שתף קטע נבחר

בנקאי מייעץ: 5 טיפים לעסק הקטן

שלל אתגרים עומדים בפני בעל עסק: התמודדות מול הבנק, חשש משינוי בשער המטבע, וניהול נכון של החשבון. שלומי מרין נותן כמה עצות

  • הכינו תוכנית עסקית: עסק חדש צריך להכין תוכנית עסקית שמגדירה את היקף ההשקעה שהוא זקוק לה, ממפה את קהל הלקוחות הצפוי ובוחנת גורמים נוספים שמשפיעים על הפעילות. על בסיס הנתונים האלה ניתן להעריך את המכירות הצפויות, לבחון את תנאי האשראי מול ספקים ולקוחות ולהכין תוכנית שמגדירה צפי למכירות חודש אחרי חודש. על סמך התוכנית ניתן להעריך מהו היקף האשראי שהעסק זקוק לו. כמובן שחייבים לבחון את הביצועים של העסק מול הבנק באופן סדיר, כדי להבטיח שהמימון מתאים.

 

  • אל תסתמכו רק על רואה החשבון: בעלי עסקים רבים נרתעים מהתעסקות בפן הפיננסי של העסק. הם אומרים לי: "אני לא יודע, רואה החשבון שלי יסביר לי‭."‬ חשוב מאוד להיעזר ביועצים חיצוניים, אבל ההמלצה היא לא להסתמך רק על רואה החשבון או מנהל החשבונות של העסק. גם אם הם אנשי מקצוע טובים, במקרים רבים הם נכנסים לתמונה רק כשצריך לכבות שריפות. כדאי שבעל העסק יעקוב באופן שוטף אחרי ההתנהלות הפיננסית ויבין אותה.

 

  • היעזרו בהגנות מט"ח: יבואנים ויצואנים קטנים לא תמיד אוהבים להשתמש בהגנות משינויי שערי מט"ח ומוכנים לקחת סיכון. כבר ראיתי הסתבכויות של עסקים קטנים ש"חסכו" את דמי ההגנה, ולכן אני ממליץ לכל בעל עסק שחשוף לשינויי מטבע: תגן על עצמך.

 

  • התייעצו עם הבנקאי: בנקאים במחלקות העסקיות בסניפים מלווים הרבה עסקים וצוברים ידע רב במגוון תחומים. לכן מומלץ לשתף אותם בתהליכי קבלת ההחלטות. למשל: לקוח שיתף אותי בתוכניות לייבא מוצר מסין‭.,‬ מלקוח אחר שמעתי על מקורות אספקה זולים יותר בווייטנאם, כך שיכולתי להציע לו לבדוק אופציות יבוא נוספות. אנו שומרים כמובן על סודיות מלאה ולא חושפים בפני לקוח פרטים של לקוח אחר, אבל למידע שנצבר אצלנו מהמגע עם לקוחות רבים עשוי להיות ערך רב.

 

  • הסתפקו בחשבון אחד: פעילות מול שני בנקים או יותר מתאימה לעסקים גדולים. בעסק קטן מוטב לנהל חשבון בבנק אחד.

 

הכותב הוא מנהל סניף חיפה ראשי בבנק הפועלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיף חשבון אחד
צילום: shutterstock
מומלצים