שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

בית הדין קבע: לאחיות מותר להמשיך לשבות

השופטת לא נענתה לבקשת האוצר ולא הוציאה צווי מניעה. "לא ניתן להגיע להסדר", אמרו הצדדים. האחיות הבטיחו כי לא ינטשו את המחלקות. המו"מ בין הצדדים יתחדש בצהריים בירושלים

בית הדין לא נענה לבקשת האוצר, ושביתת האחיות נכנסה ליומה העשירי. שופטת בית הדין לעבודה בתל-אביב החליטה אמש (יום ג') לא להוציא צווי מניעה לאחיות ובכך אישרה להן להמשיך בשביתה. "לא מצאנו לנכון להיעתר לבקשה למתן צווי מניעה", אמרה השופטת אפרת לקסר. היא מסרה כי לאחר שיחות שניהלה עם הצדדים, הודיעו לה האוצר והאחיות כי לא ניתן להגיע להסכם מוסכם כרגע. עם זאת, המשא ומתן בין הצדדים יתחדש בשעה 12:00 במשרדי האוצר בירושלים.

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

האחיות, שהחריפו אתמול את שביתתן ונטשו לכמה שעות את המחלקות, הבטיחו בדיון כי לא יחריפו את העיצומים מעבר למתכונת שבת. הן הפגינו מחוץ לאולם בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב, שם התקיים הדיון בבקשת משרד האוצר לכפות עליהן לשוב לעבודה.

 

אין צווי מניעה: האחיות ימשיכו בשביתה    (כתב: בועז פיילר)

אין צווי מניעה: האחיות ימשיכו בשביתה    (כתב: בועז פיילר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות, הביעה שביעות רצון מההחלטה ואמרה כי המשא ומתן עם האוצר יימשך: "השופטת לא נתנה צווי מניעה וזה חשוב לנו מאוד. המחאה שלנו צודקת, כל הזמן ניצלו את הרגישות שלנו". לעומתה, הממונה על השכר באוצר, עו"ד קובי אמסלם, התאכזב מהודעת השופטת: "קיבלתי בצער את ההחלטה. אנו סבורים שאין מקום לשביתה הזאת, היא מיותרת ופוגעת בציבור החולים ככל שהיא נמשכת".

 

מהאוצר נמסר כי הצדדים ימשיכו היום בשיחות ביניהם והדגישו כי יו"ר הסתדרות האחיות הבטיחה שהן לא ינטשו שוב את המחלקות. "בעת זו, ערב בחירות, מנועה הממשלה היוצאת לקבל החלטות תקציביות כבדות משקל", הסבירו באוצר את עמדתם. גם סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, מתנגד לשביתה: "האחיות צודקות בטענותיהן ואין ספק שיש לשפר את התנאים והשכר. אך העיתוי כעת, לפני בחירות, מונע ביצוע שינוי הכרוך בתוספת תקציב משמעותית".

 

השופטת לקסר מתחה בדיון ביקורת על התנהלות משרד האוצר. היא פנתה לממונה על השכר באוצר ואמרה: "לא יכול להיות חצי הריון. אתה מנהל משא ומתן למרות שמדובר בערב בחירות. איפה הגבול?". עו"ד אמסלם השיב: "המשא ומתן מנוהל במידת האפשר, לטווח הרחוק מדובר במאות מיליונים. היועץ המשפטי לממשלה הנחה להימנע מהתחייבויות כאלו. אנחנו מחויבים לכך".

 

מפגינות בכניסה לבית הדין לעבודה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מפגינות בכניסה לבית הדין לעבודה(צילום: ירון ברנר)

האחיות שובתות. "המחאה שלנו צודקת" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
האחיות שובתות. "המחאה שלנו צודקת"(צילום: ירון ברנר)

 

השופטת המשיכה ללחוץ על אמסלם: "אז אתה יכול להציע משהו מינורי, למה למנוע את הזכות להביע מחאה?" אמסלם השיב: "יש לי מגבלות, כי זו תקופת בחירות". השופטת הגיבה: "לא שכנעת אותי, זה נראה לא טוב. אין קריטריונים, במצב כזה אנחנו מצפים מהמדינה לגלות יותר גמישות". הדיון החל כמה שעות לאחר שפגישה נוספת בין נציגי האוצר לנציגי הסתדרות האחיות הסתיימה ללא כל התקדמות. מחוץ לאולם צעקו האחיות המפגינות: "ביבי תתעורר, האחיות שוות יותר".

 

"אני מקווה שהסיבה למצב היא לא בגלל שהרוב נשים"

כמו בבית החולים, גם בהפגנה מול בית הדין רוב המפגינים היו למעשה מפגינות - אחיות - שמתלוננות על עבודה קשה בשכר נמוך. הן מתלוננות בדומה לעובדים בהוראה ובעבודה הסוציאלית - עוד תחומים שבהם רוב העובדים הן נשים. שאול זכאי, יו"ר ועד האחים והאחיות באיכילוב, שהגיע אף הוא לבית הדין, הסביר: "בסקטור הזה הרוב נשים, אני מקווה שזו לא הסיבה למצב. אני לא מאמין שהמצב של האחים והאחיות הוא כזה בגלל שהרוב נשים".

 

ההחרפה בשביתה: אתמול האחיות נטשו את המחלקות    (צילום: יהונתן צור,מוחמד שינאווי, אבישי זיגמן )

ההחרפה בשביתה: אתמול האחיות נטשו את המחלקות    (צילום: יהונתן צור,מוחמד שינאווי, אבישי זיגמן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופיר, בן 40, הוא אח מוסמך באסף הרופא. "אני לא חושב שהבעיה היא שהרוב במקצוע הן נשים, הבעיה היא עניין של כסף", הוא סבור, אחרי 9 שנות עבודה במקצוע. "המצב די מגוחך, לא יכול להיות שלמדתי ארבע שנים, השקעתי כספים ואני מגיע למשכורת כזו - אחרי חמש משמרות, שבתות, לילות וחגים. מציל מרוויח יותר ממני על חמישה חודשי עבודה בשנה. אף אחד לא רוצה לעבוד בזה בגלל המשכורות. אני מחליף חיתולים ומתוגמל בצורה ביזיונית. בחרתי במקצוע כי רציתי לעבוד במקצוע של נתינה ולכן רוב הסיכוי שאשאר בו".

 

מוטי גלנץ, אח חדר מיון בבית חולים בני ציון בחיפה, סבור אף הוא כי השכר הנמוך אינו נובע מהמאפיינים המגדריים: "אני לא חושב שהמצב הזה נובע בגלל שרוב האחיות הן נשים. מהעלייה הרוסית יש הרבה אחים גברים מוסמכים וכך גם במגזר הערבי. אולי צברים לא תופסים את זה כמקצוע מכובד, אבל לדעתי הבעיה היא שהסקטור מוחלש ומוגבל בגלל הטענה של החזקת חיים בידיים. זה מחייב אותך אתית וקשה לשחק בחיי אדם, ולאו דווקא נובע מהפן המגדרי". 

 

על מנת להמחיש את היקף השביתה פרסמו באוצר את מה שהם מכנים "נזקי השביתה" ובמסגרת זו דווח על ביטול של אלפי ניתוחים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ ועוד הליכים רפואיים אחרים. בין השאר בוטלו כ-300 ניתוחים בסורוקה בבאר שבע, 250 ניתוחים בבילינסון, 360 ניתוחים ברמב"ם ו-200 באיכילוב.


פורסם לראשונה 11/12/2012 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת האחיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים