שתף קטע נבחר

 

מכינים לכם קלפיות: "יש מספיק פתקים"

ועדות הבחירות האזוריות משלימות את היערכותן הנרחבת. דוד שאחראי על אזור רמת גן ממליץ להצביע בצהריים, מזכיר מושב חצב לא ממש מתרגש כי "התוצאות צפויות" ואורלי שמרכזת את הנעשה בצפת וסביבותיה משננת רק מילה אחת: "לוגיסטיקה"

עם כל הכבוד לבליץ הסופי של מועמדי הרשימות השונות לכנסת, ניתן היה להבחין היום (א') במאמץ האחרון שמשקיעים במקביל אנשי ועדת הבחירות והרשויות המקומיות. ברחבי הארץ נשלמות ההכנות שכוללות את פיזור הקלפיות, הפרגודים, הפתקים וספרי הבוחרים. "ניסיון העבר מלמד שיש כאלו שמעלימים פתקים בבואם להצביע", סיפר דוד זילכה - האחראי על אזור רמת גן בוועדת הבחירות המרכזית.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מכינים את הקלפיות ליום הבוחר    (צילום: עידו בקר ורועי עידן)

מכינים את הקלפיות ליום הבוחר    (צילום: עידו בקר ורועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אנשי הוועדה באזור רמת גן כמו גם שאר מקביליהם עסוקים בכל הנושא הלוגיסטי. לדברי זילכה, "יש לנו 208 קלפיות ב-56 ריכוזים בעיר, בבתי ספר, מוסדות ציבור ומתנ"סים. מספר קלפיות נעולות היטב באגף החינוך של העירייה. מנובמבר גייסנו סדרנים ומזכירי קלפי. ביום הבחירות אתמקם במשרדי העירייה וערב לפני הבחירות נוציא את הציוד ונפזר אותו בכיתות".

 

"הולכים לראות את המדגמים" 

ההצבעה ברחבי הארץ תחל ביום שלישי בשעה 7:00 בבוקר ותסתיים ב-22:00 בלילה. ביישובים קטנים ההצבעה תיערך בין 8:00 בבוקר ל-20:00 בערב. ראש הוועדה האזורית זילכה ציין

 כי "הכנו פתקים רזרביים בכמויות גדולות, כך שאין מצב שייגמר. נבדוק ביום הבחירות כל הזמן שיש מספיק פתקים".

 

זילכה מבצע את עבודתו בוועדה זה 25 שנה. "יש מתח מסוים מ-6:00 בבוקר עד שהכול מתחיל, אחר כך זו שגרה", הוא אומר ומעביר מסר לציבור: "אני ממליץ להגיע בשעות הצהריים, אז יש פחות עומס. יש כאלה שמשכימים קום ומחכים משעה 7:00 בבוקר וגם בערב יש קצת עומס עד בערך 21:30, אחרי זה כולם הולכים לראות את תוצאות המדגמים. לי חשוב שהכול יעבור בשלום ושתצביעו נכון".

 

"חשוב שתצביעו נכון". זילכה (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
"חשוב שתצביעו נכון". זילכה(צילום: עופר עמרם)

 

במושב חצב שנמצא בתחום המועצה האזורית באר טוביה שומרים את הציוד לקלפי מעל ארון הציוד במועדון המקומי. "יש לנו במושב שתי קלפיות וביום שלישי בבוקר יסדרו את הפרגוד, את הפתקים ואת התיבות", סיפר מזכיר המושב בני אלבז. "זו מערכת בחירות ראשונה שלי כמזכיר, אבל היא לא מרגשת בכלל. התוצאות צפויות, כך שלא משנה בכלל כמה פתקים קיבלנו מוועדת הבחירות. חשוב לי להגיד בכל זאת: לכו להצביע".

 

גם בוועדת הבחירות האזורית של צפת וסביבתה נשלמות ההכנות לקראת יום שלישי. מנהלת הוועדה אורלי אלמקייס מסכמת את הפעילות במילה אחת: "לוגיסטיקה". 91,742 בעלי זכות בחירה רשאים לפקוד את 185 הקלפיות שפרוסות ב-83 יישובים באזור. הוועדה האזורית פועלת זה שלושה חודשים בבניין ששימש בעבר את משרד הבריאות. כעת אפשר למצוא במקום לוחות שעם שעליהם נתלו ערימות דפים.

 

"נבדוק שהכול נמצא". אלמקייס (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
"נבדוק שהכול נמצא". אלמקייס(צילום: אביהו שפירא)

 

ביום שלישי בלילה יגיעו לוועדה כל הקלפיות לאחר שייספרו פתקי ההצבעה בעמדות ההצבעה האזוריות. מנהלת הוועדה האזורית אלמקייס אמרה כי "את פתקי ההצבעה שיתקבלו כאן יארזו בשקים, זה עובר רישום קפדני בוועדות. יש כאן 12 ועדות קבלה שיקבלו בידיהן קלפיות שנספרו וועדת חריגים אחת למקרה שיימצא חוסר איזון בספירת הקלפי. היום נבדוק שכל הציוד נמצא בקלפיות".

 

ההכנות באילת (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
ההכנות באילת(צילום: מאיר אוחיון)

 

באילת החלו עובדי מחלקת הרכש והלוגיסטיקה של העירייה לפזר את הקלפיות בבתי הספר. מדובר על כ-90 קלפיות רגילות ו-10 קלפיות נוספות שנגישות לנכים. קלפיות יועברו גם לבית החולים יוספטל בעיר לטובתם של המאושפזים. איציק חי, מנהל מרחב אילת בוועדת הבחירות האזורית, סיפר כי גם אבות הבית של בתי הספר גויסו לעבודה בקלפיות שמוצבות בבתי הספר. "אנחנו מוכנים", הבטיח חי.

 

מנהל ועדת הבחירות האזורית, גבי כץ, ציין כי גם אצלו נערכו זה שלושה חודשים לכל הקשור במיקום הקלפיות ובהדרכות למזכירים ולשאר בעלי התפקידים. המטה המרכזי של אזור אילת ממוקם במתנ"ס בית רובין בעיר, שם ייקלטו התוצאות ממזכירי הקלפיות ברחבי העיר.

 

שולחנות ושיפודים

גם בוועדת הבחירות המרכזית מוכנים לבחירות המודרניות ביותר אי פעם. מסדרונות הכנסת מולאו כיסאות, שולחנות ושיפודים שעליהם ייספרו קולות המעטפות הכפולות. לראשונה בהיסטוריה, ועדת הבחירות תשתמש בטכנולוגיה חדשנית לספירת הקולות במעטפות הכפולות - קולות החיילים, השוטרים, הסוהרים והאסירים, נציגויות בחו"ל ומאושפזים בבתי החולים. בסך הכול מדובר ב-10,227 קלפיות לא כולל הקלפיות בצה"ל.

 

תחילה הוועדה תקבל את המעטפות הכפולות ותסרוק טפסים מיוחדים למחשב ובאמצעותו יוכלו לבדוק מי הצביע באופן כפול. הדפים שייסרקו למחשב יכללו את כל המצביעים והבדיקה תקצר משמעותית את זמן הבדיקה של יותר מ-250,000 קולות של מעטפות כפולות.

 

הכול מוכן בוועדת הבחירות המרכזית (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הכול מוכן בוועדת הבחירות המרכזית(צילום: גיל יוחנן)

 

"במקרים שיימצאו הצבעה כפולה יועברו לוועדת משנה של הוועדה לצורך המשך טיפול", מסבירה מנכ"לית הוועדה אורלי עדס. "אם מדובר בחיילים זה יועבר לטיפול מצ"ח, ואזרחים

יועברו לטיפול המשטרה".

 

בוועדה השיקו לראשונה אפליקציה שתעלה לאתר האינטרנט שלה ביום הבחירות ובה כל אזרח יוכל להתעדכן בטלפון הנייד שלו בתוצאות הבחירות בזמן אמת בכל 10 דקות.

 

התוצאות הכמעט סופיות צפויות ביום רביעי לפנות בוקר. שבוע לאחר מכן יימסרו התוצאות הסופיות בהחלט לנשיא המדינה. "אני מקווה שנחצה בבחירות האלו את גבול 70 אחוזי הצבעה", הביעה עדס תקווה. "בואו להצביע".

 

בהכנת הכתבה השתתפו תלם יהב, גלעד מורג, נרי ברנר, מאיר אוחיון ומאור בוכניק
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
"יש פתקים רזרביים". ההכנות באילת
צילום: מאיר אוחיון
"בואו להצביע". עדס
צילום: גיל יוחנן
מומלצים