חושבים ירוק
על הגג הם בנו מערכת סולארית לחשמל, את הרכב החליפו להיברידי ולכל בני המשפחה יש אופניים - הכירו את משפ' ליטמן מגשר הזיו, שבגמר תחרות "המשפחה הירוקה של המדינה"
משפחת ליטמן
אמא יהודית | אבא צבי | הילדים אלמוג, גל וים | גרים בקיבוץ גשר הזיו
מי אנחנו: יהודית (46) אחות טיפת חלב, צבי (50) מנהל איכות סביבתי במפעל, אלמוג (23) סטודנט למדעי הסביבה במכללת תל חי, גל (17) תלמיד י"ב במגמה למדעי הסביבה בבית הספר סולם צור בגשר הזיו, ים (5) בגן.
איפה אנחנו גרים: וילה בהרחבה הקהילתית של קיבוץ גשר הזיו. בחצר בריכת דגים וצפרדעים וגן ירק עם עצים ותיבת קינון לציפורים.
- רוצים להכיר עוד משפחות ירוקות? כנסו לעמוד "המשפחה הירוקה"
המהפכה הירוקה שלנו: יהודית: "נולדתי במושב ושם התחיל החיבור לאדמה ולסביבה. כיום המודעות מושרשת בחיי היומיום של המשפחה שלנו. הבן הקטן כבר נולד לתוך זה."
החיים בירוק: משפחת ליטמן חושבת לפני שהיא עושה. כשבנו את הבית תיכננו מראש מערכת לאיסוף מי המקלחת, מכונת הכביסה והכיורים, שמסננת את המים ומשקה בהם את הגינה. על הגג הם בנו מערכת סולארית שמספקת חשמל, ואת הרכב החליפו לפני שנה וחצי להיברידי.
לכל בני המשפחה יש אופניים
מחוץ לבית המשפחה יש מתקני מיחזור לאיסוף פלסטיק, זכוכית, נייר ופחיות שימורים, ופעם בחודש הם מעבירים את המיכלים למרכז מיחזור אזורי שהקים הבן אלמוג בבית ספר סולם צור שבו למד. לכל בני המשפחה יש אופניים, ואלמוג גם רוכב במסגרת תחרותית. יהודית רוכבת פעמיים בשבוע לעבודה מרחק של עשרה ק"מ.
יהודית: "את השמן מהבישול והטיגון אנחנו אוספים לבקבוקים, וחוץ מזה אוספים גם סוללות ואת הטונרים של המדפסות. על כל הברזים יש לנו חסכמים וכל הנורות חסכוניות. את הרהיטים אנחנו קונים מסנדוויץ' או מסיבית ולא מעץ מלא. לסופר אנחנו הולכים עם סלי בד וקונים רק מה שצריך."
בני משפחת ליטמן מצטיינים גם במעורבות חברתית: הם היו שותפים למאבקים סביבתיים כמו המאבק על חופי בצת ואכזיב, והבן אלמוג הקים ועדה לאיכות הסביבה ביישוב, שדאגה להצבת מיחזוריות לבקבוקים ולמתקנים לאיסוף עיתונים, דיסקים וסוללות. הוועדה אחראית גם ליוזמות מיוחדות לעידוד השמירה על הסביבה כמו ימי ניקיון והקרנת סרטים סביבתיים. את קירות הבית מפארות תעודות הוקרה שקיבלו בני המשפחה על פעילות למען הסביבה.
מתי הכי קשה: יהודית: "זו מלחמה בלתי פוסקת, וגם יקרה. רכב היברידי יקר בעשרות אלפי שקלים מרכב רגיל, מוצרים חשמליים בעלי דירוג סביבתי יקרים יותר, וכמובן גם המזון יקר יותר."
שורה תחתונה: "להשתדל בכל יום בחיים להיות יותר סביבתיים מביום שקדם לו."
הטיפים הירוקים שלנו
.1 פתחו קבוצה בפייסבוק לשיתוף מוצרים מיד שנייה. מה שאתם לא צריכים יכול להיות שימושי מאוד למישהו אחר.
.2 פתחו קבוצה גם לשיתוף טרמפים. תתפלאו כמה אנשים נוסעים בכיוון שלכם בכל יום.