נמל אשדוד נקנס ב-6,000 שקל בגין זיהום גופרית
המשרד להגנת הסביבה הטיל את הקנס, לאחר שבסיור פיקוח שגרתי בנמל נמצאו בסמוך לאחת האוניות שקים שתפקידם למנוע נפילת חומרים מזהמים לים - כשהם שקועים במים. נמל אשדוד: "אוניות שלא יעמדו בדרישות הסביבתיות לא יקבלו שירות"
גרוטאות במצולות: זיהום מתכת במי נמל אשדוד
מפעל השמרים ישלם על זיהום הים 2.6 מיליון
דו"ח: זיהום הים נמשך, המדינה עומדת מנגד
לדברי המשרד, האוניה BALIKESIR, שעוגנת בימים אלו בנמל אשדוד, היא אחת מני רבות שמעבירה חומרים כאלו בתנאים מיוחדים. עם זאת, דווקא כששהתה האוניה בחוף מבטחים בנמל, זוהתה לידה כמות של גופרית במי הים.
בסיור פיקוח שגרתי שערך אתמול מפקח אגף ים וחופים בנמל, נמצאו בסמוך לאוניה שקי יוטה, שתפקידם למנוע נפילת חומרים מזהמים לתוך המים. אלא שהשקים נמצאו טבולים בתוך הים, והחומר המסוכן שנאסף עליהם נפל לתוך הים וחלקו אף שקע במים.
עבירה על חוק הניקיון
האבסורד הוא ששקי יוטה אלו מותקנים באופן קבוע בין כלי השיט העוגנים בנמל לרציף בעת העמסה ופריקה של אוניות, על מנת למנוע את נפילת החומרים למי הים. אך מסיבה שאינה ברורה עדיין, השקים לא נאספו ונפלו, ככל הנראה, לים ואף במידה מסוימת גרמו לזיהומו. מלבד זאת, כמות גדולה של גופרית נמצאה על הרציף עצמו.
על פי אנשי המשרד להגנת הסביבה, מראות אלו מהווים עבירה על חוק הניקיון, המתייחס להשלכת פסולת נוזלית ברשות הרבים או מרשות הרבים לרשות היחיד. על כן, הטיל המפקח לחברת נמל אשדוד קנס כספי בסך 6,000 שקל. זאת משום שהכמות שנשפכה למים אינה מצדיקה צורת ענישה חמורה יותר.
מחברת נמל אשדוד נמסר בתגובה: "חברת נמל אשדוד מתייחסת לנושא איכות הסביבה בכובד ראש ופועלת רבות למניעת מפגעי זיהום אוויר והזרמה לים. כך, לדוגמא, מקפידה חברת הנמל על שמירת נהלים והנחיות תפעוליות בנוגע למניעת מפגעים.
"החובה לפרישת ברזנטים בין האונייה לרציף מוטלת על סוכני האוניות, מתוקף תקנה 88 לתקנות הנמלים. במקרה זה התרשל סוכן האונייה בפרישת הברזנט. חברת נמל אשדוד מדגישה כי אוניות אשר לא יעמדו בדרישות הסביבתיות, לא יקבלו שירות בנמל".