנחנו יכולים להצביע על אפשרות שלא תלושה מהמציאות למכור את החברה כעסק חי", נאמר בבקשה.

 

הבקשה לצו הקפאת הליכים אישי ניתנה, לפי עורך דינם של כהן ואשתו, כדי שכהן יוכל לנסות לשקם את העסק, במקום להדוף את כל הנושים "שיתנפלו" עליו. רו"ח בועז גזית היה אחד מנאמני רשת אייס שנמכרה לאלקטרה אחרי שקרסה. 

 

איך תמומן בינתיים פעילות החברה? בבקשה נאמר כי לפי תוכנית פעולה ראשונית בת 21 יום, המימון יעשה מתוך מכירת המלאי. זה לא גירעון שלא נעמוד בהתחייבויות השוטפות - ונעמוד בהתחייבויות השוטפות ולא נייצר חובות חדשים".

 

לפי גריפ, במועד הגשת הבקשה החברה מחזיקה במלאי בבמחסנים ועל גבי המדפים בשווי של כ- 14 מיליון שקל, אולם הערך הזה צפוי להביא בהליך פירוק סכום מזערי.

 

 

הנושים: "אין סיכוי להבראת החברה"

נושי החברה הם בין היתר, בנקים שונים, ישראכרט, לאומי קארד, מס הכנסה, עובדי החברה ומע"מ, . שהחברה חייבת לו יותר מחצי מיליון שקל בגין מס שלא שולם.

לפי עו"ד ערן נאמן, בא כוחה של אחד הנושים פנינסולה פיננסיים, "החברה כבר מתה ברמה העסקית, וגם מכירה כעסק חי לא תייצר הכנסות לנושים המהותיים בתיק זה שהם בעלי הערבות האישית. אלמלא כינוס נכסים מידיי של הבעלים ושילוב של השתיים - בין הסדר נושים תאגידי לבין הסדר נושים אישי, לא יקרה פה דבר", אמר בדיון.

 

לטענתו, בהעדר מימוש אינטנסיבי של נכסים אישיים אין סיכוי אף לא של אחוז מתוך מאה להבראת החברה. "חוב של 30 מיליון שקל על מחזור עסקים של 30 מיליון שקל, אין דרך העולם לעשות מעסק זה משהו", אמר.

 

לפי עו"ד נאמן, "המחזור העסקי של החברה הוא 33 מיליון שקל בימים טובים, והיום הוא רק יורד. החברה הרוויחה ב- 2011 חצי מיליון שקל. כלומר, העלות החודשית המוערכת היא רחוקה מלהיות 800 אלף שקל, אלא למעלה ממיליון וחצי שקל ואולי גם 2 מיליון". לטענתו, הבטוחה היחידה לנושים זה המלאי העסקי ונקיטת הליכים מידיים כנגד הבעלים לכינוס נכסיהם - לא למניעת דיספוזיציה, אלא לכינוס נכסיהם.

 

"החברה הפסיקה לשלם שכר דירה בדיזנגוף סנטר"

בא כוחם של הקניונים ומרכזי המסחר שבהם פועלת הרשת, אמר לביהמ"ש כי הוא מבקש הסבר כיצד יובטחו דמי השכירות. בנוסף, ישנם בעלי נכסים שטענו נגד הרשת כמו הזכיינית במלחה ירושלים שמבקשת תשלומי שכר דירה וארנונה ועידית אלחנני המשכירה נכס לחברה בדיזנגוף סנטר, המתנגדת להקפאת ההליכים במתכונת בה הוצעה. לטענת אלחנני, החברה הפסיקה לשלם את דמי השכירות בגין הנכס ואת דמי הניהול לדיזנגוף סנטר, וככל הנראה לא משלמת הוצאות נוספות בגין הנכס.

 

גם רוב הזכיינים של הרשת, שמיוצגים על-ידי עו"ד אחד, מסכימים להקפאת ההליכים נגד החברה, רק נגד החברה ולא נגד בעלי השליטה. לטענת הזכיינים, הם נתנו לחברה צ'קים פתוחים "בסכומים אדירים" כמקדמה וכן צ'קים נוספים כדי שבעלי השליטה יציגו אותם בפני המערכת הבנקאית.

 

"מזה חודשים ארוכים מדפי החנויות של הזכיינים ריקים, והם לא מסוגלים למכור סחורה, לקבל הכנסה ולשאת בהוצאות שלהם, וגם הם עצמם מעסיקים עובדים ויש להם הוצאות", אמר בא כוחם שביקש לדעת היכן הצ'קים שלחלק מהזכיינים מגיעים ל-5 מיליון שקל. השופט הורה לבחון את טענות הזכיינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גריפ
צילום: גיא כושי ויריב פיין
מומלצים