שתף קטע נבחר

 

בשיא החום: 90 ילדות בירושלים לומדות באוהלים

בעקבות הצפיפות בבית הספר "בית יעקב" הועברו בנות שש לאוהלים, שם הן לומדות בתת תנאים: ללא מזגן או ריהוט. אחת המורות: "זה מזעזע, אי אפשר ללמד ככה". בעירייה מבטיחים לפתור את הבעיה תוך מספר שבועות

מערכת החינוך בירושלים סובלת מצניחה בשיעור הזכאות לבגרות, ושימו לב איך לומדים שם: במשרד החינוך התגאו בתחילת השבוע כי שנת הלימודים נפתחה כסדרה, אולם ספק אם יצליחו להסביר שם איך בימי החום הכבד לומדות 90 תלמידות מבית הספר "בית יעקב" בירושלים באוהלים, וללא תנאים נאותים.

 

תלמידות בנות שש עד עשר מצטופפות ללא מזגן או ריהוט מתאים, רק משום שבעירייה החליטו לשבץ בבית הספר המבוקש ברחוב תורה ועבודה גם תלמידות מחוץ לשכונת בית וגן. לנוכח הצפיפות הוקמו שלושה אוהלים, ובכל אחד מהם לומדות כשלוש כיתות. "הלימוד עצמו הפך בלתי אפשרי", מספרת אחת האמהות. "אין ריהוט סביר והבנות סובלות מחום. בנוסף, אין בידוד בין כיתה לכיתה כך שיש רעש והמורות מתקשות ללמד והבנות לא מתרכזות. האוהל נמצא בחצר בית הספר, כך ששאר התלמידות לא יכולות לצאת ולשחק".

 

האוהל, מבט מבפנים. אין בידוד  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
האוהל, מבט מבפנים. אין בידוד (צילום: גיל יוחנן)

 

האוהל בבית יעקב, מבחוץ. מחכים למבנים הניידים ()
האוהל בבית יעקב, מבחוץ. מחכים למבנים הניידים

 

ההורים מפנים אצבע מאשימה לכיוון עיריית ירושלים, שם לטענתם חייבו את המנהלת לקבל את כל הבנות לבית הספר. "אם היו מקבלים רק את הבנות מהשכונה היה לכולן מקום", אומר אב לתלמידה. "הבעיה היא שגם תלמידות משכונת קריית יובל בעיר באות ללמוד כאן, משום שהעירייה לא מוכנה לפתוח להן בית ספר. זה יוצר עומס בלתי יתואר, עד כדי כך שהוצע לשחרר בכל יום כיתה אחרת הביתה וללמוד בתורנות".

 

עוד בחדשות ynet:

 

טענות על התנאים נשמעו גם מכיוון מורות בבית הספר. "זה פשוט מזעזע, אי אפשר ללמד ככה", סיפרה אחת מהן. "חלק מהמורות פנו למנהלת ואיימו שהן פשוט יישארו בבית. עם כל הכבוד לרצון לחנך, יש גבול למה שמורה צריכה לעבור. סביבת הלימוד הזאת לא מתחשבת בנו ולא בתלמידים. זה תת תנאים, יש ארבעה תאי שירותים ל-160 בנות".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "מדובר בבית ספר מוכר שאינו רשמי, הנמצא באחריות משרד החינוך. הביקוש אליו גבוה מאוד, והעירייה פועלת לשם קליטת בנות השכונה בו. פתרון האוהלים הוא קצר מועד, עד אשר יושלמו המבנים הניידים, בהם יוכלו התלמידות לקיים את שנת הלימודים כסדרה. לאחר שקילת כלל האפשרויות, בהן גם שיקולי צפיפות ואיכות הלמידה בכיתות, הוחלט שלא לפצל או לשלוח חלק מתלמידות השכונה לבית ספר מחוצה לה אלא לשכנן באופן זמני במבנים ניידים בחצר. התוכנית בשלבי ביצוע מתקדמים, ובתוך מספר שבועות יוחלפו האוהלים במבנים ניידים עד לפתרון הקבע".

 

ממשרד החינוך נמסר כי עיריית ירושלים היא האחראית לנושא.

 

Read this article in English 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוהל בבית הספר. עומס גדול
מומלצים