נתניהו ביקש לשנות את תיק ההשקעות, וחזר בו
כשברקע דיבורים על תקיפת איראן, ביקש ראש הממשלה לשנות את הכללים הנוגעים לתיק ההשקעות שלו בארץ ובחו"ל. הוא פנה לוועדה במשרד מבקר המדינה, שהעבירה את הנושא לממשלה. לאחר מכן הודיע נתניהו שלא יביא את הבקשה לממשלה הנוכחית "כדי למנוע פרשנות מוטעית"
בזמן שהשיח על אפשרות של תקיפה באיראן מגיע לשיא, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביקש לשנות את הרכב תיק ההשקעות שלו בחו"ל ובארץ וכן לשנות את החוק כדי שיוכל להורות על שינויים בתיק באמצע כהונתו. בקשתו של נתניהו הוגשה לוועדה למתן היתרים במשרד מבקר המדינה, אך זמן קצר לאחר הגשתה משך אותה נתניהו "כדי למנוע פרשנות מוטעית", והיא לא תובא לאישור הממשלה.
עוד בחדשות ynet:
במסגרת הכללים למניעת ניגוד עניינים של ראש ממשלה, שרים וסגני שרים, הם מורשים לתת הוראות בנוגע לתיקי ההשקעות שלהם באופן חד-פעמי בלבד בתחילת כהונתם, באמצעות חברת נאמנות. כל שינוי בהרכב התיק במהלך הכהונה מחייב אישור של הוועדה למתן היתרים במשרד מבקר המדינה, כפי שהדבר נעשה עכשיו.
הבקשה לשינוי החוק בנושא, שקיבלה אור ירוק מהוועדה, הוגשה "על-פי סעיף 16 לכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים". הוועדה קיבלה את עמדת נציג ראש הממשלה, עו"ד דוד שמרון, שלפיה "שינוי זה הינו מחויב המציאות",
בהחלטת הוועדה נכתב: "נראה לנו כי נוכח השינויים הדרסטיים בכלכלה העולמית וגם השינויים הכלכליים התכופים והמשמעותיים להשקעות בארץ, הרי שיש צורך במתן אפשרות של הנחיות נוספות לנאמן בנאמנות העיוורת באופן שהממשלה תחליט על מתן אפשרות כזו תוך שינוי הוראת סעיף 16ב' לכללים בתוך תקופה או תקופות שעליהן תחליט הממשלה לאחר מתן ההנחיות הראשוניות", קבעו יו"ר הוועדה השופט בדימוס עזרא קמא וחברי הוועדה, עו"ד רנאטו יאראק ועו"ד אביגדור רביד.
הוועדה פנתה לממשלה באמצעות מזכיר הממשלה כדי לשנות את סעיף 16ב' והודיעה שתחכה לאישור הממשלה עד ל-10 באוקטובר ואז תתכנס שוב לדון בבקשת ראש הממשלה. אולם כאמור, נתניהו משך את הבקשה והיא לא תובא לאישור הממשלה הנוכחית.
נתניהו: למנוע פרשנות מוטעית
יו"ר האופוזיציה, ח"כ שאול מופז, מתח ביקורת על נתניהו ואמר בתגובה כי "מדובר בצעד תמוה שיש בו יותר מרמז על כוונותיו". יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ', הגיבה אף היא בחריפות ואמרה כי "הרעיון שראש ממשלה יכריע גורלות ביד אחת, ובידו האחרת ישחק במניות הוא הפרת אמון מול הציבור". היא השוותה את התנהלותו לזו של הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ.
ביולי 2006 נחשף כי הרמטכ"ל דאז מכר את תיק ההשקעות שלו שעות ספורות לאחר חטיפת חיילי צה"ל,
אלדד רגב ואהוד גולדווסר. בעקבות החטיפה נכנסו כוחות צה"ל לבנון והחלה מלחמת לבנון השנייה שנמשכה כחודש וגרמה לירידות חדות בבורסה בתל אביב, ונגד חלוץ התעוררה ביקורת ציבורית קשה.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "בניגוד לאזרחים אחרים, ראש הממשלה אינו רשאי לבצע שום שינוי בניהול חסכונותיו לאורך כל תקופת כהונתו. הוועדה המייעצת למבקר המדינה בראשות השופט קמא קבעה, בהתייחסות לפנייתו של ראש הממשלה, שהצורך לשנות מצב זה הוא "מחויב המציאות", ושיש להביא את השינוי להחלטת הממשלה. למרות קביעת הוועדה הודיע ראש הממשלה למבקר המדינה בכתב בשבוע שעבר שראוי להביא את המלצות הוועדה בפני הממשלה הבאה עם הקמתה ולא עכשיו, וזאת כדי למנוע פרשנות מוטעית".
Read this article in English