חוזרים לבית הספר בסגנון הפנג שוואי
אחרי שכבר קניתם את הספרים, את החוברות, את הקלמר, היומן ואת התיק - הגיע הזמן שגם תתחילו לסדר את פינת הלמידה של הילדים שלכם בבית. איך? בסגנון הפנג שוואי. צפו בתמונות
החזרה ללימודים מביאה עמה התלבטויות לגבי מיקום ועיצוב פינת הלימודים בבית לילדים. פינת העבודה האידיאלית היא כזו שבה התלמידים יושבים בכיוון נכון, ישנה תמיכה מלאה שיכולה לעזור להם בזמן הכנות העבודות וההתכוננות לבחנים ולמבחנים ואין מי שמפריע מאחור.
עוד על עיצוב חדרי ילדים בביקור בית :
- לשים ת'ראש באוטו: מיטות ילדים מעוצבות
- לישון עם פו הדב: מוצרי טקסטיל לחדר הילדים
- שדרוג חדר הילדים: אפשר לצייר על הקיר!
בפינת העבודה אנו רוצים שהילדים שלנו יוכלו לחוות חיות וחיוניות, שמעניקים להם את המוטיבציה, את המקום ואת החלל לשבת וללמוד. איך עושים את זה נכון? אספנו עבורכם חמישה טיפים שאתם פשוט מוכרחים ליישם, רגע לפני ששנת הלימודים החדשה נפתחת.
תתחילו בלנקות
כדאי להתחיל את עיצוב פינת העבודה בניקיון, בסדר ובזריקת ניירת מיותרת. רתמו את הילדים למשימה: כך הרווחתם גם פעילות לחופש וגם יצרתם קשר ראשוני לפינת עבודה שלהם בשנת הלימודים.
סדרו יחד את הפינה
הגדירו פינה מסודרת לכל ילד כפינת עבודה ולימודים, מתוך תפיסה שלפיה כאשר יש שולחן - יושבים ולומדים בו, ומי שמפנה מקום מצהיר כי הוא מוכן לקלוט ידע חדש. כך תהיה הזדמנות פיזית ורוחנית כאחד להתחיל את השנה מחדש. חשוב לרתום את הילדים למשימה, ובנוסף לתת להם לסדר את הציוד הלימודי החדש. כך תיצרו ביניהם ובין פינת העבודה קשר עוד לפני שהשנה התחילה.
שבו מול הדלת
מומלץ למקם את פינת הישיבה, כך שהפנים של הילדים יהיו לכיוון הדלת ולא מאחורי חלון. הגדרת החללים בחדר הילדים היא חשובה מאוד. מומלץ לעצב את חדר הילדים, כך שלכל פעילות בחיי הילד יהיה מספיק מקום. אם פינינו הרבה מקום למשחקים ופחות מקום ללימוד, כך תיראה המציאות של חיי הילד. הצרכים של הילדים משתנים בתכיפות רבה, וחשוב שהחדר שלהם יהיה נאמן וישקף את הצרכים שלהם.
ירוק בעיניים
כדאי להכניס לפינת העבודה אלמנט בעל השראה, שייתן חיות וחיוניות כמו עציץ או פרחים טריים. אם יש לנו אפשרות לבחור בחדר היכן למקם את פינת הישיבה, נעדיף למקם אותה כך שנוכל לראות מי נכנס לחלל. זאת משום שנרצה שמאחורינו תהיה תמיכה. לפי שיטת העיצוב של הפאנג שוואי, ידוע כי הישיבה עם הגב לדלת תביא למתחרים שיעלו עלינו, ותגרום לנו לחוסר שקט בעבודה. ישיבה עם הגב לחלון יוצרת מצב של חוסר תמיכה. בכל פעילות בחיינו יותר קל לנו שיש לנו מישהו מאחורינו, ושאנחנו מקבלים תמיכה.
לא רק גאדג'טים
היום פינות העבודה רוויות במכשירי חשמל כמו מחשבים, מדפסות ורמקולים. אם נכניס לתוך הסביבה הטכנולוגית הזו אלמנט של עץ, נוכל בקלות ליצור סביבת עבודה. חשוב לציין כי פינת העבודה צריכה לתת לנו השראה ולפתח בנו את היצירתיות. אם אין ברצונכם לתחזק עציצים, עדיף עציץ פלסטיק יפה על עציץ אמיתי ונבול. את ההשראה ניתן גם למצוא בתמונות נוף או טבע, וכמובן כל אלמנט אחר שמספק לכם השראה.
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"
הכותבת היא מנהלת פורום פנג שוואי באתר בניין ודיור