מושחתת ורודפת עיתונאים. זו אקוודור, אסאנג'
מוזיקת סלסה, קוקטיילים על הבאר ואווירה שמחה. כל אלה מצפים למייסד ויקיליקס במדינה הדרום אמריקנית - אם יצליח לעזוב את בריטניה. אלא ש"אביר החופש" מגיע למדינה שגם כולאת כתבים, "מרפאת הומוסקסואלים" ונגועה בשחיתות
עוד חדשות בעולם :
- סין: עונש מוות מושהה לאשת הבכיר שרצחה
- פקיסטן: ילדה מוגבלת "שרפה קוראן". דינה מוות?
- ביקיני בצרפת, קרם הגנה בגרמניה. אירופה החמה
- חקירת FBI: חברי קונגרס שחו בעירום בכנרת
זה המקום שאליו אמור להגיע ג'וליאן אסאנג', מייסד אתר ההדלפות ויקיליקס הנמצא בלב פרשה דיפלומטית, כדי לחגוג אם אכן יצליח לעזוב את שגרירות אקוודור בלונדון ולקבל את המקלט המדיני שהעניק לו הנשיא רפאל קוראה. אולם, למרות האווירה השמחה שבלב עיר הבירה הלטינית, הצהובון הבריטי "דיילי מייל" החליט להזכיר לאסאנג' את כל ה"יתרונות" הנלווים למגורים בקיטו, מלבד הדימויים הסטריאוטיפיים.
המדינה שנמצאת בצפון-מערב אמריקה הלטינית ידועה בעיקר בשל העובדה שהיא יצואנית הבננות המובילה בעולם, וגם בזכות הטבע העשיר שהיא אוצרת מהרי האנדים ועד איי גלאפגוס, שם הגה צ'רלס דרווין תובנות מכריעות לניסוח תורת האבולוציה.
מרפאים הומוסקסואלים: "השליכו עליי שתן"
1,600 מיני ציפורים היא מאכלסת, כמו גם 16 אלף סוגי צמחים, 6,000 מיני פרפרים, ו... גם 200 מרפאות ברחבי המדינה ל"ריפוי הומוסקסואלים".העובדה המתמיהה ביותר בקשר אקוודור-אסאנג', מעבר למצב זכויות האדם הכללי במדינה, היא מצב חופש הביטוי במדינה, ציפור נפשו של אסאנג', "אביר חופש המידע". מייסד ויקיליקס אחראי לפרסום מסמכים רגישים רבים מרחבי העולם, ובעבר הגן על מדליפים מרחבי העולם. הבולט שבהם הוא החייל האמריקני ברדלי מאנינג, שמסר לידי אסאנג' ואנשיו עשרות אלפי מסמכים מסווגים של צבא ארצות הברית.
לדברי המבקרים המקומיים המזוהים עם האופוזיציה, נשיא אקוודור קוראה הוא לא יותר מאשר "דיקטטור מהשמאל" שמדכא את התסיסה נגדו באגרוף ברזל, ומתנגדיו מושלכים לכלא באישומים מומצאים. כמו כן, הם מונים את השחיתות הפושה ברשות המבצעת והשופטת ובמשטרה.
אקוודור? ברית המועצות!
פביאן לוסה, כתב בן 46 שפרסם תחקירים נגד ממשלו של קוראה, סיפר: "מרגע שהנשיא עלה לשלטון, הוא החל לנהל מלחמה נגד חופש הביטוי. אם אתה מפרסם משהו שהוא לא אוהב, הוא סוגר אותך". הוא הוסיף כי איבד את משרתו "בגלל יותר מדי כתבות ביקורתיות, ממש כמו בברית המועצות".באוגוסט לפני שנה, אחד מעמיתיו של לוסה, אמיליו פלאסיו, נמלט למיאמי וביקש מקלט מדיני משום שנידון לשלוש שנות מאסר בארצו. פלאסיו האשים את הנשיא קוראה כי הורה לחיילים לפתוח באש לעבר אזרחים במהלך ניסיון הפיכה ב-2010. שני עיתונאים אחרים שכתבו ספר ביקורתי נגד אחיו של הנשיא נקנסו בסכומי עתק.
"זו האירוניה הגדולה ביותר, שאסאנג' מבקש מקלט באקוודור, בעוד עיתונאים פה נאלצים לברוח מארצם מפחד לביטחונם. הוא חייל רגלי במשחק גדול יותר. לקוראה לא אכפת מחופש הביטוי, אכפת לו רק 'להכניס' לאמריקנים", טען לוסה.
שיתוף הפעולה בין המדינה הלטינית לדמות הבינלאומית השנויה במחלוקת מוזר עוד יותר לנוכח העובדה שדווקא פועלו של אסאנג' הביא להפניית זרקור על מצב חופש הביטוי באקוודור. באפריל האחרון פרסם ויקיליקס מברק דיפלומטי של שגרירת ארצות הברית בקיטו, הת'ר רוג'רס, שהביא לסילוקה.
רוג'רס כתבה כי הנשיא רפאל קוראה "משתמש במעמדו כדי לסחוט כסף ורכוש, לחלק באופן שגוי את כספי הציבור, לאפשר מסחר בבני אדם ולמנוע חקירות נגד בעלי ברית מושחתים". במברק אחר כתבה: "גופי התקשורת פגיעים מפני לחץ הממשלה".