מאושפזים בחדר אוכל: "הרפואה בפיגור של עשור"
חדר האוכל בבית החולים לניאדו הוסב לחדר אשפוז נוכח העומס במחלקות, והתפוסה עומדת על 155%. מנהל בית החולים: "אי אפשר להתמודד". משפחות החולים: "אמא מבקשת שנכסה אותה כדי שלא יראו אותה ככה. יש לנו טענות רק לממשלה"
חדר האוכל הפך לחדר אשפוז: העומס בבתי החולים נמשך. בבית החולים לניאדו בנתניה נרשמה היום (ב') תפוסה של 155% בעקבות תחלואת החורף, והיא באה לידי ביטוי בעומס רב במחלקות האשפוז ובחדר המיון. "קשה מאוד להתמודד, אי אפשר להתמודד", התריע מנהל בית החולים, ד"ר אבינועם שקולניק. "מדובר בפיגור של עשר שנים במגזר הבריאות הציבורית בכל הקשור למספר המיטות ולצוותים הרפואיים. מי שינהל את המדינה עכשיו יצטרך לתת את דעתו גם על הרפואה הציבורית".
מערכת הבריאות בקריסה - דיווחים נוספים בחדשות ynet:
העומס בבתי החולים: 'אנשים מקללים את האחיות'
תפוסת שיא בבתי החולים: "אל תגיעו למיון"
מסדרונות בית החולים לניאדו מלאים במיטות אשפוז. גם חדר האוכל והכניסה אליו הוסבו לחדרי חולים. באופק כלל לא נראה פתרון - לחדר המיון לא מפסיקים להגיע חולים. שלוש מחלקות פנימיות בבית החולים אמורות להכיל 90 מיטות, אך בפועל מאושפזים במקום 44 חולים מעל התקן.
שקולניק הבהיר: "העומס גדול וכולו נופל עלינו, על הצוות המקצועי בבית החולים". יהודית גז הסועדת את אמה בת ה-80 סיפרה ל-ynet: "אתמול הגענו עם אמא למיון בשעה 18:00 בערב ורק בשעה 2:00 בלילה מצאו לנו מקום במחלקה. מאז אנחנו פה, במסדרון", אמרה. לכל אורך המסדרון מוצבות מיטות עם חולים.
גז הוסיפה: "אנחנו רואים את הצוות במחלקה תחת עומס, אבל הם משתדלים לטפל בכולם. לנו קשה אבל לאמא יותר קשה. לא נעים לה לשבת ככה במסדרון כל הזמן. היא מבקשת שנכסה אותה שלא יראו אותה ככה, היא מתביישת לשכב כאן. אנחנו לא יודעים מתי היא תשתחרר". עוד הדגישה: "אין לנו טענות לצוות אשר עושה מעבר ליכולתו כדי לטפל בכולם. יש לנו טענות לממשלה שלא עושה מספיק ומביאה אותנו למצב שאנחנו צריכים להיות מאושפזים במסדרון".
לבית החולים לא מפסיקים להגיע חולים ובעיקר קשישים הסובלים מסיבוכי השפעת. למרות העומס, בבית החולים החליטו לא לסגור לפי שעה את חדר המיון לקבלת חולים ואמרו כי כל מי שיגיע יטופל ויאושפז.
עומס של 155% נרשם גם במחלקת הילדים. בשעות הצהריים אמנם שוחררו כמה מהמאושפזים, אך במקומם נכנסו אחרים. מנהל מחלקת ילדים ד"ר יעקב שכטר אמר: "התקן שלנו הוא 28 ילדים. הבוקר היו 33 ילדים חולים מאושפזים. אנחנו עובדים מאוד קשה, מטפלים בכולם בתנאים קשים. אנחנו גם מבינים שקשה להורים ולילדים לשהות בתנאי עומס כאלה. אנחנו משתדלים לזרז שחרור של ילדים במידת האפשר אבל כל הזמן ממשיכים להגיע ילדים לאשפוז". לדבריו, הילדים שמגיעים לאשפוז סובלים לרוב מדלקת ריאות וברונכיטיס, מחלות שלוקים בהן כתוצאה מסיבוכי השפעת.
גם בבתי חולים אחרים נרשם היום עומס גדול. אסתי רבין (35), אחות בחדר המיון בוולפסון, סיפרה: "אנחנו חשופות ללחץ ולתסכול של המטופל ואנחנו הראשונות שמקבלות אותו אחרי שכבר עבר טרטורים". לתחושתה, בית החולים נמצא בשיא של קבלת חולים: "ימים קשים עוברים עלינו. יש אלימות מילולית ואיומים בנוסף לקושי עצמו. אנשים מקללים אותנו בלי הרף, מאיימים שאם לא יקבלו טיפול מיידי גם משטרה
לא תעצור אותם".
העומס בברזילי שבאשקלון לא פחת ב-24 השעות האחרונות. "במחלקות בית החולים יש בממוצע 60 חולים בכל מחלקה, שמיועדת ל-38 חולים בלבד. הבוקר הודיעו שלושה רופאים שלא יגיעו כי הם בעצמם חולים", סיפר ד"ר רון לובל, סגן מנהל בית החולים. לדבריו, הפתרון המיידי לבעיית העומס הוא לבקש מהציבור שמלבד מקרים דחופים - ינסה לפתור את בעיותיו הרפואיות בקופות החולים, "אך מובן שלטווח הארוך צריכים לבנות ולפתח עוד מחלקות ולגייס בהתאם אנשי צוות נוספים. אנחנו הרי לא נוכל לעולם לסגור את כניסת האמבולנסים לחדר המיון. נמשיך לטפל בחולים שמגיעים אלינו, אבל העומס גורם לכך שאנשים ממתינים כאן המון שעות. 'הזקנה במסדרון' זה כבר לא פתגם אלא מציאות שאנחנו רואים בכל בתי החולים בארץ, לצערי גם בימי הקיץ ולא רק בתקופת שיא התחלואה".