שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

הרישום לאוניברסיטאות: רפואה IN, משפטים OUT

השנה 1,600 סטודנטים התחרו על 440 מקומות פנויים ללימודי רפואה. לעומת זאת, מספרם של המועמדים ללימודי משפטים ומנהל עסקים באוניברסיטאות צנח דרמטית. המרוויחות הגדולות: המכללות

האמא היהודייה יכולה להיות רגועה - הפקולטות שמשתייכות למשפחת הרפואה הן עדיין האטרקטיביות ביותר בקרב ציבור הסטודנטים בישראל. מנתוני המועצה להשכלה גבוהה ל-2012 עולה כי רק אחד מכל ארבעה מבקשים ללמוד בתחום הרפואה הכללית - הצליח בסופו של דבר להתקבל. במספרים מדובר על 1,600 סטודנטים שהתחרו על 440 מקומות פנויים בלבד.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הקרב על התאריך: נתניהו מעדיף את 15 בינואר

מיליארדים מהימורים: נחשפה רשת הלבנת הון

 

בסך הכול נרשמו ללימודי תואר ראשון באוניברסיטאות בשנה החולפת כ-31 אלף סטודנטים, אך רק 18,600 מתוכם זכו להתקבל ללימודים. 3,025 סטודנטים ביקשו ללמוד את מקצועות העזר-רפואיים (רוקחות, פיזיותרפיה וסיעוד), אך רק מחצית מהם עמדו בדרישות והתקבלו ללימודים.

 

למקום השני בדירוג הביקושים ללימודים הגיעה הפקולטה למדעי הרוח (1,980 סטודנטים), אך יש לסייג ולציין שבפקולטות אלו פועלים חוגים רבים מאוד (פילוסופיה, יהדות, ספרות, שפות זרות ועוד) וכאשר בוחנים את הביקוש לכל חוג בנפרד, מדובר באחוזים בודדים בלבד. בנוסף יצוין כי הקבלה לפקולטות אלו נחשבת ל"קלה" יחסית וכמעט כל הסטודנטים שחפצים בכך מתקבלים ללימודים במסלולים אלו.

 

 

כמדי שנה, גם ב-2012 נותרו הביקושים ללימודים בתחומי ההנדסאות והאלקטרוניקה (1,755) ומדעי המחשב (1,425) די גבוהים, אך בשל תנאי הקבלה הקשים רק כמחצית מהסטודנטים זכו במבוקשם. לעומת זאת, הנתונים מלמדים כי בתחומי המשפטים ומנהל עסקים נמשכת המגמה של מעבר סטודנטים מהאוניברסיטאות לפקולטות היוקרתיות במכללות הציבוריות והפרטיות.

 

לפי נתוני המל"ג, מספרם של המועמדים ללימודי משפטים באוניברסיטאות עמד לפני כעשור על כ-2,000 סטודנטים לעומת 1,400 בלבד בשנה האחרונה. בלימודי מנהל עסקים המצב דומה, ובעשור האחרון צנח מספר המועמדים מ- 500 סטודנטים ל- 230 בלבד השנה.

 

 

עוד עולה מהנתונים כי התחרות הקשה ביותר היא בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים שבה 650 סטודנטים מתחרים על 165 מקומות בלבד. בפסיכולוגיה (1,280) וכלכלה (1,335) התחרות קלה יותר ועל כל כיסא פנוי מתחרים פחות משני סטודנטים.

 

שר החינוך ויו"ר המל"ג גדעון סער אמר כי "קיימת הלימה בין המקצועות המבוקשים לבין צורכי המשק ושוק העבודה. גם במודל התקצוב החדש של מערכת ההשכלה הגבוהה ישנה התאמה לצורכי המשק מתוך ראייה לאומית וגלובלית".

 

"לא ניתן להשוות רפואה למקצוע אחר" 

פרופ' רן טור-כספא, דיקן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר-אילן בגליל ציין כי "אנשים בוחרים במקצוע רפואה כי זה מקצוע מרתק ורב-גוני שמחבר ידע מדעי עם קשר

 עמוק עם אנשים. למעשה, לא ניתן להשוות רפואה לשום מקצוע אחר מבחינת הסיפוק שהוא נותן והעובדה שאתה יכול להקל את הסבל של אנשים ואתה יכול לשנות את חייהם בצורה משמעותית ביותר וכמובן להאריך ולהציל את חייהם והקסם הזה שבמקצוע אני סבור שימשיך למשוך אנשים תמיד".

 

פרופ' סיני דויטש, המשנה לנשיא המכללה האקדמית נתניה ציין כי "המכללות מציעות בשנים האחרונות מסלולים מצוינים במקצועות כמו משפטים ומנהל עסקים ואלו גורמים באופן טבעי לירידה בהרשמה לאוניברסיטאות במסלולים המקבילים. במקצועות המשפטים הסטודנטים מקבלים את הידע שלהם ישירות מהעולם המעשי בקורסים שמועברים על-ידי שופטים ועורכי דין בכירים כמו גם ניהול אסטרטגיה בתיקים מורכבים. במנהל עסקים המכללות פועלות להעמקת הקשר עם ארגונים גדולים במשק כך שהסטודנטים שמצליחים להרשים את הארגונים מקלים על עצמם את תהליך חיפוש העבודה בהמשך הדרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
31 אלף נרשמו, רק 18,600 מתוכם התקבלו
צילום: אליעד לוי
"ישנה התאמה לצורכי המשק". השר סער
צילום: מוטי קמחי
צילום: תמיר ברגיג artamir
"המכללות מציעות מסלולים מצוינים". פרופ' דויטש
צילום: תמיר ברגיג artamir
מומלצים