היסטוריה: במרילנד ומיין אישרו נישואים גאים
מרילנד ומיין אינן המדינות הראשונות בארה"ב שמתירות נישואים של בני זוג מאותו מין, אולם הן הראשונות שעושות זאת בהצבעה עממית של תושביהן ולא במסגרת מהלכי חקיקה או פסיקות של בתי משפט
תושבי מרילנד ומיין עשו הלילה (יום ד') היסטוריה נוספת בארצות הברית, כשאישרו נישואים גאים במדינותיהם. זהו ניצחון חשוב ביותר לתנועה למען זכויות ההומואים והלסביות.
אובמה נבחר לכהונה שנייה - כתבות אחרונות:
- אמריקה בחרה - ברק אובמה לכהונה שנייה
- שוב פילוג: נשיא דמוקרטי, בית נבחרים רפובליקני
- פלורידה שוב חצויה: פער זעום של אלפי קולות
- הכי צמוד שיש: זיכרונות מבחירות 2000 ו-1876
נישואים של בני זוג מאותו מין כבר חוקיים בשש ממדינות ארה"ב ובוושינגטון DC, אולם החוקים המאפשרים אותם אושרו במסגרת בית המחוקקים או בפסיקות של בית המשפט. בהצבעות עממיות, לעומת זאת, נחלו עד היום מובילי המהלך הפסד אחר הפסד: יותר מ-30 מדינות בארה"ב ערכו בעבר משאלים כאלה, ובאף אחד מהם לא אושרו נישואים גאים.
מלבד מיין ומרילנד נערכה אתמול הצבעה בעד ונגד התרת נישואים גאים גם במדינת וושינגטון. במינסוטה נערכה הצבעה על ההצעה לאסור נישואים גאים במסגרת החוקה. במרילנד אישרו תושבי המדינה נישואים גאים ברוב של 52 אחוזים מול 48 אחוזים. כך דיווח העיתון "בולטימור סאן".
חוץ מהבחירות לנשיאות ארה"ב, הצביעו אתמול האמריקנים על שלל סוגיות פוליטיות נוספות: הם בחרו מחדש שליש
מחברי הסנאט (שעם היוודע התוצאות התברר כי נשאר בו רוב דמוקרטי) ואת כל הנציגים בבית הנבחרים (שם שמרו כצפוי הרפובליקנים על הרוב שלהם).
בכמה ממדינות ארה"ב אף בחרו מושלים חדשים. בפורטו-ריקו, שטח חסות שתושביו הם אזרחי ארה"ב אך נעדרי זכויות מסוימות כמו הצבעה בבחירות לנשיאות, הצביעו במשאל עם על השאלה אם להצטרף לארה"ב ולהפוך למדינה ה-51 בה.