שתף קטע נבחר
 

עדשה פראית: נמר טורף וגורילה מהורהרת

נקבת קרנף ששרדה מתקפת ציידים בדרום אפריקה, למור איי-איי בחשיכה במדגסקר, קרקל מתצפת על סלע, גורילת הרים בקונגו ושועל קולני באיסלנד. הצצה לארכיון התמונות של קרן הטבע העולמית (WWF) הפועלת להצלת חיות בר

נמרה בקניה

נמרה נושאת עימה חזיר שצדה לפני מספר רגעים בשמורת המסאי מארה, בקניה.


© Fritz Polking / WWF

(צילום: © Fritz Polking / WWF Canon) 

 

קרנפים בדרום אפריקה

נקבת קרנף קטועת קרן בשמורה בדרום אפריקה.ציידים בלתי חוקיים הגיעו לשמורה בה חיים קרנפים רבים ובאמצעות מסור הסירו לחיה את הקרן וחלק גדול מעצם הגולגולת. הציידים סרקו את האיזור באמצעות מסוק. לאחר שהצליחו למפות את תנועות הפקחים שהוצבו בשמורה כדי להגן על החיות הנדירות, הם ירו בחיה חץ הרדמה וחתכו את הקרן. כאקט נוסף לברוטליות בה נהגו כלפי היונק הגדול, הם הותירו אותה בחיים ועזבו עם הקרניים היקרות.

 


© Brent Stirton / Getty Images / WWF-UK

(צילום: © Brent Stirton / Getty Images / WWF-UK)

 

למחרת נמצאה הקרנפה כשהיא משוטטת בשמורה וסובלת מכאבי תופת אך עדיין בחיים. הציידים הפרידו בינה לבין הגור שלה, שהיה בתקופת המקרה בן ארבעה שבועות בלבד ונמצא מת לאחר שגווע ברעב ומהתייבשות.

 

למרות הכל, הנקבה הצליחה להתאושש מקטיעת הקרן ולאחר טיפול ווטרינרי, היא הכירה בן זוג חדש בשמורה, זכר גדול, שמסייע לה בהישרדותה בטבע. כיום הציד מהווה את אחד האיומים הגדולים על הקרנפים ברחבי העולם. לדברי הארגון, מדי יום ניצודים מספר קרנפים למוות וקרני החיות נמכרות בסכומי עתק של עשרות אלפי דולרים לקילוגרם. על פי הערכות, אם יימשך קצב הציד הנוכחי, הקרנפים עלולים להיכחד לחלוטין מהטבע ב-20 השנים הקרובות.

 

למור במדגסקר

השבוע התפרסם דו"ח של ארגוני שימור טבע בינלאומיים, ביניהם לקחה חלק גם קרן הטבע העולמית, בו הכריזו על 25 מיני הקופים והפרימטים הנדירים בעולם. ברשימה מככבים גם הלמורים במדגסקר.

 


© naturepl.com / Edwin Giesbers / WWF-Canon

(צילום: © naturepl.com / Edwin Giesbers / WWF-Canon) 

 

על פי הרשימה, 91 אחוז מתוך 103 מיני למורים במדגסקר מצויים בסכנת הכחדה ולדברי החוקרים, זו קבוצת בעלי החיים הנתונה בסכנת ההכחדה הגדולה ביותר בעולם. הם מצביעים על כך כי האשמה להידרדרות במצבם של הלמורים המצויים אך ורק במדגסקר, נובעת עקב ההפיכה השלטונית וחוסר היציבות במדינה.

 

קרקל באפריקה

הקָרָקָל (חתול מדבּר) נפוץ ברוב אזורי אפריקה ואסיה וחי בעיקר בשטחי ערבות ובמדבריות. בישראל הוא מצוי בסכנת הכחדה. יש לו יכולת אתלטית מרשימה. הוא מסוגל לזנק לגובה של כשני מטרים וכך לצוד גם בעלי כנף עם כפותיו הגדולות, המצויידות בטופרים חדים. בנוסף לציפורים הוא ניזון ממכרסמים קטנים, ארנבות, קיפודים ויונקים אחרים.

 


© Martin Harvey / WWF-Canon

(צילום: © Martin Harvey / WWF-Canon)

 

הקרקלים סובלים מפגיעה של בני האדם בטרף ובאזורי המחייה שלהם, ולעיתים נדרסים על ידי כלי רכב. חלקם אף נופלים קורבן לציידים בלתי חוקיים, ונתפסים במלכודות. אחד מסימני ההיכר המפורסמים של הקרקל הוא אפרכסות האוזניים הגדולות בעלות ציציות שיער שחורות, שהעניקו לו את שמו המדעי (caracal Felis) - שמשמעותו "חתול שחור אוזן". זהו שיבוש לשמו בשפה הטורקית kara gulak, שפירושו "אוזן שחורה".

 

סרטן בקובה 


(צילום: © Michel Roggo / WWF-Canon) 

 

מקוק שחור בסין

מקוק שחור בכלוב בחנות לחיות מחמד בסין, כפי שתועד על ידי פעילי הארגון הנלחמים נגד ציד חיות לסחר.

 


(צילום: © Rob Webster / WWF)

 

המקוקים השחורים סובלים ב-40 השנים האחרונות מירידה של 80 אחוז באוכלוסייתם עקב ציד וכריתת יערות. כיום מוערכת גודלה של אוכלוסיית המקוקים השחורים בדרום מזרח אסיה, החיים בשני איים באזור אינדונזיה, בכ-6,000 פרטים באי סלבס ואילו באי בקאן, שם אין ציד נרחב של קופים בכ-100 אלף בלבד.

 

גורילת הרים בקונגו

זכר גורילת הרים כסוף גב בפארק הלאומי וירונגה, בקונגו. מספר הגורילות העולמי הידוע כיום עומד על פחות מ-800 פרטים בלבד והן מוגדרות כחיות בסכנת הכחדה חמורה, עקב ציד וסחר בגורים תמורת עשרות אלפי דולרים. גורילות ההרים מצויות רק באוגנדה, קונגו ורואנדה.

 


© Martin Harvey / WWF-Canon

(צילום: © Martin Harvey / WWF-Canon)

 

צב נהרות באמזונס, בברזיל
© Juan Pratginestos / WWF-Canon

(צילום: © Juan Pratginestos / WWF-Canon)

 

פנדת ענק בסין

פנדת ענק במרכז לשימור פנדות בסין. הפנדה היא הסמל של קרן הטבע העולמית. אובדן של שטחי יערות במבוק לטובת תעשיית העצים והחקלאות מהווה איום גדול על המין הנדיר של הפנדות, המצוי בסכנת הכחדה חמורה.

 


 © Susan A. Mainka / WWF-Canon

(צילום: © Susan A. Mainka / WWF-Canon)

 

כיום נותרו. כ-1,660 פנדות החיות בטבע בסין וכ-200 פרטים החיים בשבי. במרכזי המחקר והרבייה בסין עושים מאמצים גדולים כדי להגדיל את מספר הפנדות. בעשורים האחרונים הממשלה הסינית משאילה פנדות פוריות תמורת מיליוני דולרים למספר מצומצם של גני חיות ברחבי העולם על מנת להרבות אותן.

 

סלמנדרה בשמורת טבע בסין


(צילום: © Michel Gunther / WWF-Canon)

 

נמר נח על עץ בקניה 


(צילום: © Fritz Polking / WWF Canon) 

 

קרפדה ברומניה

קרפדה צהובת בטן בפארק לאומי ברומניה. הקרפדה שוחה בבריכה של מים כתומים הסמוכה למכרה של מינרלים. 


(צילום: © Michel Gunther / WWF-Canon) 

 

שרקרקים בבוצואונה, מתכוננים ללינת לילה


(צילום: © Martin Harvey / WWF-Canon) 

 

דג בפיג'י


(צילום: © Cat Holloway / WWF-Canon)

 

לוויתן אפור במפרץ באחה קליפורניה


(צילום: © Michel Terrettaz / WWF-Canon) 

 

שועל ארקטי צעיר מיילל בשדה פרחים באיסלנד


(צילום: © Wild Wonders of Europe /Orsolya Haarberg / WWF)

 

רוצים עוד תמונות מעדשה פראית? הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
© Susan A. Mainka / WWF-Canon
זכר פנדת ענק צעיר בסין
© Susan A. Mainka / WWF-Canon
לאתר קרן הטבע העולמית
מומלצים