רשימת קדימה: ישראל חסון שני, פלסנר שלישי
אחרי ששלושה בכירי המפלגה הודיעו היום על פרישתם מהחיים הפוליטיים, פרסמה הוועדה המסדרת של קדימה את צמרת הרשימה לכנסת. שלוש נשים שובצו בעשירייה הראשונה
עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet
כל החדשות הכי חמות - גם בעמוד הפייסבוק
בהמשך הרשימה דורגו זאב בילסקי, רונית תירוש, שי חרמש, יובל צלנר, דורון אביטל, מרינה סולודקין, חברת הכנסת לשעבר אתי לבני ואכרם חסון. צמרת הרשימה הורכבה על-רקע הסקרים שמנבאים לקדימה כישלון מוחץ בבחירות.
בשבוע האחרון ירדה המפלגה הגדולה בכנסת מנכסיה. אחרי פרישת השביעייה לטובת "התנועה" של ציפי לבני ופרישת בכירים, קבע היום מופז, שעדיין מאמין כי הוא האלטרנטיבה לנתניהו, יחד עם ראש הממשלה לשעב, אהוד אולמרט וראש עיריית עכו שמעון לנקרי את מיקום חברי הכנסת הנותרים, בתקווה להתרומם מעל שני מנדטים שקיבלה המפלגה בסקרים האחרונים.
הסידור גרם לשמחה אצל הממוקמים במקומות הראשונים, שעל פי הסקרים אולי יהיו ריאליים, אולם אכזבה נרשמה אצל השאר, בעיקר אצל תירוש. "היא הלכה איתו שש שנים בטוב וברע והייתה היחידה שהגנה עליו גם בכלי התקשורת וגם בכלל", אמרו מקורביה. "זה תמוה ומוזר שהיא התברגה רק במקום החמישי, אחרי שפרשו הוותיקים והבכירים. שיבוצה לשלישייה הראשונה היה מתבקש".
מי שיכולים לראות עצמם כמרוויחים הגדולים הם ח"כ ישראל חסון, שמקבל בכך דיבידנד על היותו ראש מטה הבחירות, וח"כ פלסנר, שהתבלט בקדנציה האחרונה בשל היותו ראש צוות המשא ומתן בעניין מציאת חלופה לחוק טל. "אני שמח על האמון שניתן בי שמוכיח את חשיבות נושא השוויון בנטל עבור קדימה", אמר פלסנר. "אנחנו יוצאים למאבק לא פשוט עם נבחרת של מתמודדים איכותיים ממלח הארץ, שחשוב שיהיו כמוהם בכנסת".
ח"כ שי חרמש, הנציג היחיד של המושבים והקיבוצים כרגע בכנסת, לא נשמע מאוכזב ממיקומו, אך ציין כי זה רק מדרבן אותו להתחיל לפעול. "אני שליח של ההתיישבות, של עוטף עזה ושל שדרות. מה שאני הולך לעשות כעת זה לצאת מחר בבוקר, לשוט ולהתהלך בארץ. לספר לכל קהל המצביעים של ההתיישבות והקיבוצים שאני במקום השישי ולשאול אותם אם הם מאמינים בזה או לא. זה יהיה המבחן שלי. בקדנציה הקודמת תנועת ההתיישבות הביאה לקדימה 80 אלף קולות. אם הם מאמינים במיקומי, אבקש שיתרמו בכל הכוח לסייע לנציג שלהם להיכנס לוועדת הכספים גם בכנסת הבאה. ואם לא, זו תהיה טרגדיה להתיישבות".
עוד בחדשות ynet:
מוקדם יותר היום הודיעה ח"כ דליה איציק על פרישתה מהחיים הפוליטיים. "לצערי, בשל טונות אגו המרכז והשמאל מפוררים והיכולת להשפיע בעיתוי הזה קטנה ולכן אני לוקחת פסק זמן", אמרה איציק ל-ynet.
איציק הסבירה כי "אני לוקחת פסק זמן מהחיים הציבוריים. אני לא עוזבת אותם. אני אהיה לידם. לצערי הרב בחודשים האחרונים ניסיתי בעמל רב ובמאמצים גדולים לחבר ולאחד את הכוחות. חשבתי שבעת הזו אהוד אולמרט היחיד שתחת כנפיו אפשר היה להוביל את מדינת ישראל לאותם מקומות שחשוב שהיא תגיע אליהם".
גם ח"כ רוני בר-און, יושב ראש ועדת חוץ וביטחון, הודיע ליו"ר המפלגה שאול מופז על פרישתו מהכנסת. ברקע החלטתו של בר-און, מהח"כים הוותיקים והבולטים של קדימה, מצבה העגום של המפלגה בסקרים.
גם השר לשעבר יעקב אדרי העביר למופז החלטה דומה ומסר מצדו כי החלטתו לא קשורה למצב המפלגה בסקרים. בהודעה שפרסם ציין אדרי כי "החלטתי לפרוש מהחיים הציבוריים אחרי מילוי שורה של תפקידים ציבוריים, בהם שר הבריאות, שר הקליטה, השר לפיתוח הנגב והגליל והשר המתאם בין הממשלה לכנסת. הרגשתי תחושת מיצוי והחלטתי לפרוש מהכנסת. קדימה אכן מצויה במצב קשה בסקרים אולם החלטתי אינה קשורה לזה. כבר לפני חודש בשיחותיי עם ראש המפלגה, הודעתי לו שאין לי כוונות להמשיך לכנסת הבאה".