החמישייה הפותחת ברומא - אוכל ושתייה
גלידה, פיצה, פסטה, בשר ודגים, אוכל כשר, ומיטב המטבחים מכל האזורים באיטליה. בואו לנגוס מרומא, ותוכלו להנות מהכל
איטליה מחולקת למחוזות קולינריים רבים. במהלך ההיסטוריה פיתח כל אזור את המטבח האופייני לו – וכך גם קרה ברומא. כמה מהטעמים המסורתיים שלה לא ניתן למצוא מחוץ לבירה, אך העיר מהווה גם נקודת מפגש למטבחים ממחוזות אחרים באיטליה, כמו גם למטבחים מרחבי העולם.
בשל הנוכחות היהודית ארוכת השנים ברומא, נכנסו למטבח המקומי
המסעדות באיטליה מתחלקות לכמה סוגים: ריסטורנטה (Ristorante) - מסעדה קלאסית ויקרה יחסית; פיצריה (Pizzeria) - מקום המתמחה בפיצה ובפסטה; טרטוריה (Trattoria) ואוסטֵריה (Osteria) - מסעדות המגישות בעיקר אוכל מסורתי, בסיסי וזול; והטבולה קלדה (Tavola Calda) – מקום לממכר כריכים וסלטים מוכנים. אספנו עבורכם כמה נקודות ששווה להתעכב ולשבוע בהן.
PizzaRè
מה: פיצרייה נפוליטנית אמיתית.
כמה: מחיר ממוצע במונחים מקומיים, בינוני עד גבוה בקנה מידה ישראלי.
איפה: שני סניפים - 83-84 Largo dei Chiavari; 14 Via di Ripetta.
לפרטים נוספים: בהתאמה - טל' 06-6880-8074; טל' 06-321-1468.
MomArt
מה: פאב-מסעדה שבו מוגשות מנות מסורתיות של דגים ובשר. בשעות הערב המוקדמות נערך כאן אפרטיבו (Aperitivo), הכולל מגוון קוקטיילים לצד בופה חופשי של מנות נשנוש.
כמה: בינוני עד גבוה, כמו מסעדות גורמה בארץ.
איפה: 19 Viale XXI Aprile
לפרטים נוספים: טל' 06-8639-1656
La Trattoria
מה: מסעדה אופנתית ואלגנטית, המתמחה במטבח הסיציליאני
וממוקמת בבניין היסטורי בקרבת הפנתיאון.
כמה: יקר.
איפה: 25 Via del Pozzo delle Cornacchie
לפרטים נוספים: טל' 06-6830-1427
Yesh
מה: מסעדה כשרה המציעה מאכלי גריל ובשרים איכותיים במחירים עממיים.
כמה: סביר.
איפה: 51 Via Silvestro Gherardi
לפרטים נוספים: טל' 06-556-1697; אתר המסעדה
Gelateria Giolitti
מה: בית קפה-גלידריה שנפתח בשנת 1900, ומגיש את אחת הגלידות המפורסמות ביותר ברומא.
כמה: בינוני ביחס לגלידריות אחרות.
איפה: Via Uffici del Vicario 40
לפרטים נוספים: טל' 06-699-1243; אתר המסעדה
מסעדות נוספות ברומא באתר שיחור