פרשת "אדום אדום": גם באוסטרליה חוקרים
ב"כלבוטק" נחשפו מעשי אלימות של עובדי המשחטה כלפי עגלים ועזים שיובאו. סגן שר החקלאות האוסטרלי הודיע על פתיחת חקירה בשיתוף עם ישראל
כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
סגן שר החקלאות, פיליפ גלייד, אמר לרשת החדשות כי משרדו בודק אם הבקר שתועד בתחקיר, מקורו אכן באוסטרליה. "אנחנו עורכים חקירה בשיתוף עם הרשויות בישראל, שפתחו בחקירה משלהן", אמר.
לאחר פרסום התחקיר על משחטת "אדום אדום" של תנובה, הודיע המשרד להגנת הסביבה כי אנשיו החלו לחקור את המעורבים בפרשה. עמותות "אנונימוס" ו"תנו לחיות לחיות" הגישו תלונה במשטרה וקראו לשירותים הווטרינרים לסגור את המשחטה לאלתר בגין מעשי ההתעללות בחיות. במסגרת התחקיר ששודר, צולמו עובדי המשחטה מנסים לזרז עגלים על ידי שימוש במכשירי הלם חשמליים, נוקטים כלפיהם אלימות פיזית וגוררים אותם באמצעות מלגזה.
במשרד החקלאות טוענים כי בעקבות שידור התחקיר נפתחה חקירה על ידי יחידת הפיקוח על החי והצומח במשרד החקלאות. לדברי המשרד, חידוש שחיטת בעלי חיים במשחטה הותנה בביצוע תדריכי חירום לאנשי המשחטה בכל הנוגע לטיפול בבהמות. כמו כן, אומרים במשרד החקלאות כי מכשירי הלם חשמליים יוחזקו ברשות הרופא המפקח ויותר שימוש בו במקרים קיצוניים ביותר. לדברי המשרד, נשקלת אפשרות להציב במשחטה מצלמות מעקב מרחוק.
עוד נמסר ממשרד החקלאות כי "היום נחקרו כל הנוגעים בדבר במפעל תנובה בבית שאן, וכן בוצע חיפוש במפעל לחיפוש והחרמת 'הכלים' ששימשו לביצוע העבירות, כדוגמת: השוקר, המקלות, החבלים והרצועות, לאחר שאמש בית משפט השלום בטבריה הוציא צו חיפוש למפעל לבקשת משרד החקלאות".
כמו כן נמסר כי ארבעת הרופאים הווטרינריים של בית המטבחיים של תנובה בבית שאן זומנו לשימוע ביום חמישי הקרוב בפני מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות. "הליך השימוע הוא הליך מקדמי בטרם מתקבלת החלטה האם ינקטו צעדים נגד הרופאים הווטרינריים ואם כן אילו צעדים, המאפשר לרופאים להציג את גרסתם לדברים שתועדו במצלמת כלבוטק", נמסר ממשרד החקלאות.
במקביל לשימוע יקיימו השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ביום חמישי כנס חירום של כל מנהלי ורופאי בתי מטבחיים בישראל לצורך ריענון נהלים.
מנכ"ל המותג "אדום אדום" הגיב לממצאי התחקיר וציין כי מנהל המפעל יפרוש לאלתר מתפקידו וכי כל העובדים שלא פעלו על פי הנהלים יפוטרו, וכי בכוונת החברה לפעול להגברת הפיקוח והבקרה בנעשה במשחטה.
במאי השנה אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק להעברת סמכויות האכיפה של חוק צער בעלי חיים ממשרד החקלאות למשרד להגנת הסביבה. בעקבות החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה, הגישה שרת החקלאות, אורית נוקד, ערר על ההחלטה וכעת הדבר נתון לידי החלטת הממשלה.
פעילי עמותת "אנונימוס" תיעדו כבר בקיץ שעבר פריקה של עשרות עגלי בקר, שיובאו מאוסטרליה לישראל בספינת משא והובאו למתקן הסגר באזור צופר ואילות בערבה. לטענת הפעילים, העובדים שתועדו על ידם במתקן ההסגר באזור צופר ואילות, השתמשו באלימות קשה נגד הבהמות במטרה להוריד אותן מהמשאיות אל מתקן ההסגר, בעודם חובטים בהן במקלות עם דוקרנים, וכן נעזרים במכשירי הלם חשמליים כדי לזרז את פעולת ההורדה של החיות.