שתף קטע נבחר

 

שביתות וצפיפות: המגזר הערבי חוזר ללימודים

בירכא יושבתו גני הילדים, בטייבה נאלצו לשכור מבנים כדי שישמשו כיתות ובקלנסווה שיפצו המורים עצמם את בתי הספר. אצל ערביי ישראל, הקשיים בפתיחת השנה חמורים פי כמה

מחסור בכיתות, צפיפות תלמידים, ליקויי בטיחות ומצוקה תקציבית - כל הקשיים שמשפיעים על פתיחת שנת הלימודים ביישובים היהודיים, חמורים שבעתיים בבתי הספר והגנים במגזר הערבי. ביישובים רבים ניסו עד הרגע האחרון להשלים את החוסרים ולתקן את הליקויים לקראת פתיחת הלימודים מחר (יום ב'), אבל ספק אם העבודות יסתיימו בזמן. ועד ההורים המרכזי של גני הילדים בכפר ירכא שבגליל המערבי הכריז על שביתה ב-31 גנים שבהם לומדים כ-1,000 פעוטות וילדים. על פי ההורים, המבנים שבהם ממוקמים הגנים מהווים סכנה בטיחותית וקיים חשש לקריסת קירות.

 

חוזרים ללימודים - כתבות נוספות ב-ynet:

 

חצר גן ילדים בירכא. אבל במועצה לא מודאגים (צילום: ארז חביש) (צילום: ארז חביש)
חצר גן ילדים בירכא. אבל במועצה לא מודאגים(צילום: ארז חביש)

 

קיר גן ילדים בירכא. "סכנת קריסה" (צילום: עו"ד ארז חביש) (צילום: עו
קיר גן ילדים בירכא. "סכנת קריסה"(צילום: עו"ד ארז חביש)

 

ההורים בירכא נעזרים ביו"ר הוועד הארצי לגנים, עו"ד ארז חביש, שאמר ל-ynet שהתרעות על ליקויי בטיחות בגנים הועברו למשרד החינוך ולרשות המקומית לפני זמן רב, אך דבר לא נעשה. "יו"ר הוועדה הקרואה בכפר ירכא מתחמק", הוא אומר. "בחלק מהגנים קיימת סכנת קריסת קירות מעל ראשי הילדים, ויש חוסר במשחקים חיצוניים ובחול. אז הם רוצים לכלוא את הילדים בין ארבעה קירות".

 

קיר בגן ילדים בירכא (צילום: עו"ד ארז חביש) (צילום: עו
קיר בגן ילדים בירכא(צילום: עו"ד ארז חביש)

  

ראש הוועדה הקרואה, חוסין פארס, מכחיש את טענות ההורים: "אחרי שעשינו סיור עם מנהלי בתי הספר והאחראית על הגנים והגננות מצאנו לנכון שכל הגנים ערוכים לפתיחת השנה החדשה והכול תקין ומשופץ".

 

הסכם בכפר ערה: לא תהיה שביתה

עיר נוספת שתתקשה לפתוח את השנה היא טייבה, על 12,500 התלמידים שבה. לרבים מהם אין מקום בכיתות, ולכן העירייה נאלצה במהלך הקיץ לשכור מבנים ולהכשיר אותם ככיתות. אבל גם הפתרונות המאולתרים הללו צפופים מעל הממוצע.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

"אנחנו עובדים ברצף כדי להשלים את כל מה שחסר", אמר ל-ynet מנהל אגף החינוך בעיריית טייבה,

עבד אלג'באר עוידה. "אבל מה אפשר לעשות כשבאחד מבתי הספר לומדים 1,200 תלמידים ואין מקום לכולם? בשלב זה אין פתרונות. לעירייה יש תוכניות לבניית עוד בתי ספר וגנים, אבל אלה רק תוכניות".

 

גם בכפר ערה, ששייך למועצה המקומית ערערה, סובלים ממצוקת מקום. בניית בית הספר היסודי "ב'" אמורה הייתה להסתיים לפני מספר שבועות, אך בשל העיכובים איים ועד ההורים להשבית את הלימודים. במשרד החינוך הבטיחו להשלים את העבודות עד מחר, ויו"ר ועד ההורים של בית הספר, עסאם יונס, אמר: "ראינו היום שעובדים בתוך בית הספר. אני מאמין שעד שעות הערב הוא יהיה מוכן לקבלת התלמידים".

 

גם בקלנסווה ריחף במהלך הקיץ סימן שאלה מעל הסוגיה האם בתי הספר יהיו מוכנים בזמן, ולשם כך גויסו אפילו מורים שהתנדבו במהלך אוגוסט ותיקנו ליקויים על חשבונם ובזמנם החופשי.

 

ממשרד החינוך נמסר: "נושא הבטיחות הוא באחריות הרשות המקומית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדר גן ילדים בירכא. חשש לקריסת קירות
צילום: עו"ד ארז חביש
מומלצים