אנדי מארי: מליצן החצר לנסיך של עולם הטניס
הסקוטי עשה את הפריצה הראשונה שלו דווקא בישראל, אך לאורך השנים לא שתה מהבאר אליה הגיע. הכל השתנה השבוע, כשלקח את כל הקופה בניו יורק ומחק את תדמית "הלוזר" שדבקה בו. אז האם מארי הוא הדבר הגדול הבא?
אל תחמיצו את התקצירים ב-ynet ספורט:
- תקצירי הליגה האנגלית: ואן פרסי כובש שלושער, ארסנל שוברת בצורת
- צפו בשערים של ליגת העל. חדש: גם בסמארטפון ובאייפד
- תקצירי הליגה הבלגית: השערים של רפאלוב ודודו ביטון
מי שהיה אחראי לכך השבוע הוא אנדרו 'אנדי' מארי. הבחור בן ה-25, יליד גלאזגו, ניצח בגמר אליפות ארצות הברית את הסרבי נובאק ג'וקוביץ' במשחק שנמשך קרוב לחמש שעות והתפרש על פני חמש מערכות צמודות.
צעדים ראשונים בישראל
את הפריצה שלו לתודעת הטניס העולמי עשה מארי דווקא כאן, על אדמת
ארץ הקודש ב-2005. אז היה מארי השחקן הצעיר ביותר שמייצג את בריטניה בגביע דייויס, והיה לבורג מרכזי בניצחון.
לאורך השנים הוא אמנם צבר 23 זכיות בטורנירים השונים, אך לא הצליח לשים את ידיו על התארים החשובים ביותר - מדליה אולימפית וכמובן זכיה באחד מארבעת הגראנד סלאמים.
ארבע פעמים הגיע מארי לבאר ולא שתה ממנה. הסקוטי הופיע פעמיים בגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה (2010, 2011), פעם אחת בגמר אליפות ארצות הברית (2008) ופעם אחת השנה, באליפות הביתית בווימבלדון.
והנה פתאום, תוך חודש הכל השתנה. במשחקים האולימפיים מארי הפך לגיבור לאומי, כשניצח בגמר בלונדון את רוג'ר פדרר וענד על צווארו את מדליית הזהב. ביום ראשון גם הנאחס בטורנירי גראנד סלאם נשבר, ואנדי לקח כאמור את הגביע היוקרתי בארה"ב.
השינוי הגדול
אז מה הוביל לשינוי הגדול? בתחילת העונה החליף מארי את הצוות שלו ובראשו הציב את מאמן חדש - אגדת הטניס, איבן לנדל. השילוב בין השניים גרם
למארי לשינוי כיוון: הוא התחיל לספק את הסחורה ברגעים החשובים וברגע שהגיע השינוי המנטלי - התחילו להגיע גם התארים.
יכולנו לראות זאת גם בתגובה שלו במסיבת העיתונאים לאחר הזכיה בניו יורק. "אני לא מראה את הרגשות שלי ושומר הרבה בפנים. אני מצטער שאני לא מפגין את השמחה שלי, אבל למדתי את זה מלנדל".
"אני יודע כמה הרגע הזה היה חשוב לטניס הבריטי ולספורט הבריטי. זה משהו שלא קרה כבר הרבה זמן במדינה שלנו ואני שמח שאני כבר לא אצטרך לענות על השאלה הטיפשית הזו כבר מתי יגיע התואר", אמר מארי ביום שני.
נראה כי מארי נמצא היום בכושר הכי טוב בקריירה שלו ומשחק טניס נהדר. מה שבטוח הוא שכינוי 'הלוזר' שנדבק למארי במהלך הקריירה נעלם, אותו הלוזר הפך לווינר גדול. אז כנראה שהממלכה לא תצטרך להמתין 76 שנה לפני תואר הגראנד סלאם הבא.