המצרים בחו"ל מצביעים על החוקה, חתונה בקלפי
ביום שבת יילכו מיליוני אזרחים להצביע על החוקה החדשה של הנשיא האיסלאמיסטי מורסי, אך אלה שגרים בחו"ל כבר התחילו להצביע בהמוניהם. "אין לחוקה כל היגיון", סיפרה ל-ynet מצרייה שחיה באחת ממדינות המפרץ על התנגדותה לחוקה שמרחיבה את סמכויות הנשיא. בקטאר התחתן זוג צעיר באמצע ההצבעה
הקרב על פניה של מצרים - סיבוב נוסף: משאל העם על החוקה שהציע הנשיא מוחמד מורסי ייערך בשבת הקרובה במדינה הערבית, אך הוא כבר יצא לדרכו עבור אזרחי המדינה שחיים מחוץ לארץ הנילוס.
עוד חדשות בעולם :
צפו: "כמו תמונות של היקום כשהיה תינוק"
מהפך: לא-לבנים יהיו רוב בארה"ב עד 2060
"המרגל הרוסי שהורעל למוות היה סוכן משולש"
כ-586 אלף בעלי זכות בחירה החלו להגיע לקלפיות בשגרירוית מצרים ברחבי העולם כדי להשתתף במשאל עם על טיוטת החוקה החדשה שסעיפיה מהווים סלע מחלוקת גדול ביותר בין הזרמים החילוניים במצרים לבין הזרמים האיסלאמיסטיים. בסך הכול עומד מספר הנציגויות הדיפלומטיות שבהן יוכלו אזרחי מצרים בנכר להצביע על יותר מ-150.
התחתנו ב-12.12.12 במהלך הצבעה במשאל העם. צפו
ההצבעה במשאל העם של אזרחי מצרים מחוץ למדינה נדחתה מיום שבת האחרון לאתמול והיא אמורה להימשך עד ליום שבת, היום שבו תחל כאמור ההצבעה על החוקה בתוך מצרים עצמה. ביום הראשון להצבעה השתתפו יותר מ-20 אלף בני אדם כשבכווית נרשם מספר המצביעים הגבוה ביותר.
מצרי בישראל: "החוקה הראשונה שבה נקבע שכר מינימום"
גם בשגרירות מצרים ברחוב בזל בתל אביב נפתחה קלפי לטובת אזרחי מצרים שחיים בישראל. אחד מהמצביעים במקום היה הישאם פריד בן ה-42, שדרן מצרי ברדיו "א-שמס" בנצרת שחי בישראל מאז 1995. בשיחה עם ynet אמר פריד כי מבין הסיבות שגרמו לו להצביע בעד החוקה הם "משום שמדובר בחוקה הראשונה שגובשה על ידי נציגי העם המצרי על שלל השקפותיהם בניגוד לחוקות הקודמות. זו החוקה הראשונה שבה כהונתו של הנשיא מוגבלת לארבע שנים. זו החוקה הראשונה שנקבע בה שכר מינמום ופנסיה מובטחת כדי להבטיח חיים הגונים לכל אזרח. זו החוקה הראשונה שמכבדת את זכויותיהם של הלא מוסלמים, כלומר היהודים והנוצרים".
הוא הסביר כי "האופוזיציה במצרים לא מתנגדת לחוקה, אלא למורסי, וכל מה שמורסי עושה או אומר, הם עושים ואומרים את ההיפך. בגלל העובדה שמורסי בעד החוקה, אז הם נגד". כמו כן, הוא ביקש להבהיר: "אני לא רוצה שיהיה משטר דתי במצרים כמו באיראן או סעודיה ואני לא הצבעתי בכלל למורסי בבחירות לנשיאות".
"הסכמתי לחוקה למען מצרים"
בקטאר נרשם אתמול רגע משעשע כשזוג צעיר שבחר להתחתן ב-12.12.12 עשה זאת דווקא בקלפי שבה הצביעו אזרחים מצרים על החוקה. הזוג המצרי סיפר כי הוא הצביע בעד החוקה ואמר שהוא רואה בה את תחילת היציבות במצרים. "הסכמתי לחוקה למען מצרים ולא בשביל נשיא מסוים או אמונה מסוימת, הסכמתי כדי להגן על מצרים וכדי שהיא תישאר בטוחה ויציבה", אמר החתן.
אזרחית מצרים שמתגוררת באחת במדינות המפרץ וכבר הספיקה להצביע במשאל העם אמרה ל-ynet שהיא הצביעה "לא גדול לחוקה" והוסיפה: "אין לחוקה כל הגיון". היא נימקה את צעדהּ בכך שאין בחוקה חובה למנות סגן לנשיא, אחת הדרישות של אנשי המהפכה.
היא הלינה על כך שבחוקה המוצעת מוענקים לנשיא סמכויות נרחבות: הוא יכול למנות את כל ראשי מנגנוני הביקורת שתפקידם לבקר את פעולותיו ואת פעולות הממשלה; הוא יכול למנות את קציני הצבא ולהדיח אותם ללא הגבלה;
הוא יכול למנות את ראש הממשלה מבלי שגובשו קריטריונים לבחירת ראש הממשלה; הוא יכול להכריז על מצב חירום לאחר הסכמת הממשלה ולאחר מכן להעביר את הסוגיה להצבעה הפרלמנט ולא להיפך.
מה עוד הפריע לה? אין אזכור למשל לעצמאות של הרשויות השיפוטיות, אף על פי שזו הייתה דרישה ציבורית; בוטל הסעיף שאוסר על מכירת האדמות בחצי האי סיני; בוטל הסעיף שאוסר על חכירת תעלת סואץ ועוד. היא גם קראה לאזרחי מצרים להצביע במשאל העם משום שדבר זה יקבע עד כמה תהיה גדולה המהפכה השנייה נגד הנשיא מורסי. "גם אם החוקה תאושר וגם אם לא תהיה מהפכה, התוצאה רק תקבע עד כמה המהפכה תהיה גדולה", היא אמרה.