הכנסת אישרה פטור ממס לתאגידי המים
תאגידי המים, שהקמתם לוותה בייקור משמעותי של התעריפים, יזכו בנוסף בפטור מלא ממס על רווחים שיעבירו לרשויות המקומיות. בנוסף, תקצה הממשלה 60 מיליון שקל בשנה למימון הנחות לנזקקים. חברי הכנסת מעטים טרחו לבוא להצבעה
מליאת הכנסת הבטיחה היום (ב') בחוק מתן הטבות מס לתאגידי המים. תיקון פקודת מס ההכנסה שהתקבל בקריאה שנייה ושלישית מעניק פטור ממס על הכנסה מדיבידנדים אותם משלמים תאגידי המים לרשויות, ולהכנסה מריבית על הלוואות בעלים שנתנו הרשויות לתאגידים.
לכם מייקרים - להם מוותרים:
ההקלות נועדו לעודד את אותן רשויות מקומיות שטרם הקימו את תאגידי המים, להקים אותם בהקדם. ההקלות יהיו בתוקף רק במשך 4 השנים שנקבעו בחוק ויינתנו למפרע משנת המס 2011 אשר בה התקבלה בממשלה ההחלטה על הצעד הזה.
בנוסף, החוק מקצה 60 מיליון שקל בשנה בתקציב המדינה לסבסוד הנחות לנזקקים שיחולקו בין תאגידי המים החייבים להתנהל כמשק סגור.
הבטחת הסבסוד היתה התנאי שהעמיד יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) לאישור ההקלות במס לתאגידים שנמצאים בשליטת הרשויות המקומיות. גפני הסביר את תוספת סבסוד התעריפים לחוק בצורך להקל גם על צרכנים דלי האמצעים.
החוק התקבל בישיבת מיוחדת של פגרת הבחירות לבקשת הממשלה. הישיבה נפתחה מול אולם מליאה כמעט ריק. יו"ר הכנסת ראובן ריבלין הבהיר כי לא יהיו מחטפי חקיקה בתקופת הפגרה וכל חקיקה שתעלה תהיה רק "לצורכי השעה". גם הוועדות לא יוכלו לדון בחקיקה אם יש לגביה מחלוקת פוליטית, לפחות עד לאחר הפריימריס.
בהקשר זה גילה ריבלין כי הוא לא אישר להעלות היום לקריאה שנייה ושלישית תיקון בחוק הגנת הצרכן שאושר בוועדת הכלכלה לשחרור רבבות צרכנים מהחוזים הכובלים של שימוש ביחידות הנופש. הוא אמר כי החוק לא יעלה לאישור סופי במליאה לפחות במהלך חודש נובמבר, שבו מתקיימות הבחירות המקדימות במפלגות.
לדברי ריבלין, "יש מאבק אינטרסים קשה בין בעלי הון לבין בעלי יחידות הנופש. בעניין זה, קיימה ועדת הכלכלה דיונים רבים בניסיון לאזן בין האינטרסים השונים. אני חושש כי מופעלים לחצים פסולים על חברי כנסת תוך ניצול אווירת הבחירות, ועלולים להתקבל פתרונות לא מאוזנים, כך שיש למנוע את הדיון לפחות עד סוף החודש".