יצחק נבון נחלץ להגנת פרס: הייתי נוהג כמוהו
הנשיא שמעון פרס זוכה לתמיכה מצד הנשיא לשעבר, יצחק נבון, לאחר שהביע התנגדות לתקיפה באיראן: "אני חש שאם הייתי במקומו, הייתי נוהג כמוהו". נבון אמר כי "יש רגעים של החלטות הרות גורל לעם ולמדינה שבהם חובה לומר את אשר אתה מאמין בו". הוא הזכיר את התערבותו בפרשת סברה ושתילה
נשיא המדינה שמעון פרס, שהביע התנגדות פומבית לתקיפה ישראלית באיראן וקומם עליו את ראש הממשלה בנימין נתניהו, זוכה הערב (שבת) לגיבוי מצד הנשיא לשעבר, יצחק נבון, שאמר "אני חש שאם הייתי במקומו של הנשיא פרס הייתי נוהג כמוהו".
נבון הזכיר שהוא התערב בפרשת סברה ושתילה, "קראתי בפומבי להקמת ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט, בניגוד לעמדת ראש הממשלה מנחם בגין, שתמך בחקירה על ידי קצין צה"ל. לבסוף, דעתי התקבלה על ידי הממשלה".
בהודעה שפרסם נבון, נאמר כי "ברור לנשיא פרס, כשם שהיה ברור לי, שאין מתפקידו של הנשיא להתערב בהחלטות הממשלה, אך יש מצבים שהם מעבר לנהלים הרגילים, רגעים של החלטות הרות גורל לעם ולמדינה, מצבים שבהם חובה לומר את אשר אתה מאמין בו, גם אם אתה נשיא המדינה. אני התערבתי בזמן כהונתי כאשר חשתי שזו חובתי כאדם". לדברי נבון, "אדם כשמעון פרס אינו יכול שלא לומר את דברו כאשר הוא מרגיש את גורליות השעה ומאמין בכל לבו שחובתו להשפיע. אני מקווה שיימצא ההד הראוי לדבריו האמיצים והשקולים".
פרס אמר בשבוע שעבר כי "ברור לנו שאנחנו לבד לא יכולים לעשות את זה. אנחנו יכולים לדחות את זה, אבל ברור לנו שאנו צריכים ללכת יחד עם אמריקה... ישראל צריכה לסמוך על עצמה, אבל זה לא אומר שהיא צריכה לוותר על ידידים. כשאני אומר - יש לי זכות להגנה עצמית, זה לא אומר שיש לי חובה להיות ברוגז עם כולם, מה פתאום".
בשיחות סגורות שניהל פרס בשבועות האחרונים עם גורמים שונים, הוא מתח ביקורת חריפה על הכוונה של נתניהו וברק לפעול נגד מתקני הגרעין באופן עצמאי. הוא הביע חשש כבד כי שר הביטחון אהוד ברק הוא שדוחף את נתניהו לפעול, וזאת מסיבות פוליטיות ובכדי לשרוד. פרס לא הסתיר מבני שיחו את ההערכה הרבה שהוא רוחש לאובמה, ובני שיחו התקשו שלא להבחין בפער העצום בין ההערכה למנהיגות האמריקנית, ובין ההערכה למנהיגות הישראלית.
מקורבי נתניהו זעמו על הדברים: "פרס גם שכח שהיו לו לפחות שלוש טעויות קרדינליות הקשורות לביטחון המדינה. הוא טעה כשחשב שאחרי הסכמי אוסלו יהיה פה מזרח תיכון חדש, ובפועל התהליך גבה יותר מ-1,000 קורבנות ישראלים ופיגועי טרור שיצאו מהשטחים שמסר לפלסטינים". הם הוסיפו כי "הטעות הכי גדולה של פרס היתה ב-81', כשחשב שהפצצת הכור בעיראק היא טעות. למזלם של אזרחי ישראל, ראש הממשלה בגין התעלם ממנו".
מנגד, אנשיו של פרס ניסו להסביר שהדברים שאמר הנשיא בראיונות לא נועדו לנגח את נתניהו אישית. "הדברים לא נועדו למתוח ביקורת אישית על נתניהו. הם מדברים ויש קשר ביניהם. הוא רק הביע את עמדתו", אמרו בלשכת הנשיא.