בלי אולמרט ולבני, הח"כים נוטשים. קדימה לאן
התחזיות הקודרות לגבי מספר המנדטים גורמות לרבים מחברי קדימה לגשש במפלגות אחרות. אריה ביבי וח"כים נוספים בדרך לליכוד, אחרים יתמודדו בעבודה ויש גם מי שיפרוש. "לעבור ועדה מסדרת כשמונחים על הכף רק 5-3 מנדטים, זה לא רציני"
קדימה, הגדולה מבין סיעות הכנסת, מקרטעת בסקרים ולפי התחזית הנוכחית צפויה להכניס לכנסת הבאה פחות משליש מבין 28 חבריה. לאור הצפוי, רבים מהח"כים בסיעה מחפשים את דרכם, חלקם מתכוונים לפרוש וחלקם מגששים אחר עתידם במפלגות אחרות.
בחירות 2013 - כל הדיווחים בחדשות ynet
קדימה בכותרות - חדשות נוספות:
סופית: ועדה מסדרת במקום פריימריז בקדימה
לבני חוזרת? "ישראל צריכה לבחור דרכה מחדש"
לפחות ארבעה חברי כנסת בקדימה בוחנים אפשרות להתמודד במפלגת העבודה, במקרה שאהוד אולמרט וציפי לבני לא יחזרו לבסוף לחיים הפוליטיים: נינו אבסדזה, שעמדותיה הפוליטיות קרובות לאלו של מפלגת העבודה, אורית זוארץ, ושלמה מולה, שנחשב לפרלמנטר בולט. הוא אף נפגש הבוקר עם מזכ"ל המפלגה חיליק בר, ואמר כי מדובר בפגישה שנקבעה לפני שבועיים ובמהלכה ביקש לבדוק אפשרויות. לפחות עוד ח"כ אחד שוקל התמודדות במפלגה היריבה.
לעומתם, הח"כים המזוהים עם הצד הימני של קדימה בוחנים אפשרות לעבור לליכוד או למפלגות אחרות בימין: אריה ביבי הודיע כי בכל מקרה לא יישאר בקדימה ובימים האחרונים בוחן אפשרות להתמודד בליכוד. גורמים בסביבתו סיפרו כי החלטתו כמעט סופית. גם יוליה שמאלוב־ברקוביץ' ככל הנראה לא תישאר בקדימה, ובוחנת אפשרויות במפלגות אחרות. עתניאל שנלר כבר קיים אמש פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לבדוק אפשרויות בליכוד. אלא שבשל הצפיפות ברשימת המפלגה, כלל לא בטוח שיעשה זאת.
ח"כים נוספים בוחנים כיוונים אחרים: רוברט טיבייב לא יתמודד בקדימה, ושוקל לוותר על קריירה פוליטית. מגלי והבה בוחן אפשרות לעבור למפלגה אחרת. יעקב אדרי ששימש בעבר שר בממשלת קדימה בוחן גם הוא את עתידו, וזאב בילסקי, שהיה בעבר ראש עיריית רעננה ויו"ר הנהלת הסוכנות היהודית, בוחן אפשרות לחזור ולהתמודד על ראשות העיר.
גורמים בקדימה סיפרו על ימי המתנה מורטי עצבים ועל חוסר ודאות גדול לגבי מה שעתיד להתרחש עם המפלגה. "אני משוכנע שתהיה מסגרת חדשה", אמר ח"כ שנמנה עם מחנה לבני. "הקמנו מפלגה עם עקרונות מסוימים, אבל נוצרה סיטואציה שהמצב רק הולך ומידרדר". ח"כ נוסף אמר: "המצב בקדימה לא סימפטי. להישאר ולעבור ועדה מסדרת כשמונחים על הכף רק בין שלושה לחמישה מנדטים, זה דבר לא רציני. אף אחד לא מתמודד כדי להתמודד, אלא כדי לצאת בסוף עם הישג. ברור שכל מי שרוצה להישאר בכנסת הבאה צריך למצוא לעצמו אלטרנטיבה".
Read this article in English