הרצח באלפים: חשש שווא לחומר נפץ בבית
משטרת בריטניה פינתה את הבתים הסמוכים לביתו של סעד אל-חילי, שנרצח באופן מסתורי עם משפחתו באלפים הצרפתיים, ושלחה אליו חבלנים. לאחר מספר שעות התברר כי מדובר באזעקת שווא
חקירת הרצח המסתורי של סעד אל-חלילי ושל משפחתו בשבוע שעבר באלפים הצרפתיים ממשיך לעשות כותרות ברחבי העולם ולהתפצל לכיוונים שונים. משטרת בריטניה פינתה היום (יום ב') את הבתים הסמוכים לבית המשפחה ומקור המקורב לחקירה טען כי נמצאו "חומרי נפץ אפשריים" בביתו של האזרח הבריטי ממוצא עיראקי. אולם לאחר מספר שעות הודיעה המשטרה כי החומרים שנמצאו במקום אינם מסוכנים.
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד חדשות בעולם :
- עם סלולרי ומיקרופון. מתנגדי אסד עושים טלוויזיה
משטרת בריטניה מסרה כי אנשיה פינו בתים שסמוכים לביתו של אל-חילי בשכונה שמיקומה מדרום ללונדון ואז הגיעה למקום יחידה לסילוק פצצות.
גופותיהם של בני משפחת אל-חילי נמצאו ברכב שכור באלפים הצרפתיים ביום חמישי האחרון. מתחת לגופות האב והאם הסתתרה במשך שעות בת המשפחה זינאב בת ה-4, ובקרבת מקום נמצאה אחותה הגדולה זהאב מדממת וחבולה. במכונית הייתה גם גופת הסבתא, אזרחית שבדיה, ולא הרחק משם נמצאה מוטלת גופת רוכב אופניים שאינו קשור למשפחה, ושכנראה עבר ליד המכונית בזמן הרצח.
זינאב בת ה-4 התעוררה מתרדמת
כלי התקשורת בבריטניה דיווחו אתמול כי זינאב התעוררה מתרדמת ושבמשטרה מקווים שהיא תוכל למסור להם עדות על הרגע שבו נרצחו שני הוריה וסבתה. במקביל, הרשויות הבריטיות מסרו כי הן חוקרות אם לסכסוך כספי שהיה קיים לכאורה בין אל-חילי לבין אחיו זאיד היה קשר לרצח באלפים הצרפתיים. האח עצמו מכחיש את קיומו של סכסוך שכזה.
מאז פרסום הידיעות הראשוניות על רצח בני המשפחה מסעירה הפרשה את עיתוני אירופה, ואלה עסוקים בניסיון להעלות מניעים אפשריים למעשה. לפי גורמי משטרה בבריטניה ובצרפת המניע לחיסול של שלושת בני המשפחה, שאירע במהלך טיול שליו, אינו ברור, אולם פצעי הירי שמהם סבלו אופייניים לפעולות של "מתנקשים מקצועיים": בכל אחת מהגופות נמצאו פגיעות של שלושה קליעים: ירייה אחת כוונה לראש ושתיים נוספות למרכז הגוף.
כבר בסוף השבוע העריכו כי אב המשפחה סעד אל-חילי, המתגורר בבריטניה כבר עשרות שנים, היה מטרת החיסול. בין שלל האפשרויות שהועלו בסוף השבוע בתקשורת הבריטית בנוגע לאחראים לרצח, הועלתה התיאוריה של מעורבות מצד "גופי מודיעין", במיוחד על רקע מוצאו העיראקי של אל-חילי. לאחרונה גם שב אל-חילי מביקור במולדתו, שאותה עזב ב-1978.
העיתון הבריטי "דיילי מירור" הוסיף לפרשה נופך מסתורי כשדיווח אמש כי אל-חילי עבד במעבדת גרעין סודית ביותר בבריטניה. על פי הדיווח, אל-חילי עבד במכון המחקר רות'רפורד אפלטון, מכון בעל שם בינלאומי. בעיתון הדגישו את העובדה כי החשיפה הזו באה אחרי הדיווחים על כך שמשפחת אל-חילי החזיקה בבעלותה מפעל מהנדסים בעיראק, וכן דיווחים על כך שהמשפחה הייתה נתונה למעקב במהלך מלחמת המפרץ השנייה ושחברת הלוויינים שבה עבד סעד עבדה עבור משרד ההגנה הבריטי.
ב"מירור" דיווחו כי לפי עמית לשעבר במכון, אל-חילי עבד על מאיץ חלקיקים ענקי המסוגל לייצר חומר רדיואקטיבי. אותו חבר סיפר לעיתון כי שוחח עם סעד מעט לפני שיצא לחופשה באלפים: "הוא היה איש חרוץ ומבריק באופן יוצא דופן".
לדבריו סעד מעולם לא הביע עניין בעבודה על פרויקטים הקשורים לתעשיית הנשק: "אני לא יכול לחשוב על שום סיבה שדבר כזה יקרה לסעד. לא היו לו אויבים".