תוניסיה: "רשת טרור" תכננה לחטוף יהודים
משטרת תוניסיה עצרה ארבעה בני אדם החשודים שתכננו לחטוף יהודים בג'רבה ובג'רג'יס ולדרוש עבורם כופר. ראש הקהילה היהודית: "מתנהל נגדנו מסע הפחדה כדי שנעזוב את תוניסיה. לא ניכנע". אחד העצורים: בכיר שהיה אמון על אבטחת היהודים
משטרת תוניסיה עצרה ארבעה בני אדם, בחשד שתכננו לחטוף יהודים ולדרוש עבורם כופר. כך אמר היום (ה') גורם רשמי במדינה. הדיווח מעורר דאגה בקרב הקהילה היהודית של תוניסיה, אחרי שההתקוממות העממית שבה הודח בשנה שעברה השליט זין אל-עבדין בן-עלי, ושהחלה את "האביב הערבי", הובילה להתחזקותם של האיסלאמיסטים.
עוד חדשות מהעולם :
- שוברת השוויון של הבחירות? קולורדו - לא רק סקי
- רחוק מהעין: סין ביצעה ניסוי בחמקן חדש. צפו
- ספרד: 3 נרמסו למוות במסיבת ליל כל הקדושים
- שכנתה המוכה של ניו יורק. הובוקן טובעת בבעיות
פחות מ-2,000 יהודים חיים כיום בתוניסיה, רובם בעיר ג'רג'יס ובאי ג'רבה בדרום המדינה. "כוחות הביטחון סיכלו מזימה לחטוף יהודים צעירים בג'רג'יס", אמר לופי חיידורי לסוכנות הידיעות רויטרס, "המשטרה עצרה ארבעה גברים צעירים ותפסה שני כלי נשק".
ראש הקהילה היהודית בג'רבה, פרץ טרבלסי, אמר כי אחד העצורים הוא שוטר. "יש דאגה גדולה בג'רבה ובג'רג'יס. הממשלה צריכה לספק לנו ביטחון רב יותר", הדגיש. טרבלסי טען כי מתנהל "מסע הפחדה" נגד יהודים בניסיון לגרום להם
לעזוב את תוניסיה. "זו ארצנו, ולא נעזוב אותה", הבהיר.
העיתון התוניסאי "אל-חסאד" דיווח כי מנגנוני הביטחון הצליחו לעצור "רשת טרור מסוכנת" שפעלה נגד יהודים. לפי העיתון, המוח שמאחורי הפעולות הוא איש ביטחון שהיה אמון על אבטחת היהודים בדרום תוניסיה, והוא גייס צעירים כדי לבצע את המזימה נגד היהודים. עוד דווח כי הוא כבר קנה מכונית מלוב ורכש כלי נשק כדי להוציא את תוכניתו לפועל, אולם כוחות הביטחון של תוניסיה ארבו לו וסיכלו את המזימה.
כמו במדינות אחרות בצפון-אפריקה, מספר היהודים החיים בתוניסיה, שעמד על עשרות אלפים בעבר, פחת מאז הקמתה של מדינת ישראל ב-1948, כשהמוני יהודים היגרו אליה.
איסלאמיסטים ממפלגת "א-נהדה" (התחייה), שניצחה בבחירות בשנה שעברה אחרי הדחת בן-עלי, נפגשו עם מנהיגים יהודים מקומיים כדי להבטיח להם שעלייתם לשלטון לא תפגע בקהילה היהודית. אולם המתיחות הדתית גברה מאז
בתוניסיה, וכללה בין השאר עימותים בין סלפים קיצונים לבין המשטרה, והקהילה היהודית נותרה חרדה.
כמה שבועות אחרי הדחתו של בן-עלי הוצת בית כנסת. איש לא נפגע, והאירוע לא חזר על עצמו מאז, אולם הוא עורר זכרונות מהפיגוע שביצע אל-קאעידה ב-2002 ושבו נרצחו 21 תיירים בפיצוץ בית כנסת בג'רבה. העלייה השנתית לרגל לג'רבה, שבה משתתפים אלפי יהודים מרחבי העולם, בוטלה ב-2011 משום שהמבקרים לא רצו למצוא עצמם באווירה הפוליטית המתוחה של האביב הערבי.
Read this article in English