שתף קטע נבחר
 

משחת שיניים אישית: איך לבחור את הכי טובה?

בחירה של משחת שיניים מתאימה היא קצת כמו בחירה של טלפון, יש מבחר עצום, אבל איך לבחור את זו שאתם באמת צריכים. משחות הדור השלישי, בדיוק כמו בטלפונים, הן משחות "הכל כלול", כאלה שמצליחות לאחד את כל הפיתוחים הטכנולוגיים בכל התחומים – במשחה אחת

הוריי עלו ארצה פעמיים. פעם הראשונה הייתה בשנת 1974 כשהגיעו לרעננה. כילד קטן אני זוכר שהוריי חיכו במשך חודשים לקבל קו טלפון בחברת בזק. עד אז נעזרו בשכנים, שהיו צריכים לעבור את הכביש ולדפוק על הדלת שלנו כדי להודיע שיש עבורנו שיחת טלפון. כעולים חדשים מאוסטרליה, הוריי היו המומים מהבדלי הקידמה, אם כי הפרובינציאליות קסמה להם. אני מצדי לא הבנתי איך אין כאן קורנפלקס.

  

עוד כתבות על משחות שיניים

 

הפעם השנייה שהוריי עלו ארצה הייתה לפני חצי שנה. שוב לקח להם חודשים עד שהתארגנו על טלפון. הפעם, למרות שאתה יכול לצאת עם טלפון בכיס לאחר מספר דקות במשרדי חברת הסלולר או אפילו בסופר, ההתמהמהות נבעה מהיצע מבלבל בין סוגי הטלפון, חברות התקשורת והמסלולים שונים.

 

יותר פשוט לבחור קורנפלקס. סוגים שונים של משחות שיניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יותר פשוט לבחור קורנפלקס. סוגים שונים של משחות שיניים(צילום: shutterstock)

 

משחות ייעודיות: משחה לכל בעיה

פעם, למעשה מאז אמצע שנות ה -50, הבחירה במשחת שיניים הייתה פשוטה יחסית. היו משחות בודדות מחברות שונות, שהיו מבוססות על חומר פעיל שכלל פלואוריד בריכוזים הנכונים למניעת עששת. הבחירה אם כן, נעשתה יותר על טעם וריח וכמובן מסרים שיווקיים.

 

משחות השיניים המכילות פלואריד עשו את שלהם, ועם השנים חלה ירידה בתחלואת העששת. אנשים התחילו לשים לב לבעיות אחרות בחלל הפה, והיה טבעי לנסות ולהשתמש בפלטפורמה של משחת שיניים כדי לטפל גם בבעיות אלו.

 

בשנות ה-80 החלו להוסיף מרכיבים למשחות המבוססות על פלואוריד, לצרכים נוספים מעבר למניעת עששת, וכך החלו דרכן של המשחות הייעודיות, שכוללות בין השאר - הוספת פירופוספטים למניעת הצטברות של אבן שן, הוספת אשלגן חנקתי למניעת רגישות השן או הוספת חומרי ניקוי כמו סודה לשתיה וסיליקה להבהרת השיניים.

 

פרוקטר אנד גמבל פיתחו את הסטאנוס פלואריד המיוצב (SSF). כשה-SSF מתפרק ברוק, הפלואוריד עושה את העבודה הרגילה שלו במניעת עששת על פני שטח השן, והסטאנוס פוגע ואף הורג את החיידקים בתוך הפלאק. האפקט האנטיביוטי הזה ממשיך במשך שעות לאחר הצחצוח.

 

בנוסף גילו שהסטאנוס גם נדבק לדנטין, החשוף אצל הרבה אנשים עם נסיגת חניכיים באזור צוואר השן, והצליח להפחית רגישות ואף למנוע רגישות במשך שבועות לאחר הפסקת השימוש בו.

 

משחת "הדור השלישי": מטפלים בכמה בעיות בבת אחת

פתרון טוב הוא לשאול את רופא השיניים איזו משחה הוא ממליץ לך. הוא מכיר את הפה שלך, ואת האזורים הבעייתיים הייחודיים לו.

 

אבל מה עושים כשישנם מספר אזורים בעייתיים? קונים משחה אחת לרגישות, אחת לחניכיים דלקתיות ואחת להלבנת השיניים? לשמחתנו, נכנסנו עכשיו לדור החדש (השלישי) של משחות השיניים – משחות "הכל כלול". מטרותיהן של משחות אלו להביא את כל הפיתוחים הטכנולוגיים על כל יתרונותיהם בכל תחום ותחום – במשחה אחת.

  

כאשר אורל-בי הצליחה לכלול את ה-HMP (Hexametaphosphate) ביחד עם ה-SSF (סטאנוס פלואוריד מיוצב) בתרכובת אחת, התקבלה משחה עם תכונות אנטיבקטריאליות ארוכות טווח, שמלבינה שיניים, נלחמת בעששת ובדלקות חניכיים, מונעת רגישות, מונעת הצטברות של פלאק ואבנית וגם מרעננת את ריח הפה. למשחה הזו קוראים Oral-B Pro-Expert.

 

היתרון של משחה אחת הוא מובן מאליו, במיוחד שכל היתרונות הכלולים בה אינם באים אחד על חשבון השני. וזה אכן המצב היום. 

 

ד"ר דורון וייס הינו מומחה מטעם אוראל-בי

 



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משחת שיניים "הדור השלישי" שעונה על כל הצרכים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים