הסופה "אייזק" מתקרבת: 4 מדינות במצב חירום
תושבי פלורידה, לואיזיאנה, אלבמה ומיסיסיפי מתכוננים לרגע שבו תכה הסופה במלוא עוזה ואף תתחזק. העיר טמפה ניצלה מפגיעה וכעת הדאגה מתמקדת בניו אורלינס, שצפויה להיפגע ביום השנה השביעי להוריקן קתרינה, שהחריב אותה ב-2005
הסופה "אייזק", שגרמה לדחיית ועידת המפלגה הרפובליקנית ליום שלישי וכיווצה את ארבעת ימי הוועידה לשלושה, מוסיפה לנוע מערבה ולאיים על פלורידה, אלבמה, מיסיסיפי ולואיזיאנה, שהכריזו הלילה (ב') על מצב חירום. במקביל, עלה ל-10 מניין ההרוגים מפגיעת הסופה בהאיטי וברפובליקה הדומיניקנית.
אמנם
העיר טמפה ניצלה מפגיעה, אך בעוד הסופה צפויה לחצות את מפרץ מכסיקו מתעוררת חרדה בארצות הברית, לאור העובדה כי העיר ניו אורלינס, שנחרבה בהוריקן קתרינה בשנת 2005, נמצאת בשטח הנרחב שעליו פרסם מרכז ההוריקנים של ארצות הברית אזהרה, ממורגן סיטי ממערב לניו אורלינס עד לגבול פלורידה במזרח.
עוד חדשות מהעולם:
מטייל ישראלי בן 70 נהרג בהרים במקדוניה
אסטוניה: פרסומת לחברת גז עם תמונת אושוויץ
איראן מארחת ומראה לעולם: כך מכה בנו הטרור
מרכז ההוריקן הלאומי הודיע הלילה בחצות (שעון החוף המזרחי של ארה"ב)
שהתקדמות "אייזק" הואטה במקצת, וכי הסופה ממשיכה להתקדם במהירות של 100 קמ"ש, במסלול שיעבור ממערב לטמפה. דבר זה עורר אנחת רווחה ממארגני הוועידה הרפובליקנית, אם כי הרבבות שהגיעו להתכנסות הפוליטית החשובה צפויים עדיין לסבול מהסערה הטרופית ומהגשמים העזים שתביא עמה במהלך היום.
מדובר בסופה אדירת ממדים, היקפה 300 ק"מ והמוקד שלה חלף הלילה ממערב לדרום פלורידה בדרך אל מפרץ מכסיקו, לאחר מסע הרס בהאיטי ובקובה שבמהלכו נהרגו עשרה בני אדם לפחות. במפרץ מכסיקו צפויה הסופה להתחזק לרמה של הוריקן בדרגה 1 או 2 לפני שתפגע במהירות של עד 150 קמ"ש בחוף הצפוני של המפרץ, כנראה לאורך חופי מיסיסיפי או לואיזיאנה במהלך יום רביעי - באופן אירוני, יום השנה השביעי להוריקן קתרינה.
ראש עיריית ניו אורלינס, מיטש לנדרו, הבהיר כי "אנחנו כבר בכוננות גבוהה. רמת החרדה אצלנו גבוהה. אף שיש חוסר בהירות, אנחנו נוקטים זהירות ונתחיל בנקיטת צעדים במהירות האפשרית". לדבריו, ניו אורלינס מוכנה הרבה יותר מאשר בשנת 2005, ואין בכוונתו לשכן אזרחים במרכז הכינוסים או בהיכל הספורט "הסופרדום". הפעם, הבהיר ראש העירייה, ייקראו התושבים לעזוב במועד - והם יהיו חייבים לציית. באסון שגרם ההוריקן בשנת 2005 מתו כ-1,800 מתושבי ניו אורלינס, והסופה גרמה לעיר נזקים בשווי מיליארדי דולרים.
מושל לואיזיאנה בובי ג'ינדל הכריז על מצב חירום במדינה וכבר קרא לתושבים ב-15 קהילות להתפנות מרצון. במפרץ מכסיקו החלו כבר עובדי אסדות הנפט והגז לפנות את המתקנים שבים וביבשה והם נערכים לפגיעת הסופה באזור. הרשויות באזור הודיעו כי 39 מתקני נפט ושמונה אסדות קידוח פונו כבר אתמול. במפרץ מכסיקו ישנם עוד מתקנים רבים שטרם פונו, אך לאור מצב החירום העובדים מוכנים לפינוים.
בחופי מדינת מיסיסיפי החלו התושבים לאגור אספקה ולאבטח את בתיהם לקראת הסופה. "הם מרוקנים את המדפים", סיפרה אחת הזבניות באזור המפרץ. "הם קונים בעיקר לחם, בשר ואת שאר הדברים שצריך כדי לשרוד יומיים ללא חשמל".
החשש הגדול בארצות הברית, וכנראה גם בכלכלות העולם, הוא מפני הפגיעה בתפוקת הנפט האמריקנית. לפי הנתיב שבו מתקדמת הסופה, בתרחיש
הגרוע ביותר, תיסגר כ-85% מתעשיית הנפט האמריקנית לפרק זמן קצר, וכך גם כ-68% מתעשיית הגז הטבעי. בין היתר, עם פגיעת הסופה במדינות המפרץ, גם בתי הזיקוק של תעשיית הנפט עשויים להיסגר לפרקי זמן קצרים - דבר שיוביל לקפיצה מיידית במחירי הנפט. החשש הנוסף הוא מפני נזק שייגרם למתקני הנפט והגז, מה שלפי התרחישים השליליים ביותר שעשויים להיות, הדבר עלול להוביל לדליפה מאחד הקידוחים ולזיהום מי המפרץ כפי שקרה בשנת 2010 בדליפת הנפט הגדולה.