ארה"ב לאבו מאזן: חכה, אל תעזור לנתניהו
הבית הלבן והאיחוד האירופי הזהירו את יו"ר הרשות: פנייה לאו"ם לשדרוג המעמד לפני הבחירות בישראל תשחק לידי נתניהו וליברמן ותחסל את המרכז והשמאל, כשתשים קץ למאמצים להביא לחידוש תהליך השלום
"אל תעזרו לנתניהו וליברמן בבחירות": ממשל הנשיא האמריקני ברק אובמה והאיחוד האירופי דוחקים באבו מאזן לדחות את הפנייה של הרשות הפלסטינית לאומות המאוחדות בבקשה לשדרג את מעמד הרשות למעמד של מדינה משקיפה שאינה חברה.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
אבו מאזן: אחרי האו"ם, נחדש המו"מ בלי הקפאה
באו"ם חוששים: הכרה בפלסטינים תפגע בתקציב
אבו מאזן, גיוס ונאמנות: מחלוקות נתניהו-ליברמן
בין הטיעונים שבהם משתמשים האמריקנים והאירופים במגעיהם עם הפלסטינים, גם הטיעון שמהלך כזה - לפני הבחירות בישראל - ישחק לידיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן במערכת הבחירות, ישים קץ למאמצים להביא לחידוש תהליך השלום ויחליש מאוד את המרכז והשמאל.
דיפלומטים מערביים חוששים כי מערכת הבחירות בישראל תביא להקצנה בתגובה של ישראל למהלך הפלסטיני עדי כדי מהלכים קיצוניים דוגמת סיפוח, ביטול הסכמי אוסלו ואימוץ דו"ח אדמונד לוי במלואו בממשלה.
בישראל מעריכים, כי על אף הלחצים מצד ארה"ב ואירופה - הפלסטינים נחושים לפנות לעצרת הכללית באחד משני התאריכים הסימבוליים הבאים: 15 בנובמבר, המועד שבו הכריז ערפאת בשנת 1988 על עצמאות; או 29 בנובמבר (כ"ט בנובמבר), היום שבו הצביע האו"ם בשנת 1947 בעד תוכנית החלוקה. תאריך זה הפך ליום הסולידריות הבינלאומי עם הפלסטינים.
מדיווחים שהגיעו לירושלים עולה, כי נורבגיה גיבשה טיוטה של הצעה שתאושר בעצרת האו"ם, ובמסגרתה הפלסטינים ישדרגו את מעמדם למעמד של מדינה משקיפה שאינה חברה. בתמורה יתחייבו לחזור מיד לשולחן המו"מ עם ישראל. הנורבגים מקווים שהמסמך יזכה לתמיכתן של כל 27 חברות האיחוד האירופי. בינתיים בתוך האיחוד מתגלעים חילוקי דעות, וההערכה בירושלים היא שבסופו של דבר יהיה פיצול בהצבעה, אך ברור שהפלסטינים יזכו ברוב גדול.
הרשות הפלסטינית נערכת ל"יום שאחרי" השידרוג באו"ם, ומכינה שורת צעדים נגד ישראל בזירה הבינלאומית. ביניהם: הגשת תביעות בבית הדין הבינלאומי בהאג נגד ראש הממשלה נתניהו, שר החוץ ליברמן וראשי המתנחלים באישומים של פשעי מלחמה.
גם במשרד החוץ הישראלי נערכים לכך. כידוע הפלסטינים מנסים לשכנע את האירופים ומדינות נוספות לתמוך בפנייה לקבלתם באו"ם, בין השאר באמצעות ספינים ואמירות שלפיהן מיד לאחר ההחלטה יפנו לחידוש המו"מ עם ישראל ללא תנאים. משרד החוץ הורה לשגרירויות ישראל בחו"ל, בדגש על מדינות אירופה, להציג בפני מקבלי ההחלטות את ההתבטאויות הפלסטיניות האלה כדי להוכיח שפניהם של הפלסטינים אינם לחידוש המו"מ אלא לעימות דיפלומטי עם ישראל, בדגש על כוונות לפעילויות בעלות אופי ניגוחי-משפטי.
Read this article in English