שתף קטע נבחר

 

כך תדעו מי מהעוקבים שלכם מזוייפים

אתר חדש מבטיח לגלות לכם כמה אחוז מהעוקבים שלכם בטוויטר הם משתמשים מזוייפים שרק רוצים לאסוף עליכם מידע. וגם: למי יש יותר עוקבים מזוייפים: נתניהו או רפאלי?

משתמשים כבדים ברשתות חברתיות הם סוג של אספנים, שבמקום להשקיע את זמנם בחיפוש אחר בולים או מטבעות נדירים – אוספים חברים ועוקבים. אך כמה מהעוקבים הללו הם בכלל אמיתיים? בתחילת אוגוסט CNET פרסמו כי פייסבוק חשפה הערכתה לגבי מספר הפרופילים המזוייפים ברשת. לפי פייסבוק, ברשת החברתית פעילים 955 מיליון גולשים מדי חודש, כאשר 8.7 אחוז מהם הם פרופילים מזוייפים. כלומר, 83 מיליון חברים אינם באמת חברים של איש.

 

  

ומה לגבי טוויטר? אתר חדש בשם Fake Follower Check מאפשר לכם לבחון כמה אחוזים מהעוקבים שלכם הם למעשה פרופילים מזוייפים שרק להציף את הרשת בספאם. כדי לברר כמה מהעוקבים שלכם הם חסרי ערך, כל שעליכם לעשות זה להזין את היוזר והסיסמה, לתת לאפליקציה לחשוב כמה רגעים ולחזור עם התוצאות. בנוסף, לאחר ההרשמה לאתר קיימת אפשרות לבדוק כמה משתמשים מזוייפים עוקבים אחר משתמשים אחרים. במקרה כזה כל שתדרשו לעשות זה לכתוב את כינוי המשתמש. 

 

יזמי האתר מסבירים על התהליך: "אנו דוגמים 500 עוקבים של משתמש, תלוי במידת הפופולאריות, ומעריכים כמה מהם מזוייפים לפי קריטריונים של ספאם". מה זה אומר? "ברמה הבסיסית ביותר, חשבון ספאם נוטה להיות בעל מספר עוקבים קטן, כמעט ולא מופיעים בו ציוצים אך הוא עוקב אחר מספר גדול של משתמשים".

 

עד כמה ניתן לסמוך על האתר? זו כבר בחירה שלכם אך היזמים טוענים שצייצניים עם עשרת אלפים עוקבים או פחות יקבלו תמונת מצב מדויקת למדי (בשל המדגם הנמוך). כדי להתרשם מהשירות בדקנו שני אישים שמשפיעים על סדר יום הציבורי, ראש הממשלה בנימין נתניהו והדוגמנית המהוללת בר רפאלי, והנה התוצאות לפי Fake Follower Check:

 

נתניהו

מספר עוקבים: 63,136

אחוז מזוייפים מוערך: 14% (8,839)

 

רפאלי:

מספר עוקבים: 283,619

אחוז מזוייפים: 27% (76,577)

 

 

חלק מכם אולי ישאל "מה זה בכלל משנה?" נכון, זה לא ישנה סדרי עולם אבל למספרים הללו יש השפעה. ראשית, חשוב שתדעו אם עוקבים אחריכם גורמים לא מזוהים שאולי מנסים להשיג עליכם כמה שיותר מידע ולגרום לכם להוריד קבצים שיעניקו גישה לחשבונות נוספים שאתם מנהלים ברשת. שנית, לעיתים אנו מתרשמים מפוליטיקאי או דמות ציבורית אחרת הנראים לנו כבעלי השפעה או חשובים הודות למספר האנשים שעוקבים בטוויטר או בפייסבוק, וחשוב לזכור כי לפעמים מדובר בסתם בלון גדול.

  

בנוסף, עוקבים מזוייפים הם לא כאלה שבהכרח נקנו בשביל לנפח את מספר העוקבים של גולש מסויים, לפעמים מדובר בבוטים או ספאמרים שנרשמים אוטומטיית בתקווה שגולשים ירשמו אליהם בחזרה ויקבלו פרסומות בפיד שלהם.

 

בשלב זה השירות לא מאפשר לראות מי אותו משתמש אותו האתר הגדיר כמזויף, אך בחברה מצהירים כי הם מתכננים לשפר את השירות ולאפשר הסרה מהירה של אותם עשבים שוטים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם אם לא מזוייפים זה לא אומר שהם לא מזוייפים
מומלצים