הוקדם שחרור האל"מ שאנס, עאטף זאהר
9 חודשים לפני תום תקופת מאסרו החליטה ועדת השחרורים כי מחר ישוחרר עאטף זאהר, שהורשע באונס חיילת ששירתה תחתיו. הנאנסת: "הוא הרס את חיי, זה עוול"
עאטף זאהר, האל"מ לשעבר שהורשע באונס חיילת שהייתה תחת פיקודו, צפוי להשתחרר מחר (יום ד') מהכלא, תשעה חודשים לפני סיומן של שש שנות המאסר שנגזרו עליו. ההחלטה בעניינו התקבלה בשבוע שעבר על ידי ועדת שחרורים.
- בחירות 2013
- כל הדיווחים בחדשות ynet
ביולי 2007 נכנס זאהר לכלא. לאחר שסיים לשאת שלוש שנות מאסר, מחצית מהתקופה, הוא הגיש לוועדת השחרורים הצבאית בקשה לשחרור מוקדם. הבקשה נדחתה וכך גם בקשה נוספת שהגיש. בפעם השלישית שביקש זאהר להשתחרר מוקדם, ביולי 2011, הורו שניים משלושת חברי הוועדה שיש לשחררו שנתיים לפני תום ריצוי העונש. אלא שהפרקליט הצבאי הראשי ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית הגישו עתירה לבג"ץ והשופטים קבעו שיש לבטל את השחרור.
"ידיעות אחרונות" דיווח כי לאחרונה הגיש זאהר, שהורד מדרגת אלוף משנה לדרגת טוראי, בקשה נוספת להשתחרר והיא התקבלה ברוב דעות.
"יש בי כעס גדול כלפי ועדת השחרורים של הצבא", אומרת בשיחה עם ynet נ', "שחרור מוקדם כשהוא עדיין לא הביע חרטה או התנצל, גם אם מדובר במספר חודשים, זה עדיין משמעותי מאוד. זה מהלך שמעביר מסר רע לנשים שחוו תקיפה מינית שיכול לגרום לנשים שרוצות להתלונן לא לעשות כך".
לדברי הנאנסת נ', שנמצאה דוברת אמת בשלוש ערכאות משפטיות, ההחלטה על השחרור המוקדם מציפה את הטראומה. "מאז האונס החיים שלי נעצרו. הוא עצר את החיים שלי, המעשה הזה ילווה אותי תמיד". לטענתה תקופת המאסר של זאהר שהסתכמה בכחמש שנים "היא לא עונש הולם למישהו שהרס חיים של בנאדם. השחרור המוקדם מוסיף לעוול".
למרות הכול, תתלוננו
עם זאת, נ' מדגישה שאינה מצטערת על התלונה ומבקשת להעביר מסר לנשים שהותקפו: "למרות כל הקושי שהיה לי כל השנים, חשוב לומר שהדרך הנכונה להתמודד היא לשתף ולהתלונן". היא מציינת לטובה את הפרקליטות הצבאית שלדבריה ליוותה אותה לאורך כל המשפט: "נשים לא צריכות לפחד למרות הקושי בלחשוף את האמת. בסופו של הדבר ההתמודדות, הטיפול, התלונה והעובדה שהאמת יוצאת לאור מחזקות".
ליאת קליין, היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית אמרה בתגובה כי "עבריין מין סדרתי שלא מודה ולא מתחרט, שלא מפנים את חומרת מעשיו לא מבין את הנזק שגרם,
לא ראוי לשחרור מוקדם".
לדבריה, "לצערנו ועדות השחרורים נוטות להעמיד במרכז הכובד את מצבו של האסיר במקום לבחון את השלכות השחרור על הנפגעת, על האינטרס החברתי ועל המסר לעברייני מין אחרים. לכל החלטה על שחרור מוקדם יש השלכות ומשמעות עבור הנפגעת, היא ממשיכה לשלם את מחיר ההתמודדות שלה שלא נגמרת עם ההליך הפלילי. במקרה זה מדובר בהליך שהסתיים בהרשעה והצדק הושג. גם ההחלטה של בג"ץ להתערב ולמנוע את השחרור לפני כשנה וחצי נתנה כוח גדול למתלוננת, ויש לה את הכוחות גם היום להתמודד עם הבשורה על השחרור של מי שפגע בה".
Read this article in English