האחות לא זיהתה תסחיף ריאתי ואתי בת ה-38 מתה
כך טוענים בני משפחתה של אתי יוסבאשוילי שמתה בביה"ח רמב"ם לאחר ניתוח להפסקת הריון חוץ רחמי. לטענת המשפחה, שתובעת מבית החולים 1.2 מיליון שקלים, הרופאים לא נתנו לה מדללי דם כפי שנדרש ולא זיהו בזמן שיעול שהעיד על התסחיף
אסתר (אתי) יוסבאשוילי בת ה-38 מקרית ביאליק הגיעה לבית החולים רמב"ם במטרה להפסיק הריון חוץ-רחמי. אך רשלנות רפואית, כפי שטוענת המשפחה, הובילה לכך שהיא מתה מספר ימים לאחר מכן מתסחיף ריאתי. כעת, שלוש וחצי שנים לאחר מותה, תובעים בני משפחתה את המדינה ובית החולים בטענה כי התרשלו ולא אבחנו בזמן שהיא סובלת מתסחיף ריאתי ומקריש דם ברגלה, בעקבות הניתוח. סכום התביעה, שהוגשה בימים האחרונים לבית המשפט המחוזי בחיפה, עומד על כ-1.2 מיליון שקלים רק על הנזקים המיוחדים, והתובעים דורשים בין השאר פיצויי עונשין.
יוסבאשוילי הייתה בת 38 כאשר נישאה, ומספר חודשים לאחר מכן הרתה. זמן קצר לאחר תחילתו של ההריון אבחנו רופאים מבית החולים רמב"ם כי מדובר בתאומים, וכי אחד מהם נמצא מחוץ לרחם. האישה נותחה ועל פי כתב התביעה, שהגישו עורכי הדין אילן ארז ואייל שטייניץ, עולה כי בניתוח הוסרה אחת החצוצרות כתוצאה מקרע ואילו ההריון התקין הושאר.
שלושה ימים לאחר הניתוח החלה יוסבאשוילי להשתעל, אולם לטענת המשפחה האחות בבית החולים
קבעה כי מדובר ב"התקררות" ולא דיווחה על השיעול לרופאים. "באותן שעות ארוכות המנוחה שכבה במיטתה כשהיא סובלת מכאבים, מתקשה בניידות, סובלת משיעול קשה ותלונותיה ותלונות בני משפחתה נופלות על אוזניים ערלות", נטען בכתב התביעה. עוד נטען כי באותן שעות "מתהווה בגופה של התובעת תחסיף ריאה חריף, פקקת קשה בווריד הרגל, ומצבה הולך ומחמיר".
ד"ר מרים קוויט, מומחית מטעם התביעה, קבעה בחוות דעתה כי השיעול היה סימן ראשון לתחסיף שנוצר, וכי בירור בידי רופא היה מוביל לאבחונו, דבר שהיה מאפשר טיפול בנוגדי קרישה. עוד טענה כי בכל ניתוח גדול, כפי שבוצע ביוסבאשוילי, יש לתת נוגדי קרישה או להורות על שימוש בגרבי לחץ, בכדי למנוע היווצרות קריש דם ברגל. "שומה היה על הנתבעים לתת למנוחה, לפחות ביממה הראשונה לאחר הניתוח, מדללי דם ונוגדי קרישה, אשר היו מביאים להפחתת הסיכון להיווצרות הפקקת ו/או התסחיף הריאתי, באופן דרסטי, ולמניעת מותה של המנוחה".
ארבעה ימים לאחר הניתוח שוחררה האישה לביתה, למרות שהמשיכה להשתעל ולחרחר. בבוקר שלמחרת הבחין בעלה כי היא נושמת בכבדות והזעיק צוות מד"א. הצוות מצא אותה מחוסרת הכרה ובתום פעולות החייאה ממושכות נקבע מותה. בתביעה נטען כי הבעל סובל מפוסט-טראומה עקב העובדה שרעייתו נפטרה בזרועותיו.
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה כי הם משתתפים בצער המשפחה וכי "המחלקה המשפטית בבית החולים רמב"ם טרם קיבלה את כתב התביעה לידיה. לכשיתקבל נלמד את פרטי המקרה ונגיב בבית המשפט, כמקובל".