שתף קטע נבחר

 

אי קטן, כאב ראש גדול לספרד. "המהגרים באים"

האי הספרדי איסלה דה טיירה נמצא במרחק שחייה ממרוקו וגודלו כגודל שני מגרשי פוטבול. השבוע פלשו אליו יותר מ-80 מהגרים אפריקנים שמחפשים עבודה וחיים טובים יותר באירופה. רובם גורשו למרוקו, אך במדריד חוששים מ"פריצת כל הגבולות"

הרשויות בספרד הודיעו היום (יום ג') כי גירשו יותר מ-80 מהגרים לא חוקיים שפלשו לאי קטנטן שנמצא בשליטת המדינה בחופה הצפוני של יבשת אפריקה מול מרוקו.

 

 

עוד חדשות בעולם :

 

עבד אל מאליק אל-ברקאני, נציג משרד הפנים של ספרד במובלעת הספרדית מלייה (מלילה לפי ההגייה בערבית) שבצפון אפריקה, אמר כי הגירוש החל בשעות הבוקר והתנהל ללא גילויי אלימות. לדבריו, 73 בני אדם הועברו לידי הרשויות במרוקו, בעוד שתי נשים ושמונה ילדים נלקחו לספרד כדי לקבל טיפול רפואי.

 

"מאפיה שלחה אותם". מהגרים אפריקנים במובלעת הספרדית מלייה (צילום: AP) (צילום: AP)
"מאפיה שלחה אותם". מהגרים אפריקנים במובלעת הספרדית מלייה(צילום: AP)

 

מהגרים רבים מאפריקה מנסים להגיע באופן לא חוקי לשטחי ספרד בתקווה להשיג בהם עבודה וחיים טובים יותר. מקור בממשלת ספרד מסר כי במהלך שיחות שהתנהלו בין ספרד לבין מרוקו הושג "הסכם עקרוני כדי להעביר את המהגרים".

 

כרטיס הכניסה לאירופה

המהגרים האפריקנים נחתו על הקרקע הסלעית באי איסלה דה טיירה, שגודלו כגודל שני מגרשי פוטבול והוא שוכן במרחק של שחייה קצרה מחופי מרוקו. אך למרות קרבתו הגדולה למדינה הצפון אפריקנית, האי נמצא תחת ריבונות ספרדית ולכן מפתה את המהגרים הלא חוקיים שמחפשים כרטיס כניסה לאירופה.

 

שר החוץ הספרדי, חוסה מנואל גרסייה, אמר במסיבת עיתונאים כי הוא משוכנע שבואם של המהגרים לאי איסלה דל טיירה תואם על ידי "מאפיה שסוחרת בבני אדם".

 

קרוב למרוקו, שייך לספרד. האי איסלה דה טיירו (מסומן באדום) (צילום: google maps) (צילום: google maps)
קרוב למרוקו, שייך לספרד. האי איסלה דה טיירו (מסומן באדום)(צילום: google maps)

 

הבעיה של ספרד התחילה ביום רביעי שעבר, אז הגיעו לאי הלא מיושב 19 מהגרים לא חוקיים שמהווה חלק מהארכיפלג פניון דה אלוסמס הסמוך למלייה. מלייה וסאוטה הזעירות הן שתי מובלעות ספרדיות במרוקו – הגבול היבשתי היחיד בין אפריקה לבין אירופה.

 

קיבלו שמיכות, מזון ושתייה - ואז גורשו

"המצב החמיר בבוקר יום ראשון, עם הגעתם של עוד 68 מהגרים", אמר שר החוץ הספרדי. סך כל המהגרים שפלשו לאי איסלה דה טיירה עומד כבר על 87 - מתוכם 6 נשים וילדים נזקקו לטיפול רפואי דחוף והועברו למלייה. כך על פי גרסייה. 81 המהגרים שנותרו קיבלו עזרה בסיסית כמו שמיכות לחימום גופם בלילה, מזון ושתייה.

 

שר החוץ הספרדי לא אמר בהתחלה מה מתכננת ספרד לעשות עם המהגרים, אולם התקשורת הספרדית מסרה כי הממשלה במדריד מקווה שהם יוותרו וישובו למרוקו, הנמצאת במרחק של כ-30 מטרים בלבד מהאי.

 

מקור בממשלת ספרד מסר כי הממשלה "מעריכה את חלקו של מלך מרוקו מוחמד השישי, שהתערב כדי למצוא פתרון לבעיה".

 

ספרד והאיחוד האירופי מתמודדים עם כאב ראש גדול ביותר לנוכח מאות האנשים שממתינים לדוגמה בסאוטה ובמלייה ומקווים לקבל הזדמנות להימלט מהעוני ומהאי שקט בארצם.

 

במדריד רוצים שהפלישה האחרונה של מהגרים על אחד מאייה לא תצית ניסיונות נוספים לפלוש לאיים שנמצאים תחת ריבונותה. כך אמר שר החוץ הספרדי שהוסיף כי מתנהלות שיחות בסוגיה עם מרוקו וגורמים באיחוד האירופי. הוא הוסיף שסוגיית ההגירה היא עניין שצריך להיות חלק ממדיניות של האיחוד האירופי והבטיח למצוא פתרון ביחד עם שותפותיה של ספרד.

 

גם אם במרוקו משתפים פעולה עם ספרד, ברבאט מחשיבים את סאוטה ומלייה, שנמצאים תחת שליטת ספרד מ-1580 ו-1496 כ"שטחים כבושים". במדריד לעומת זאת מסרבים לקיים כל דיון בסוגיית האיים במחלוקת שפוגעת לעתים קרובות ביחסים בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מחפשים חיים טובים יותר באירופה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים