סטודנטים נדרשו לשלם 200 ש' על ארוחה בכנס
עשרות סטודנטים הוזמנו בחינם לכנס הממומן ע"י חברות ההיי-טק הגדולות, אך נדרשו לשלם 200 שקל עבור ארוחת הצהריים שניתנה שם. המארגנים: "הייתה להם הזדמנות לשמוע את מיטב המרצים והם זכו לארוחת בוקר, כיבוד וקפה"
שלשום (ג') התקיים כנס Innovex2013, כנס מרכזי של תעשיית ההיי-טק, אליו הוזמנו סטודנטים ממספר מוסדות ברחבי הארץ. מדובר באחד הכנסים המרכזיים בתחום במסגרתו מתקיימות הרצאות ופאנלים בנושא חדשנות.
סטודנטים לתזונה הפגינו: דורשים עוד שנה לתואר
למה סטודנטים לחינוך והוראה לא זכאים למלגות?עו"ד והייטקיסט: הדור הבא של המורים לאזרחות
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
סטודנטים ברחבי הארץ קיבלו אי-מייל בשבועות האחרונים שמזמין אותם לכנס אותו ארגנה חברת ASG המקומית. למרות שעלות הרישום לאירוע לאנשי היי-טק ומשתתפים אחרים הייתה 499 שקל, הוזמנו הסטודנטים להשתתף באירוע ללא תשלום.
רוצים ארוחת צהריים? תשלמו 200 שקל
אולם, כשהגיעה העת לארוחת הצהריים במרכז הקונגרסים באיירפורט סיטי בו התקיים הכנס, נאמר להם על ידי האחראית במקום ש"בגלל שאתם סטודנטים, ארוחת הצהריים לא כלולה ואם תרצו לאכול, תצטרכו לשלם 200 שקלים".
"אמרנו לה שבשום מקום זה לא צוין", זועמת רותם קרופפלד, סטודנטית שנה ג' להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת בן-גוריון שהשתתפה בכנס עם חברתה לספסל הלימודים. "היא התחילה לדבר בצורה לא יפה ואמרה לנו שנלך לאכול במרכז המסחרי ליד. אמרנו לה שכאשר מזמינים אנשים משעה 8 בבוקר עד 6 בערב זה לא הגיוני לא לתת ארוחת צהריים, גם אם מדובר בסטודנטים".
לשאלת ynet האם הסטודנטים לא יודעו מראש על עניין התשלום בעבור ארוחת הצהריים, טוענת רותם כי "בשום מקום בהרשמה או באתר של הכנס לא נכתב שההזמנה לסטודנטים לא כוללת ארוחת צהריים. עניין אותנו לשמוע על הדברים שקורים בתעשייה אליה נצא בעוד שנתיים. שמחנו מאד שמארגני הכנס איפשרו לנו להגיע בחינם משום שעלות הכנס גבוהה וזה לא סכום שסטודנט יכול להרשות לעצמו לשלם".
חשוב לציין כי ניתנו חסויות רבות לכנס, מאחר שמדובר בכנס שנתי וחשוב שאף התקיים השנה בתמיכתו של שר המדע והטכנולוגיה פרופ' דניאל הרשקוביץ. בין נותנות החסות לאירוע נמנות חברות גדולות כמו HP, אמדוקס, חברת התעופה דלתה ואחרות.
למרות שההרשמה לכנס נפתחה עבור 400 סטודנטים, בפועל השתתפו בו רק 60 מתוך כאלף משתתפים (על פי טענת המארגנים). לסטודנטים הייתה האפשרות להשתתף בכלל ההרצאות לרבות הפסקות הקפה והכיבוד אולם לא בארוחת הצהריים עליה נתבקשו לשלם סכום של 200 שקל.
"אפשר היה למנוע את עוגמת הנפש אם בעת הרישום הייתה ניתנת האפשרות לשלם על ארוחת הצהריים", מסכמת רותם. "בכנס עצמו גם לא היו כל כך הרבה סטודנטים אז למה לא לעשות מחווה אם כבר מזמינים אותנו לכנס כזה? האחראית במקום דיברה אלינו בהתנשאות ואני לא מבינה למה. עזבנו את הכנס בהרגשה לא נעימה".
"הסטודנטים זכו לארוחת בוקר וקפה"
שלמה גרדמן, יו"ר משותף של Innovex2013 מסר בתגובה: "מארגני הכנס ביחד עם אתר ExPlace, שהפיק את האירוע, החליטו על שיתוף הסטודנטים מהאוניברסיטאות השונות במטרה לקרב בין הסטודנטים לבין אנשי תעשיית ההיי-טק ולאפשר לסטודנטים להיחשף ולפגוש באופן אישי את המנהלים, היזמים והמובילים הטכנולוגים של חברות ההיי-טק המרכזיות.
"לשם כך 400 סטודנטים הוזמנו להשתתף בכנס המקצועי ללא עלות השתתפות (499 שקל פלוס מע"מ). בנוסף לכך, מושב אחד ממושבי הכנס יוחד לתקשורת בין סטודנטים לאנשי התעשיה ובו הוזמנו סטודנטים מאוניברסיטת תל-אביב והטכניון הלומדים לימודי תואר שני במסלול יזמות וחדשנות, להפנות שאלות לשני יזמים סדרתיים.
"לצערנו רק כ-60 סטודנטים מתוך ה-400 שנרשמו הגיעו לכנס. לאלו שהגיעו היתה הזדמנות כמעט חד פעמית לשמוע את מיטב המרצים מכל העולם ביניהם פרופסור הרטמוט אסלינגר, המעצב הראשי של מוצרי אפל, פרופ' עדה יונת, זוכת פרס נובל בכימיה, ריק קפלן, מנכ"ל יבמ ועוד למעלה מ-40 מרצים ומנחים מכל גווני תעשיית ההיי-טק העולמית שהגיעו לישראל במיוחד כדי להשתתף בכנס. מעבר להזדמנות להקשיב לדבריהם, אותם סטודנטים נהנו מהאפשרות להיפגש עימם אחד על אחד בהפסקה, לשאול אותם שאלות אישיות ואף לבחון אפשריות העסקה לאחר סיום לימודיהם.
"מיותר לציין כי הסטודנטים שביקרו בכנס זכו לכיבוד שכלל ארוחת בוקר עשירה וכן הוגש כיבוד קל בשתי הפסקות קפה שנערכו במהלך היום, בנוסף לשתיה קלה שליוותה את האירוע לכל אורכו. נהגנו להזמין סטודנטים גם באירועינו הקודמים ואנו מתכוונים להמשיך כך גם בעתיד".
המידע הראשוני לידיעה הגיע בדואר האדום