בכיר בעיריית ת"א: "לא צריך תל אופן ביום כיפור"
חודש לפני יום הסליחות, שמהווה גם חג לעשרות אלפי רוכבים, עדיין לא החליטו בעיריית תל אביב אם מערכת השכרת האופניים תפעל. מחזיק תיק התחבורה בעיר: "לא צריך ליצור עוד מוקד של ויכוח בשביל יום אחד". בשנה שעברה הושבתה המערכת
"העירייה בוחנת חלופות שונות להפעלת המערכת". זו התגובה הרשמית של עיריית תל אביב לשאלה אם בניגוד לשנה שעברה, מערכת תל אופן כן תישאר פעילה במהלך יום כיפור. אם הדבר תלוי במשה טיומקין, חבר מועצת העירייה ומחזיק תיק התחבורה, התנועה והחנייה בעיר, התל אופן יושבת במהלך החג. "יש איזה יום מקודש אחד בעם הזה", אמר טיומקין. "בשביל זה צריך לעורר ויכוחים?".
כתבות נוספות בערוץ החדשות
- ארה"ב: מבינים את תסכול בני משפחת רייצ'ל קורי
- "תקיפה באיראן לא תגרום קרינה ברמה מסוכנת"
- דיפלומטיית מסיבות בסרביה: "אוהבים את ת"א"
מחזיק תיק התחבורה הוסיף והסביר: "אני בדעה שלא צריך להפעיל את השירות ביום הכיפורים. אתה צריך להפעיל מערכת שלמה, כולל מרכז הפעלה ופקידים ומערכת אלקטרונית שמפעילה 150 תחנות. זה לא רק לקחת אופניים ולרכוב". לדבריו, "לא צריך ליצור עוד מוקד של ויכוח בשביל יום אחד. אני מתנגד, לא צריך לעשות את זה. חסר לנו עוד ריב אחד? זו דעתי".
בתשובה לשאלה אם ניתן יהיה להשכיר אופניים לפני יום כיפור ולהחזירם לאחר החג, אמר טיומקין: "טכנית זה לא ילך, כי אם יש תקלה אז צריך את
מרכז ההפעלה. לדוגמה, לעזור לפתוח ולסגור מנעול. להערכתי זה בעייתי, למרות שלא בדקתי את זה".
בנימין בביוף, חבר מועצת העיר תל אביב מטעם ש"ס, הבהיר אתמול (יום ג') כי לא יסכים לכך שהשירות יפעל ביום הכיפורים: "זה יום שאין מקודש ממנו, וזה שכמה ילדים נוסעים באופניים לא צריך לתת לזה לגיטימציה. בעיר אין כפייה דתית ולא מציקים לאלה שכן ייסעו, אבל לא ייתכן שגוף עירוני יפעיל שירות כזה. זה פוגע ברגשות שלנו, זה לא צריך להיות, ואני מבטיח לך שזה לא יהיה. כמו שאין תחבורה ציבורית בשבת בעיר, גם כאן אעמוד על המשמר שזה לא יקרה".
ומה חושבים התושבים? שירי, בת 21, סבורה שהעירייה צריכה להפעיל את השירות. "אני לא אישה מאמינה", הסבירה. "תל אביב זו עיר חילונית. מבחינתי זו מדינה אחרת".
לעומתה חן הסביר כי הוא "בעד שיהיו אופניים, אבל לא להפעיל אנשי שירות כי לא מדובר בפיקוח נפש. אולי צריך לחשוב על פתרון יצירתי שמי שיש לו תקלה באופניים יוכל להשאיר אותם באיזשהו מקום".
גידי, שמשתמש באופן קבוע בשירות, חושב אחרת: "מצד אחד האינסטינקט הוא להגיד כן, אנחנו רוצים אופניים ביום כיפור, ולכן מעדיפים שהתל אופן יפעל. מצד שני, לא רוצים לכפות על עובדי העירייה שהם מסורתיים או שרוצים לנוח בכיפור לעבוד. אני באופן אישי חושב שאם לא יהיה תל אופן יום אחד, ביום כיפור, זה לא יהיה נורא בכלל".
גם יער בן ה-16 מתנגד: "לדעתי לא צריך להפעיל את השירות. צריך לכבד את הדתיים. זה קיים כבר הרבה שנים וזו אחווה של העם. אני באופן אישי צם ולא נוסע, ובכל מקרה צריך לכבד את אלו ששומרים".
כרמי פלאי, בן 67, נשמע חצוי: "לגבי העובדים, תמיד אפשר למצוא גוי של שבת. בכל מקרה נוסעים פה באופניים בכיפור. לי יש רגשות מעורבים, כי מבחינתי זה יום קדוש, אבל החבר'ה הצעירים בוודאי יאהבו את ההחלטה להפעיל אופניים".