שבוע לחימה: נזק של 150 מיליון למפעלי הדרום
מניתוח מחלקת המחקר של התאחדות התעשיינים עולה כי חלה עלייה של 4% בהתייצבות העובדים הבוקר לעבודה במפעלים - 79% מהעובדים התייצבו הבוקר לעבודתם. מחר תקיים ההסתדרות פגישה להסדרת הפיצויים לתושבי הדרום
שבוע לאחר תחילת מבצע "עמוד ענן" היקף הנזקים לתעשייה בדרום עומד על כ-150 מיליון שקל - כך עולה מניתוח מחלקת המחקר של התאחדות התעשיינים.
- 1,240 פגיעות ברכוש מירי טילים
לאחר שאתמול (ב') דווח כי 75% מהעובדים התייצבו לעבודתם במפעלים לעומת התייצבות של 80% שלשום, הרי שהיום חלה עלייה של 4% במספר - 79% מהעובדים הגיעו למפעלם.
הסיבות המרכזיות לפגיעה בפעילות המפעלים: פעילות מקוטעת בשל האזעקות, מחסור בכוח אדם - עובדים שקיבלו צווי 8 וגויסו באופן מיידי למילואים ומחסור בעובדי אדמיניסטרציה, חוסר ריכוז של העובדים בשל האזעקות המוביל לירידה בתפוקה.
הנתונים הפיננסיים מתבססים על דיווח שהעביר סניף דרום של התאחדות התעשיינים על היקף הפעילות של 500 המפעלים באזור הלחימה. חלק מהמפעלים השביתו את פעילותם כליל וחלקם פועלים במתכונת חלקית בלבד כתוצאה מאזעקות ומחסור בכוח אדם.
נתונים אלו לא כוללים נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים, במידה ויתרחשו, ונזקים עקיפים כגון פגיעה במוניטין מול לקוחות בחו"ל, אי עמידה בלוחות זמנים וכדומה.
הפעילות התעשייתית בכל אזור עוטף עזה, שכוללת כ- 70 מפעלים, הושבתה לחלוטין נוכח הלחימה בדרום, מלבד מפעלים שהוגדרו על ידי המדינה כ 'מפעלים חיוניים', כגון מפעלי מזון. בכ- 430 מפעלים בכל אזור הלחימה, ברדיוס של כ-40 קילומטר מעזה, הייצור נפגע קשות ומתנהל תחת אש לסירוגין.
מחר: פגישה להסדרת הפיצויים לתושבי הדרום
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, הודיע היום בישיבת ההנהגה של הארגון, שעסקה במצב הביטחוני, כי מחר תתקיים פגישה בין נציגי ההסתדרות, משרד האוצר ולשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, שמטרתה להסדיר את הפיצוי הכספי לתושבי הדרום ולהבטיח את שכרם של העובדים הנעדרים.
בישיבה ייטלו חלק מלבד ניסנקורן גם יו"ר רשות המיסים דורון ארבלי, מנכ"ל לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, אמיר חייק ונציגים נוספים של הצדדים.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר בישיבת ההנהגה כי "עלינו לדאוג לכך שעובד שנאלץ להיעדר מהעבודה עקב ירי הטילים פרנסתו לא תפגע".
כזכור, בסבב הלחימה הקודם, בתחילת השנה, בעקבות פניית יו"ר ההסתדרות לשר האוצר, הגיעו האוצר, ההסתדרות והמעסיקים להסכמה לפיה משרד האוצר ישפה מעסיקים שעובדיהם נעדרו מהעבודה והמעסיקים ישלמו את מלוא השכר לעובדים אלה. מדובר בעובדים, שלהם ילדים עד גיל 14, ושנאלצו להיעדר מהעבודה עקב סגירת מוסד החינוך על-פי הנחיית פיקוד העורף או על-פי החלטת הרשות המקומית.