בריונים במדים
האוהדים הם לא צדיקים גמורים, אבל שוטרים אלימים במגרשים הם בעיה הרבה יותר גדולה. הרשעת שני שוטרים שהכו אוהד ללא סיבה היא מסר חשוב של בית המשפט
החלטת בית משפט השלום בתל־אביב להרשיע שני שוטרים בהכאת אוהד מכבי ת"א ללא סיבה היא בעלת חשיבות בלתי רגילה. לא פעם פונים אליי אוהדים בתלונות שהמשטרה היא שמתגרה בהם ומלבה את היצרים.
עוד ב-ynet ספורט:
כל השערים הגדולים של הסיבוב הראשון בליגת העל בקליפ מיוחד
יש שוטרים שמשתמשים לפעמים בכוח פיזי נגד מתפרעים, אבל גם האוהדים אינם צדיקים גמורים. חוק איסור אלימות בספורט הוציא את השוטרים מהמגרשים לפני שנתיים. בהדרגה התברר שסדרנים אינם תחליף לשוטרים, אף שלא מעט שוטרים שלא בנויים להתמודדות עם אלימות מתייצבים במגרשים כדי לזכות בשעות נוספות. היתרון של השוטרים הללו על סדרנים היא הסמכות שיש להם לעצור מתפרעים. שוטרים אלימים הם בעיה הרבה יותר גדולה.
שנים אני מטיף נגד אוהדים אלימים, שמבריחים מהטריבונות אנשים טובים ומשפחות עם ילדים, אבל שני השוטרים שהורשעו בתקיפה בנסיבות מחמירות של אוהד, ללא סיבה, הם אסון. הבריונים במדים שומטים את הקרקע מתחת לרגלי המשטרה, ובלי משטרה לא יהיה סדר. בשנה שעברה רוב היציעים היו חצי ריקים.
כששחקני הפועל ר"ג ובני־לוד התקוטטו, עשרה מטרים משם ביציע היה שקט. העונה נחנכו אצטדיוני ענק, לפני יומיים הגיעו 28 אלף איש לאצטדיון ר"ג, היה לחץ בקופות, הגישות לאצטדיונים בנתניה ובפ"ת גרועות. שום קבוצה לא תיקח העונה אליפות בפער של 15 נקודות, מחכים לנו דרבים, הולך להיות שמח. יציעים עמוסים הם חבית חומר נפץ, ומי ישמור על ביטחון האוהדים, בריונים במדים? הפעולה הנחושה של המחלקה לחקירת שוטרים ובית המשפט חשובה יותר מאלף שוטרים במגרש.
בין בלו לפניני
למכבי ת"א יש העונה בעיה בכל הנוגע לקליעה מבחוץ. מבלי להיכנס למגבלות תקציב, אם הקבוצה רוצה להצליח בטופ־16, היא חייבת לערוך שינוי או שניים בהרכב. לא צריך להיות גאון כדי לראות את הקשר בין ההשעיה של גיא פניני לפנייה שעשתה מכבי ת"א לדייויד בלו. עכשיו נראה מה תהיה תשובתו של בלו, ואיך זה ישפיע על העונש שיוטל על פניני.
בלו הפך את הקליעה לשלוש נקודות לאחד מכלי הנשק האפקטיביים של מכבי ת"א בעונה שעברה. לשחקן חדש יידרשו כמה שבועות כדי להבין מי נגד מי, וחצי מהטופ־16 יעבור. דייויד בלו וריצ'רד הנדריקס לא זקוקים אפילו ליום אחד של התאקלמות. ולגבי פניני, העונש שהטילה עליו מכבי ת"א כלל קנס של 100 אלף שקל, שייתרם למוסד שהשחקן יבחר. עדיין לא שמעתי לאיזו מטרה או לאיזה מוסד החליט פניני שהכסף ייתרם, וכמו שאתם מכירים אותי, יש לי סבלנות ועמוד שלם בכל יום רביעי.
לא יורדים להגנה
השבוע בוטלו מכסי המגן על מוצרי יבוא שונים, בעיקר ממזרח אסיה. אני לא יודע אם המחירים יוזלו בעקבות ביטול המכסים, אבל זה רק מעלה אצלי תהייה: איך ייתכן שהתחום היחיד שבו המדינה לא רק שלא מגינה על תוצרת ישראל, אלא פוגעת בו בכוונה, הוא הספורט.
ההיגיון אומר שספורטאים תוצרת הארץ ייהנו מהגנת המדינה, ועל ספורטאים זרים יוטלו מסים. בישראל זה עובד הפוך, המסים מוטלים על הספורטאים הישראלים והזרים פטורים ממס. הלובי בכנסת הצליח לבלבל את הח"כים ולמכור להם סיפור שבלי ספורטאים זרים לא נוכל להתחרות באירופה, ושהם ישמשו דוגמה לשחקנים ישראלים. במה קידם אנדלובו את מכבי חיפה ואת הספורט בישראל? במה קידם קיינר־מדלי את מכבי ת"א? חצי מהזרים יושבים על הספסלים. אתם יודעים כמה מסים הם היו צריכים לשלם אילו היו ישראלים? מדינה מתוקנת הייתה נותנת את הפטור ממס לליאור אליהו ומטילה מסים על שרמדיני. וכן, גם על סידיבה ואונאנגה מהפועל ר"ג.
הכל נשאר במשפחה
מנהלי הפועל ירושלים בכדורסל השאירו את אמו של גומא אגייאר מחוץ למלחה, כי היא נקטה הליך משפטי שמנע מהמועדון לשלם משכורות. אבל הסיפור עלול לקבל תפנית, לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים מינה את האפוטרופוס הכללי, פרופ' דוד האן, למנהל הנכסים של גומא בישראל.
כזכור, עקבותיו של גומא נעלמו לפני כמה חודשים, כשיצא להפלגה בספינתו בחופי פלורידה ולא שב. הספינה נמצאה נטושה, ועד היום לא ידוע מה עלה בגורלו. נכון לשעה זו אגייאר נחשב נעדר, ועד לשובו או עד לקביעה משפטית בדבר גורלו והגדרת הזכאים לרכושו, מופקד האפוטרופוס הכללי על ניהול נכסי נעדרים. על פי הודעת משרד המשפטים, האפוטרופוס הכללי יסתייע בעורכי הדין שמייצגים את אשתו וילדיו של אגייאר ואת אמו.
נכון לעכשיו יו"ר דירקטוריון הפועל ירושלים הוא עו"ד יעקב לירז, פרקליטו של גומא. הוא יכול לעשות תוכניות לעונה הבאה ולהשאיר את אמו של אגייאר מחוץ למלחה, אבל יש מצב שניהול הקבוצה יעבור לעורכי הדין שמייצגים את אשתו או את אמו של אגייאר, והדבר האחרון שמעניין אותם זה ניהול מועדון כדורסל ששורף כסף. מה יש לאיגוד ולמינהלת הליגה להגיד בנדון?
הכל פוליטי
לתוצאות הבחירות שייערכו בעוד כמה שבועות תהיה השפעה מיידית על הספורט בישראל. לא רק למי שייבחר וימונה לשר או שרת הספורט, אלא דווקא במישור המוניציפלי. במקומות ריאליים ברשימות המפלגות מופיעים כמה ראשי ערים ומועצות מקומיות. דני עטר, ראש המועצה האזורית גלבוע, היה מחותן ראשי במעבר של גליל־עליון מכפר בלום לגן־נר. ב־23 בינואר הוא יכול להפוך לחבר כנסת מטעם מפלגת העבודה ולהתפטר מראשות המועצה האזורית. איך זה ישפיע על גלבוע/גליל?
בני־השרון הייתה קבוצה משותפת של רעננה והרצליה. אחרי שנחום חופרי החליף את זאב בילסקי בראשות עיריית רעננה, העירייה סגרה את הברז. הרצליה נשארה התומכת היחידה, והקבוצה הפכה לבני־הרצליה. ראש העיר יעל גרמן נמצאת במקום ריאלי (מספר 3 ברשימת "יש עתיד"). אם תעזוב את עיריית הרצליה, מה יהא על התמיכה העירונית בבני־הרצליה? או שאולי הקבוצה תחזור לרעננה, כי השמועות מדברות על חזרה של בילסקי לראשות העירייה. ככה לא בונים קבוצה.