רגע לפני חידוש הביטוח: שימו לב לשינויים
קיבלתם הצעה להוזלה בביטוח הרכב או הדירה, תמורת ויתור על כיסוי נזקי טבע – שיקלו היטב לפני שאתם מצמצמים את ההיקף הביטוחי
אצל רבים מהמבוטחים, בסוף חודש דצמבר מסתיימת פוליסת הביטוח ויש צורך לרכוש פוליסה חדשה. בין אם מדובר בביטוח רכב או ביטוח דירה, כדי להיות ערים למשמעויות השונות בחידוש הפוליסה.
- הסערה חלפה, הנזקים נשארו: מי יפצה אתכם?
אחד השיקולים המשמעותיים בבחירת הפוליסה הוא המחיר. לא מעט מבוטחים, מבצעים סקר שוק לפני הרכישה - צעד צרכני נבון, אולם כדאי להיות ערים למשמעות ההוזלות.
חלק מחברות הביטוח מציעות ללקוחות פוליסה זולה יותר וזאת תמורת צמצום ההיקף הביטוחי. החיסכון בפרמיית הביטוח לדירות ועסקים ללא נזקי טבע נע בין 10-15% ובביטוח הרכב כ-10% ממחיר הביטוח. כמו כן בחלק מחברות הביטוח ביטול הסעיף הזה מחייב גם ויתור על כיסוי רעידת אדמה.
ניגשתם לבצע ביטוח לרכב, לבית או לעסק ואז אתם מקבלים הצעה מהמבטח להוזיל את הפרמייה ע"י ביטול סעיף נזקי טבע (הידוע בשמו סערה וסופה). לכאורה ההצעה מפתה , אך כדאי לדעת – אי כיסוי שכזה ימנע מכם את הפיצויים לנזקים די שכיחים בעונת החורף.
בביטוח רכב מקיף לא יהיה כיסוי לנזקי הצפה, גם בחניה וגם בנסיעה. לנזקי סערה - עצים כבלים ועמודי חשמל שיכולים "לנחות" על הרכב, אבנים וסלעים מדרדרים. לנזקי ברד לפח המכונית ולשמשות וכן הלאה.
בביטוח הבית לא יהיה כיסוי לנזקי הצפה, לנזקי רוחות - גגות רעפים, פרגולות דודי וקולטי שמש עלולים לעוף כתוצאה מרוחות חזקות. נזקי ברד וכו'.
המציאות מוכיחה כי נזקים מסוג זה אינם נדירים. וכדאי לתת את הדעת לכך לפני שמצמצמים את היקף הביטוח.
בעלי רכב מסחרי - המשקל השתנה
נקודה נוספת אליה כדאי לשים לב בחידוש הרכב נוגעת לבעלי רכב מסחרי. אם נסעתם עד היום ברכב מסחרי, בחידוש הביטוח אתם עלולים לגלות שיש לכם משאית ולשלם הרבה יותר.
בהתאם לתקנות החדשות לביטוח רכב רכוש החל מ-3 באוקטובר השנה, יבוטחו בפוליסה לרכב "פרטי ומסחרי" רכבים עד 3.5 טון בלבד. עד אז ניתן היה לבטח בביטוח זה רכבים עד 4 טון.
חלק מחברות הביטוח העבירו את הרכבים מעל 3.5 טון למסגרת פוליסת משאיות שהיא יקרה הרבה יותר. חלק מחברות הביטוח יצרו מעין "יצור כלאיים" בדמות פוליסה חדשה לרכבים מעל 3.5 טון וחברת ביטוח אחת לפחות, הפסיקה לחלוטין את מכירת הפוליסות לרכבים מעל 3.5 טון.
כל השינויים הללו בוצעו כחלק מתהליך הקיים כבר מספר שנים במדינות שונות בעולם. השינויים לעת עתה יחולו רק בביטוח הרכוש (המקיף) ולא בביטוח החובה. מומלץ אם כן לבחון מה המשמעות הכספית של השינוי הזה על מחזיק הרכב ומה הן האלטרנטיבות.
הכותב הוא מנכ"ל רוזנפלד צבי וליאור סוכנות לביטוח בע"מ