העימות מחריף: יחימוביץ' ביטלה פגישה עם פרץ
פרץ התכוון לשוחח עם יו"ר העבודה ולהציג בפניה את דרישותיו בנוגע לישיבה בממשלת נתניהו - אולם בשל הביקורת שהשמיע, הפגישה נדחתה. עם שאר הבכירים, יחימוביץ' דווקא תיפגש
המאבק הפנימי במפלגת העבודה נמשך: הבוקר (א') החלה יושבת ראש העבודה שלי יחימוביץ' לקבוע פגישות עבודה מסודרות עם הח"כים שנבחרו ברשימתה, אולם בסביבתה אומרים כי היא אינה מתכוונת לעשות זאת בכל הנוגע למי שנבחר למקום השלישי ברשימה ומי שנחשב יריבה הפוליטי, ח"כ עמיר פרץ.
בחירות 2013 - כל הדיווחים בחדשות ynet
מאז יום שישי, דקות אחדות לאחר שהורכבה הנבחרת של מפלגת העבודה, דרש פרץ מיחימוביץ' להתחייב בפומבי לכך שלא תשב בממשלה אחת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. יחימוביץ' סירבה להצהיר זאת באופן חד משמעי ופרץ בתגובה הודיע כי מבחינתו ישיבה בממשלה כזו היא קו אדום.
בנוסף, ביקר פרץ את העובדה שמפלגת העבודה בראשותה של יחימוביץ' קורצת לקולות הימין ונמנעת מלהגדיר עצמה מפלגת שמאל. הוא דרש לחדד את הקווים המדיניים ואמר כי אסור לשכוח שמפלגת העבודה היא המובילה של מחנה השלום.
פרץ: זהו לא מאבק פנימי
דברי הביקורת של פרץ נגד יחימוביץ' עוררו ביקורת גם בסיעה. אמש קרא המזכ"ל חיליק בר לאחד את השורות ולא לתת לפלגנות מקום בסיעה. גם חבר הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג יצא להגנתה של יחימוביץ' ואמר כי עמדתו של פרץ אינה עמדת הסיעה.
במהלך סוף השבוע הודיע פרץ כי בכוונתו להיפגש עם יחימוביץ' ולהציג בפניה את דרישותיו אולם הבוקר התברר כי בשל הביקורת הפומבית שהשמיע, יחימוביץ' דחתה את הפגישה.
פרץ הבהיר בתגובה: "במסע הבחירות הודעתי בכל מפגש ואירוע מפלגתי כי מבחינתי ישנם נושאים שצריך לחדד, והראשון שבהם הוא הנושא המדיני. מפלגת העבודה חייבת להכין תוכנית שלום מפורטת ולהציגה בפני הציבור". עוד הוסיף: "מפלגת העבודה צריכה לומר בקול ברור וחד משמעי כי לא תצטרף לממשלת נתניהו-ליברמן. שתי אמירות אלה מופנות כלפי הליכוד וכלפי מדיניותו, ואין שום טעם להפוך זאת למאבק פנימי".
ביחס לפגישה המיוחלת עם יו"ר המפלגה אמר: "אני מקווה כי תתקיים פגישה בקרוב כדי שנוכל ללבן את העניין, ואני מקווה להצליח לשכנע אותה שהשלום הוא נכס אלקטרולי ולא נטל אלקטורלי. אין שום סיבה לוותר על תפקידה ההיסטורי של מפלגת העבודה כמנהיגת מחנה השלום".